Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Bradavice
Autor Zpráva
malika
# Zasláno: 21 Čen 2005 12:55
- Nahlásit

tak jsme se akorát vrátily s Agátkou od veterináře... ráno sem ji našla v tlamě cosi (výrůstek) a teď nám paní doktorka oznámila že je to bradavice, která by se měla vyříznout, což by nebyla ani taková hrůza jako to, že kvůli tomu bude muset mít (zase) celkovou narkózu takže se nám bradavice nejenom pěkně prodraží ale je to pěknej záhul pro tělíčko kvůli takový "prkotině"... máte někdo s takovymle zákrokem nebo bradavicema zkušenosti? napište.. ať víme co nás čeká

niniel
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 13:00
- Nahlásit

malika
No ja nechci delat chytrou, ale co vim, tak se bradavice nebo i tukove boule muzou rezat jen pri lokalnim umrtveni, zalezi, jak je pes klidny. Jsou to zakroky na par minut. Ja bych to se svym klidne podstoupila bez narkozy, zvladl i DKK bez uspani.

malika
# Zasláno: 21 Čen 2005 13:04
- Nahlásit

no jo to sem si taky řikala ... ale že je to v puse (tlamě) tak by to prý nešlo. Ještě mám v plánu zeptat se na klinice v Horoměřicích tak uvidíme. Mě to připadá jako příliš velkej zásah kvůli bradavici... No a navíc já moc klidnýho psa nemám

niniel
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 13:06
- Nahlásit

malika
jo aha, tak to meni situaci. nechte ji pri tom treba jeste vycisti zuby, kdyz uz bude uspana. ta bradavice ji nejak vadi nebo ma veterinarka obavy, ze by si do ni mohla kousnout?

malika
# Zasláno: 21 Čen 2005 13:13
- Nahlásit

přesně to sem si taky řikala (s tim čištěnim zubů). Paní doktorka řikala ať ještě počkáme že se třeba vyskytne ještě něco. Ta bradavice je přímo na rtu a má to dost růst
je to virovýho původu a stejně jako to někde chytla tak by to mohla i roznášet

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 13:51
- Nahlásit

malika
Jak to vypadá? Jako klasická bradavice u lidí nebo je to bílé, rozřepené na konci... vypadá to jako květák? Náš pes jich měl v papule asi 15, když mu bylo kolem roku, veterinář to nazval čímsi... že se prej bradavice bude zvěšovat, pak se roztřepí na konci a nakonec upadne. Taky že ano, asi za týden až 14 dní nebo za jak dlouho to měl pryč. Mívají to mladí psi. Teď je mu 5,5 roku a má 2 obyčejné bradavice na boku.

jana33
# Zasláno: 21 Čen 2005 13:57
- Nahlásit

myslím, že se to nazývá papilom nebo tak nějak. Objevuje se to dost často u štěňat a dospívajících psů a pokud jich není moc nebo nepřekáží např. ve žraní tak je nesmyls kvůli tomu psa uspávat, protože jak píše WhiteWolf sami upadnou. Můj pes jí taky měl a po čase sama zmizela. Někteří veti si myslí, že se to dělá z bůvolích kostí.

moll
# Zasláno: 21 Čen 2005 15:18
- Nahlásit

U lidí na bradavice funguje potírání šťávou z vlaštovičníku - po několika aplikacích bradavice jakoby seschne a nakonec se vyloupne. Nevím, jestli na všechny typy bradavic, ale určitě bych to zkusila.moll

Břetislava
# Zasláno: 21 Čen 2005 15:49
- Nahlásit

Náš pes měl 2 bradavice na zadním stehnu, který se mu postupně zvětšovaly a pak je měl už dost velký na to, aby si ji někde strhnul a zanesl si tam infekci. Veterinář nám doporučil je vyříznout. Pes byl pod narkozou - bala jsem se o něj, protože mu bylo 11, ale veterinář říkal, že mu dá jen malou dávku. Chvilku ještě počkej a jestli se bude zvětšovat, tak si myslím, že je to lepší vyříznout, protože to psovi může vadit.

Anonymní
# Zasláno: 21 Čen 2005 15:55
- Nahlásit

Nám bradavici podvázali a do 14-ti dnů upadla..ale musí mít "krček"......

niniel
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 15:58
- Nahlásit

malika
Je fakt, ze treba veterinarka chce jen vydelat.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 16:24
- Nahlásit

jak píše Anonymní, také jsme jednomu psu bradavici podvázali a odpadla, bylo to v pohodě. Vlaštovičník jsme zkoušeli, bradavice zčernala a odpadla, jen se pak udělala opět

malika
# Zasláno: 21 Čen 2005 17:52
- Nahlásit

WhiteWolf
je to přesně jak říkáš. dokonce sama doktorka to nazvala "květákem" a je to bílý a lehce roztřepený na konci a má to zevnitř na spodním rtu(akorát fence jsou už 3)... chvíli sem si myslela že se jenom kousla do rtu ale vypadá to prorostle... no sama doktorka řikala ať počkáme podle toho do jakých rozměrů a jak rychle to naroste... teda kdyby to upadlo samo tak by to bylo bezva.. ještě to zkonzultujem s panem doktorem Herčíkem a uvidíme.
niniel
chodíme k vet. na arbesák už 3 roky a nemám obavy z toho, že by se zrovna tam chtěli napakovat na úkor zdraví mýho psa

malika
# Zasláno: 21 Čen 2005 17:55
- Nahlásit

moll
taky sem uvažovala že zkusim něco takovýho, ale na to potírání to má na špatnym místě (vnitřní strana rtu)
díky za radu

niniel
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 20:20
- Nahlásit

malika
Tak jooo

Anonymní
# Zasláno: 22 Čen 2005 07:35
- Nahlásit

Vlaštovičník -pokud vím,by ale neměl vadit při olíznutí...dokonce jsem slyšela,že se dává na nějakou nemoc i do oka-ale nedělat prosím!!!! To nikoho nenavádím,jen vím,že známá si dávala a pomohlo jí to. Tak že jedovatý nebude-ale určitě to chce předem projednat s vete.

Hafina
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 08:04
- Nahlásit

vlaštovičník větší
Chelidonium majus

Význam a zajímavosti:
Jedovatá rostlina, využívá se ve farmacii, rovněž v lidovém léčitelství, zde je ovšem při překročení doporučených dávek nebezpečný. Droga působí sedativně a antibioticky. Vlaštovičník je zvlášť známý tím, že jeho mléko odstraňuje bradavice. Obsahuje přes 30 alkaloidů podobných opiovým, nejvíce jich je v kořeni. V minulosti měl nesčetné množství lidových názvů. Semena obsahují 40 – 60% technicky využitelného oleje.

V očním koutku se mi objevila červená bradavice. Ošetřující lékaři mi doporučili okamžité odstranění, nejbližší volný termín v nemocnici byl za 3 měsíce. Oko stále slzelo a každé mrknutí jsem cítila. Podle jedné rady jsem si 6x denně utrhla vlaštovičník a bradavici potírala čerstvou šťávou. Bradavice se začala zmenšovat a za 6 týdnů úplně zmizela. Dříve jsem vlaštovičník vytrhávala ze záhonů, kde rostl jako plevel. Dnes jej vyrýpnu a přesadím na záhonek, kde si pěstuji léčivé rostlinky… (překopírováno ze stránek o léčivých rostlinách)

Ale nevím, jestli bych to zkoušela.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání