| Autor |
Zpráva |
Kairo
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 19:55
- Nahlásit
Chtela jsem se zeptat na Vase zkusenosti. Mam fenu 8 tydnu po porodu a vcera ji strasne otekla prava tvar. Na veterine dostala inekci antibiotik a tim ze je to asi od zubu. Ale fena zere uplne normalne, je vesela a hraje si. Ted jsem si vsimla, ze ji zacina natykat i druha tvar. Nevite co by to mohlo byt? Na zuby se mi to nezda. Zitra jedem na dalsi inekci ale chtela bych aspon trosku vedet co by to tak mohlo byt.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 20:21
- Nahlásit
tipuju mízní uzliny
|
Kairo
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 20:24
- Nahlásit
Biluska
Dekuji za odpoved a myslis ze na to staci antibiotika ktere dostava v inekcich ob den? A z ceho se to muze delat?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 20:28
- Nahlásit
Kairo
tak to fakt netuším, zkus chytit Neessi, to je doktorka, ta to bude vědět.
|
Kairo
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 20:30
- Nahlásit
Biluska
Opravdu moc dekuju. Uvidim i co mi rekne zitra veterinar. Mame dva k tomuhle jezdime hlave ockovat a kdyz je neco vaznejsiho tak zase jezdime jinam, ale ted nebylo hlidani na malou tak se jelo tam kde ockujem. No snad to opravdu nebude nic vazneho.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 20:37
- Nahlásit
Kairo
Nebyla fena ted nekdy odcervovana opakovane spolu se stenaty? Nekdy podobny otoky udela reakce na odcerveni...
|
Kairo
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 20:41
- Nahlásit
Fifi
Odcervovana byla pred ctyrmi tydny a pred tremi tydny byla ockovana. Ale pouzivame porad stejnou vakcinu a stejnou znacku tablet a nikdy zadna reakce nebyla tak nevim jestli to bude tim. Navic se mi to zda jako dlouha doba na nejakou reakci
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 20:47
- Nahlásit
Kairo
ahojj mrkni na saraxátko mám tam fotky miminka strana 228
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 21:04
- Nahlásit
Kairo
Jedna se o dospelou fenu ci o stene? reakce po ockovani muze nastoupit i za nejaky cas...
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 21:16
- Nahlásit
Já bych asi kontaktovala veta. Aspoň přes net. poradnu.
|
Kairo
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 21:17
- Nahlásit
Fifi
Jedna se o dospelou triletou fenu. No uvidim poptam se na to pro jistotu veterinare. Sice rikal ze to tim nebude ale radsi to s nim vsechno znova zitra proberu. Vubec se mi to nelibi ze porad tak otyka
|
Kairo
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 21:20
- Nahlásit
Kelly
Ja uz s ni na veterine byla vcera a zitra jedem zas, jen spis zkoumam zkusenosti i tady abych se poradne poptala veterinare co to tak muze byt, protoze od zubu se mi to nezda, kdyz zere normalne a i se stenetem blbne takovym stylem ze doma vsechno lita vzduchem.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 21:20
- Nahlásit
Kairo
Urcite veta. A pokud porad otyka, tak radsi hned.
Ja jsem se ptala na vek proto, ze nejak nechapu, proc se kojici fena ockovala.. muze to byt jedno s druhym, at je fenuli dobre!!!
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 21:22
- Nahlásit
Kairo
Tak snad to není nic vážnýho. Držím fence palečky!
|
Kairo
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 21:28
- Nahlásit
Fifi
No ona je uz po odstavu. Preci jen stenata maji uz skoro 9 tydnu a uz mela mesic prosle ockovani tak se naockovat musela, ale samozrejme ze dokud byla brezi a pak kojila tak jsme ockovat nechteli.
Kelly
Moc dekuju. Jsme z toho docela spatny. Jen doufam ze to neni z nedostatecneho venceni. Aspon me prijde ze ji nemuzu vencit tak jak bych chtela kvuli blbe sousedce. Chodime asi 5x za den na hodinu.
|
Kairo
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 21:32
- Nahlásit
Jinak ted koukam, ze jsem se nezminila o tom ze nez otekla tak se ji na pravem ocnim vicku udelala ruzova bulka a pak prave do rana ji napuchla prava tvar a ted vecer ji trosku napuchla ta leva. Jen podle veta to od toho oka byt nemuze tak nevim.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 21:38
- Nahlásit
Kairo
Joj, mě taky jednou fena z ničeho nic otekla. Nejdřív svědění, pak ji postupně začaly opuchávat pysky... celá hlava... hehe, vypadala jak žralok, i vet se musel smát:-P, ale jinak jí nic nebylo - byla veselá, hravá, žádná teplota... může to být jakákoliv alergická reakce, tzn. 1. pomoc = podat antihistaminika... jestli máte doma nějakého alergika, tak určitě bude v lékárničce i nějaký Zyrtex, Zodac... teď si nejsem jistá těmi názvy, tak doufám, že nekecám kraviny. Ale atb?? říkal ten vet, na co má podezření, když vám dá hned antibiotika??
Mnoo, mě fena začala otíkat na večer, druhý den jsem ji na to dávala studené obklady, tišit svědění... a do třetího dne vypadala zase normálně.
|
Kairo
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 21:47
- Nahlásit
zuska
no on ma podezreni na zanet okostnice ale to se mi nezda kdyz normalne zere a zuby ji neboli
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 22:03
- Nahlásit
Kairo
hmm, tak uvidíte, pokud ale feňule začne splaskávat (u nás otok vymizel tak do 48h), pokud nemá teplotu, není apatická, tak to podle mě nic vážného nebude. Kdybyste viděli teho mojeho pesana tenkrát - hlava jak balón, oční víčka tak oteklé, že málem ani nemohla otevřít oči... děsila jsem se, co to je, ale ona se tvářila, že se nic neděje, byla úplně v pohodě, veselá, no blázen.
|
Kairo
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 22:06
- Nahlásit
zuska
no teplotu nema, zere normalne, porad je hrava. Jen ten otok je na dotyk bolestivy ale vydrzi to. Tak nevim. Jen misto aby splaskavala tak se ji to presunuje i na druhou tvar. Prave me napadlo jestli nemohla nekde neco chytit kdyz je ted po stenatech pohubla a vypelichana tudiz bude asi i oslabena v imunite
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 22:16
- Nahlásit
Kairo
a jak dlouho přesně to už trvá?
... jsem laik, ale přijde mi divné, že první co veta napadne je dát atb a nic nedělat s možností, že to je alergie?? ale on je doktor
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 22:17
- Nahlásit
Kairo
Co resis??? Nezda se ti fena, jed na veterinu. Presouva se ji otok, jed na veterinu.
Nebo proste pojedes na veterinu az rano.
Ja na svou povahu bych uz byla z veteriny zpet.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 22:19
- Nahlásit
Kairo
mne tohle udelala fena pri alergii
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 22:21
- Nahlásit
Fifi
vždyť říkala, že už na veterině byla... a má antibiotika... ale já bych podle všeho co píše opravdu spíš vsadila na tu alergii, potvoru jednu
|
Kairo
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 19:03
- Nahlásit
Tak dneska nam veterinar rekl ze ma na oku jecne zrno a to se ji rozlezlo az na tu tvar. Ta druha nakonec otekla neni. Spis mame po vcerejsku velke nervy a vidime bubaky vsude i tam kde nejsou. Jeste budem dal jezdit na antibiotika a davat hermankove obklady.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 20:26
- Nahlásit
Kairo
no vida, tak hlavně, že se ví, co to je
|
Kairo
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 20:32
- Nahlásit
zuska
to teda, uz jsme o neco klidnejsi. Jinak u te nasi feny se alergie projevuje zanetem v uchu.
|