| Autor |
Zpráva |
palma1
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 07:32
- Nahlásit
Ahojda, prosím, poraďte mi. Naše štěndo si včera ulomilo drápek. Ne celý - vypadá to ta tak, že si ho jakoby strhlo z lůžka - tj. u paciny má drápek cca 2 mm a pak už jen to lůžko. Vím, že včera na prochajdě vyskočila na plot, za kterým bafal pes. Pak z něj s kníknutím seskočila, pacinu a nedošlapovala na ni, tak jsem jí packu prohlídla, ale toho drápku jsem si nevšimla - bylo to venku, večer, krev jí netekla, při prohmatání paciny ani nepípla. Za minutku na ni už došlapovala, tak už jsme se na to doma nepodívaly . Dneska jsem si toho ale všimla. Co byste mi poradili? Předem moc díky.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 09:39
- Nahlásit
palma1
Co byste mi poradili?
co chceš na to poradit? nic to není...
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 09:56
- Nahlásit
no já nevím, třeba, jestli to nějak přikrýt nebo s tím zajít k vetovi, aby to nějak zadělal. prostě nechci, aby jí to bolelo... (mě taky bolí, když si zatrhnu nehet do živýho, ale já jsem hysterka ) dneska když jsem jí totiž na to koukala, tak s ťapinou ucukla, ale našlapuje normálně...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 09:59
- Nahlásit
palma1
no, je to přesně, jak píšeš... prostě jako když si zatrhneš nehet. Takže citlivé to má, jen bych asi hlídala, aby se to nijak nezanítilo, ale jinak to neřešila...
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 10:10
- Nahlásit
[b]palma1[/b
Když si náš pesan zatrhl dráp, byl už jen na kousku, tak ho vet strhnul, vydenzifikoval Betadinou a dal nám jí i do stříkačky s sebou na doma. Dráp normálně narostl nový.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 10:15
- Nahlásit
tak dobře. díky moc... akorát jí zkusím ostříhnout takový otřep, co tam má, aby si to nezatrhla ještě víc, a to bude boj
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 10:29
- Nahlásit
palma1
Nech to tak...
Řešila jsem to před pár týdny, taky celá zděšená. Ale jen jsem to nakonec ocvakala nůžkama a v pohodě.
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_7638_1.html
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 10:54
- Nahlásit
bullvnouzi
díky za uklidnění, díky, díky...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:05
- Nahlásit
palma1
V poho. Byla jsem upa stejně na větvi. Chudě malý, nemoh chodit po měkkým, ptž se mu zabořila packa a tlačilo to do drápku (= nemoh spát v posteli ) a pak mě ještě vyděsili strháváním za živa. No na infarkt. Ale pes za dva dny nevěděl, že mu něco bylo. A teď jen očekávám, kdy tam doroste druhej a ten starej upadne.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 13:25
- Nahlásit
palma1
problém bych viděla, až kdyby to bylo už uvnitř v pacce... tam je dost velký nebezpečí infekce a když se to zanedbá, hrozí i amputace prstu... jestliže je to normálně venku, kde na to vidíš, tak je to jako by sis zatrhla nehet - samo, že bolestivý, ale né žádná katastrofa
|
misenka1
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 13:55
- Nahlásit
bullvnouzi
za dva dni nevedel ze mu neco bylo?....
tak to je dobry...ten moj za mnou chodi este po mesiaci a a ukazuje packu..hysterka...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 13:57
- Nahlásit
misenka1
Tož velký bojový plemeno, né?
|
misenka1
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 13:57
- Nahlásit
bullvnouzi
ved prave...najbojovejsie...
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 14:51
- Nahlásit
holky, to jste mě uklidnily. já měla strach... budu to pozorovat a snad ji to nebude moc bolet. Doufám, že jí novej naroste brzy a to lůžko se schová.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 11:30
- Nahlásit
Ahoj, moje Aranka má teď servaný 4 drápy, kvůli nedostatku vitamínů se jí to láme ale většinou to po příchodu z venku jen umyju a natřu měsíčkovou mastí, kterou si stejně slíže. Je to dost nepříjemný, ale po pár dnech už to nebolí, jak se to zacelí.
my už dáváme vitamíny a lepší krmivo tak snad se toho taky zbavíme.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 11:58
- Nahlásit
reneeska
to me docela zajima...muzes mi rict jake vitaminy na to davas?
my sice nemame servany drapy, ale obnazeny luzka....a vet rikala ze to je nedostatkem zinku...takze zatim davam zinek...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 13:42
- Nahlásit
Na nalomené drápky jsme viděli ve Zverimexu takové chrániče na packu, asi by to posloužilo dobře jako ochrana mechanická i před infekcí, než se to zahojí.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 13:58
- Nahlásit
nika00
Mojmu sa tiez lamali a strhavali nechty z nedostatku vitaminou...nie konkretneho, ale celkovo...bohuzial bolo to v obdobi ked som nemala prijem, a o kvalitu stravy sa starali nasi...a tymi drapkami to zacalo...na vine boli granule znacky Tesco, zbytky od stola a pod.
palma1
Bat sa naozaj nemusis...mozes psikovi ulavit tym ze mu to namocis do vlazneho repiku...troska mu to znecitlivie...alebo ak mas doma Betadin...zriedit a obstreknut...nicim by som to nezakryvala, ani neprelepovala, rana sa bude hojit dlhsie...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 14:28
- Nahlásit
nika00
hele, myslím, že dobrý by na to mohl být i ten lososový olej Kronch.... (ale jen můj osobní dojem)
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 14:42
- Nahlásit
Mel
myslis jako k jidlu nebo na pomazani
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 14:44
- Nahlásit
nika00
ten se papá, hnusně smrdí, ale psiska se po tom můžou užrat... akorát někomu to nesedne, můžou se po tom osypat, ale to jsem slyšela zatím jen asi o dvou psech...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 19:02
- Nahlásit
nika00
na doporučení jsou koupila Fitmin Srst a ještě mi byla doporučena pupalka z lékárny koupit. A samo krmit kvalitně
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 19:05
- Nahlásit
Ten kronch trochu bacha pokud je citlivější na mastný jídlo aby se ti hafa nepo...
Silwuska
Přesně tak, celková avitaminóza, proto změna krmiva (nj až má pes problém tak to člověku dojde, že to co dostává mu nestačí, krmila jsem premiovkama jako Anka, Brit) a na rychlou nápravu ty vitamíny.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 10:58 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
reneeska
fitmin srst jsou granulky? me o nich vetka taky neco rikala...
ja je totiz u fitminu vubec nenasla...
ja kupuju fitmin fenuli...
ale jimmymu bohuzel nemuzu kupovat kdejake granule pac ma alergii na nektere potravni slozky takze musi zrat granule pro sensitivni zaludky a citlive zazivani...
takze krmime Trainer...ty jsou podle me hodne kvalitni..
jinak musim rict, ze jak ted bere zinek, tak mu drapky zacinaji pomalu dorustat a luzka uz nejsou obnazena
vcera jsem si ale vsimla ze si venku zatrhnul drapek a ma ho jakoby roztrepeny...ale nevypada to ze by ho to bolelo...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 11:04
- Nahlásit
tak uz jsem to nasla na netu...
reneeska
myslis ze je lepsi fitmin srst v tabletach http://www.fitmin.cz/index.asp?start=605&idc=622&p roductid=22
nebo ten druhy
http://www.fitmin.cz/index.asp?start=605&idc=622&p roductid=21
|