Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Trávení psů
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 17:27
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
A je tedy odčervení 1* za půl roku i prevence? To furt nechápu.

A co je rizikové prostředí? To syrový maso by tedy nemělo vadit tolik?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 17:37
- Nahlásit

bullvnouzi
odčervování nefunguje jako prevence nákazy, odčervování likviduje jen ty co už v těle psa jsou
Protože ani odběr krve, ani odběr trusu a jeho vyšetření není stoprocentní zárukou toho, že v případě negativního nálezu není pes začerven, používá se odčervování pro případ, kdyby tam náhodou nějaký ten červíček byl.

Rizikové prostředí je takové, kde se pohybují jiná zvířata či kde je větší koncentrace psů - takže ve městech - to je rizikové prostředí. Na vsi také. Když by jste nad tím přemýšlela, tak příjdete na to, že rizikové prostředí je skoro všude - kromě zahrady kde je pes, který ven vůbec nechodí a aktivně odhání všechny jiné živočichy.
Přečtěte si ještě jednou to o těch blechách - doskočí hodně daleko a každá šestá má pravděpodobně v sobě škrkavku a může psa nakazit - takže psa úplně nelze ochránit.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 17:40
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
No, četla jsem to upa celý. Ale z nějakých pro mě neznámých důvodů, můj pes netrpí ani na blechy a ani na klíšťata.

ira
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 17:44
- Nahlásit

bullvnouzi
Ono , kdybych byla úplně pedant na psí červy , tak bych musela z tím bobkem každý měsíc , protože vývoj škrkavky trvá asi 4 týdny . Jenže , škrkavky mají dve formy , ve které dokážou přežít , buď z vajíčka vzniknou larvičky , které se střevní stěnou dostanou do dalších orgánů , ve kterých dokážou " spát " a v době březosti fen se probudit a infikovat štěňata , nebo se z vajíček stávají červíci , kteří zůstávají ve střevech psa a produkují další vajíčka . Většina dospělých psů má v sobě pouze ty neaktivní larvy , dospělé červy málokdy .

Ono to má větší logiku a význam , zjistit , zda má pes dospělé červy ve sřevě cca za 2 měsíce , než naslepo odčervovat 2x do roka.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 17:48
- Nahlásit

ira
Zeptám se na to naší veterinářky.

ira
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 17:51
- Nahlásit

bullvnouzi
JJ, pak dej(te) vědět , co ona na to.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 18:04
- Nahlásit

ira
náš vet říkal, že každý vet má na to jiný názor. Když jsem byla na přednášce parazitologie, tak po výkladu jsem byla asi čtvrt roku v šoku a pes mě nesměl olíznout a ani mé děti - byla jsem z toho fakt paf. To nám tam povídali o spousta prevítech a fakt nebezpečných. Také jsem nevlezla do řeky a od té doby nevyjdu bosa ven. Ty obrázky byly fakt děsivé. Postupem času jsem se ale vrátila do starých kolejí a odčervuji také 2-3x do roka.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 18:05
- Nahlásit

někdo tu psal, že prášek působí po třech hodinách (nemůžu to najít), takže když je měly v sobě ty dvě hodiny, je nějaká šance, že trochu zapůsobily?
Nemám se zajít v pondělí zeptat veterinářky na její názor, nebo myslíte, že když teda nemají vyšetřený bobky, tak to nemusím ani řešit a odčervit je zase až příště...

Kelly
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 18:21
- Nahlásit

ira

To jsem ráda, že se tu našel někdo, kdo má na odčervení podobný názor.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání