| Autor |
Zpráva |
Venta
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 09:50
- Nahlásit
Máte někdo pro psa předepsané MSM? Jaké je vetem doporučené dávkování?
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 10:53
- Nahlásit
My máme MSM v prášku od Farnamu.
V návodu je uvedeno dávkování:
0,5g (cca špička kávové lžičky) na 10kg. Pokud se bere dlouhodobě, je dobré udělat 5 - 10 dnů v měsíci přestávku.
Tady je dávkování v tbl. (1 tbl. - 1000mg) od Alavisu
http://www.alavis.cz/kloubni-vyziva/alavis-single. htm
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 11:11
- Nahlásit
maixnerova
0,5g (cca špička kávové lžičky) na 10kg
Jo, díky moc, taky mám to čisté (99,9%). A to dlouhodobé užívání se myslí ale jen tak 2-3 měsíce, víc snad ne (?).
A můžu se zeptat, kvůli čemu to psovi dáváš?
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 11:33 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Venta
A můžu se zeptat, kvůli čemu to psovi dáváš?
Mám dva starší pejsy, oběma především kvůli srsti a i kloubům. "Dlouhodobě" jsem si přeložila jako vlastně stále, 2-3 měsíce je většinou léčebná kůra, třeba u chondroprotektiv. Takže "dlouhodobě" je asi míněna delší doba než 2-3 měsíce.
Furt pryč to pejsům dávat nebudu, působí to i mírně analgeticky a to zatím nepotřebují... Zajímavé je, že v příbalovém letáku našeho MSM od Farnamu je zmíněna ta přestávka a u Alavisu píší, že je možné to brát stále a bez přestávky...
Na jaře zas udělám oběma kůru z nějakých komplexních chondroprotektiv. Velkému psovi dobře zabral Nutradyl, je dost drahej, u nás 680,- (60 tbl). Obsahuje stejné složky jako Proenzi 3, finančně Proenzi vyjde ale mnohem lépe, tak to zkusíme ...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 11:51 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Venta
My mame ciste MSM 99,97% od alavisu, ale to konske - 600g. Je praskove a do psa nemusim strkat tablety, len mu tym posypem zradlo. Davam mu ho na spicku kavovej lyzicky. cca 2g denne. Dostava dlhodobo, tj bez prestavok, len ked zabudnem, alebo ked v ten den nezere, tak nedostane. To konske mi vydrzi na rok... v prepocte na cenu, nic sa s nim neda zrovnavat
Pre porovnanie, alavis single by nam pri tej spotrebe vysiel na mesiac...
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 11:53
- Nahlásit
maixnerova
Ten Nutradyl vypadá dobře, to si musím taky zapamatovat, díky za tip.
Já dávám střídavě Celadrin a Bomazeal, jednomu psovi kvůli DLK. Ale teď se mu to občas ozve hodně, takže naposled jsem dávala rimadyl a pak přešla na MSM. A právě že kvůli tomu analgetiskému účinku to nechci dávat až tak moc dlouho.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 11:57
- Nahlásit
pigie
Já mám právě taky koňské, ještě z USA, ale už bez původního obalu, tak právě tápu s tím dávkováním. A cenově to vyšlo určitě mnohem líp než různé ty míchané přípravky.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 11:57
- Nahlásit
A co si myslíte o stálém podávání Alavisu 3? Vlastně už nějak od léta dávám psu neustále chondra, zkoušela jsem Alavis kloubní výživu, Nutradyl a pak po doporučení kámošky dávám Alavis 3 plus želatinu s céčkem. Při těch změnách mi sem tam pes zakulhnul (má výrůstek na rameni a je to pracák), teď už dobíráme druhé balení a nekulhá vůbec... Řeším, jestli udělat pauzu, nebo to dávat prostě pořád....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 11:58
- Nahlásit
Venta
s Nutradylem mám taky super zkušenosti, ale pak mi kamarádka právě doporučila ten Alavis 3, obsahuje všechno, co je třeba a je levnější...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 12:06
- Nahlásit
Venta
A právě že kvůli tomu analgetiskému účinku to nechci dávat až tak moc dlouho.
Nevím, jestli jsem tě dobře pochopila, ale Rimadyl je silné analgetikum (stejný výrobce dělá i Nutradyl), navíc s vedlejšími účinky, můj pes dostal pouze 5 tbl (1 tbl denně), když byl po operaci...
Pejsům, kteří mají bolesti zapříčiněné klouby se přidává právě k chondroprotektivům. Celadrin nám bohužel nezabral vůbec... Zkusíme teď Proenzi 3... pro pejsy i pro mě ;)
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 12:09
- Nahlásit
Mel
A co si myslíte o stálém podávání Alavisu 3
No to je taková ta klasická kombinace chondroitinu, glukosaminu a MSM.... Nevím, já stále nedávám nic, teda kromě rosolu z prasečích nožiček. Jinak podle mě, když je v tom MSM, tak bych dělala v podávání pauzy.
A když jsem před časem řešila tyhle ty chondra a spol. kvůli něčemu jinému, tak jsem našla dost studií, podle kterých jsou chondroitin a glukosamin orálně, a navíc v tabletách skoro nevstřebatelné. Tak proto spíš dávám něco přírodnějšího, plus teda teď to MSM kvůli problémům.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 12:14
- Nahlásit
maixnerova
Rimadyl je silné analgetikum
To já vím, já jsem ho dávala, když pes začal skákat po třech a na nohu ani nedošlapoval, podle návodu 1. den dva zvýšenou dávku a pak už tu normální. To bral týden (k tomu měl klidový režim) a pak jsem přešla na to MSM (a taky ještě s tím pohybem jsem opatrnější). A k tomu ještě dávám Celadrin a ten rosol.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 12:35 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Venta
jj, já si říkala, že jsem to asi špatně pochopila, ono to vyznělo jako, žes mu dávala pouze Rimadyl...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 12:45 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Mel
Řeším, jestli udělat pauzu, nebo to dávat prostě pořád....
Na stránkách Alavisu je i poradna... já si tohle netroufnu posoudit, určitě to ale závisí na stavu pejsa.
http://www.alavis.cz/veterinarni-poradna/
Můj velkej pejs je ve svých 13 letech relativně s kloubama dobrej (akorát mu v nich lupe). Tomu dělám zatím jen 2 kůry (cca 2 měsíce) ročně.
Malá tlustá Tonka z útulku je na tom hůř, tam to vidím na dlouhodobé užívání, dnes večer se poptám vetky... Kdyžtak sem napíšu, co se dozvím...
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:23 - Změnil/a: WhiteWolf
- Nahlásit
Mel
Proenzi 3 má úplně stejné složení jako Alavis 3 a je levnější... jinak psům to dáváme bez přestávky... Brixovi asi třičtvrtě roku a dědkovi ... no asi 4 roky
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 16:38
- Nahlásit
WhiteWolf
no, mě právě bylo řečeno, že ty psí chondra jsou trošku jiný než ty lidský, že mám radši dávat psí... už nevím kvůli čemu, ale ten důvod mi přišel celkem rozumný...
|