Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / kašel - štěndo 6 měsíců
Autor Zpráva
palma1
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2007 18:43
- Nahlásit

Ahojda, vím, že téma kašle se tu probíralo mockrát. Taky jsme už začali dávat jitrocelový sirup. Jen se chci zeptat - už se vám někdy stalo, že by pejsa kašlal tolik, že by se pozvracel? Přítel byl dneska na krátký prochajdě (cca 20 minut) a říkal, že naše Lady kašlala tak, že se pozvracela. Pak se pozvracela ještě doma a od té doby nic. Dala jsem jí sirupek a od tý doby ani nezakašlala. Je to normální? A ještě - já jsem někde chytla angínu, nemůže ji ode mě dostat? Nemůže to nějak souviset?

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 10:18
- Nahlásit

palma1
Nevím jak pes,ale já když jsem mívala zánět průdušek (a dusivej kašel) , tak jsem z toho zvracela celkem běžně,tak si myslim, že to možný je

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 10:21
- Nahlásit

palma1
Jo může. My měli nemocný psy tenhle a minulej týden. Mýmu psovi se to vyrazilo do upa otřesné rýmy. Ale psovi spolubydlícího se to vyrazilo do kašle tak, že blil. Se třeba napil vody, zakašlal a hodil vodovou šavli. Jsme mu i dávali žrát po třech granulích pomalu, aby to nevyblil a strávil. Ale už je to v pohodě. Asi po dvou dnech.

palma1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 11:16
- Nahlásit

Ahojda, nám se to nějak nelepší Od včera se dáví skoro pořád - řekla bych, že vždycky, když někoho vidí, nebo když začne něco dělat. Jinak když my jsme v obýváku, tak chrupe v koupelně a je úplně potichu... Dávám jí teplé mlíčko s vajíčkem a medem + jitrocelový sirup. Granule jako normálně. Teplotu si myslím, že nemá - nos má mokrej a studenej. Dávali jste jim ještě něco jiného. Dala bych jí nějaký kapičky na kašel, ale nevím, jestli bych jí tím spíš neuškodila.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 11:43
- Nahlásit

palma1
Lupni mu kousek Paralenu, ne?

palma1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 11:46
- Nahlásit

neuškodí jí to? teplotu nemá...

palma1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 11:47
- Nahlásit

jo - teď jsem četla, že mlíko zahleňuje, takže to asi nebude to pravé ořechové. že je lepší dávat čajík (bylinkový ale doma nemáme - kromě urologického, na kterém si "pochutnávám" já, tak doufám, že ovocný vadit taky nebude...)

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 11:50
- Nahlásit

palma1
No, popravdě jsem teď kvůli tobě projela starý diskuze tady a na ifauně a ne, neuškodí jí to. Jen jí ho nedávej moc.

A našim psům to pomohlo a žijou.

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 11:51
- Nahlásit

bullvnouzi
palma1
Paralen mám doporučenej od vetky na bolest.....než budu potřebovat něco účinějšího

Kniga
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 11:53
- Nahlásit

caj je dobrej udajne kojeneckej, ma tam hermanek a tak,,, urologickej caj a stene, hmm o tom uvazuju ja, zda se mi ze SPoty nak cura casteji nez by mela, ale moc ma v poradku, takze je to asi z nachlazeni...

palma1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 12:31
- Nahlásit

já bych urologickej čaj nedávala - je hrozně hnusnej a pro lidi se má dávat jen po omezenou dobu. ne pesa vůbec netuším, jak by to mohlo zabírat. dětskej bohužel taky nemáme, ale našla jsem nějaký relaxační, kde je taky heřmánek.

když dáváte paralen - kolik ho dáváte? Lady má cca 9 kg...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 12:39
- Nahlásit

palma1
Já mu teda lupla tabletu Panadolu, ae má ke 40ti kilům...

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 12:46
- Nahlásit

palma1
bullvnouzi
Nevím, mě sežral tabletu panadolu jako štěndo (asi 6 kilo) a nebylo mu nic

mac1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 12:51
- Nahlásit

palma1
můžeš zkusit podat mucosolvan v dávce odpovídající dítěti obdobné váhy

palma1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 12:51
- Nahlásit

tak moc díky všem za rady. budeme se doma kurýrovat - obě

zatím jeden poznatek - ovocný čaj jí moc nejede... tak uvidíme, jak jí budou chutnat bylinky. chtěla jsem čajíky vyměnit za vodu, protože se mi zdá, že poslední dobou pije hrozně málo.

palma1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 12:53
- Nahlásit

mac1
mucosolvan doma máme - pro dospělé, ale dávkování pro děti tam je. tak to vyzkoušíme. díky za nápad

bullvnouzi
ani jsem nepoděkovala za to, že jsi prolítla starý diskuse. já je prolítla taky, ale jestli ovocný čaj škodí nebo ne, jsem nenašla - asi jsi lepší hledač. :-D

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 12:58
- Nahlásit

palma1
Hele tu vodu bych jí radši nechala.

A čaj si myslim neškodí.

palma1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 13:50
- Nahlásit

tak jo
díky všem

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 18:19
- Nahlásit

Se štěndem bych teda hned k vetovi.

Mipooo
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 20:04
- Nahlásit

palma1
hele, ja teda nevim, ale jak to popisujes a je to u stenda, tak bych taky sel k veterinarovi?

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 20:23
- Nahlásit

Terri a Mipooo
Abych pravdu řekla, tak jsem si až po vašem upozornění všimla, že je to štěně... A to jsem ještě prosím projela všechny příspěvky, kde jste to vyčetly...

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 21:43
- Nahlásit

bullvnouzi
projela všechny příspěvky, kde jste to vyčetly
jen v názvu tématu

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 23:10
- Nahlásit

Terri
Tsss. Se divíš. Po včerejšku?

Klarucha
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 10:24
- Nahlásit

palma1 jen na okraj- urologicky caj mi byl doporucen, kdyz moje 4mesicni fenule mela zanet mocaku...ale slabsi nez pro lidi

Terri
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 10:25
- Nahlásit

bullvnouzi
Tsss. Se divíš. Po včerejšku?

urologicky caj
nám zase doporučili klasický černý čaj, jen ale slabounký. Žádný ovocný nebo tak.

Lure
Člen
# Zasláno: 3 Led 2008 08:56
- Nahlásit

Mně se oplatilo,než do zvířectva cpát tabletky když jim je blbě,podávat jim Panadol baby sirup. Je sladký, jahodový, zvířata ho líp příjmají, mají rychlejší učinek, nedráždí žaludek a dá se lépe nadávkovat.

EngieB
Člen
# Zasláno: 3 Led 2008 09:00
- Nahlásit

palma1
Zajdi k vetovi - když je to těžší, dá ti pro psa nějaký antibiotika nebo co, taky jsme takhle doléčili psa.

RenataL
Člen
# Zasláno: 22 Led 2008 13:50
- Nahlásit

palma1
Jak to dopadlo se štěndem? Řešili jsme teď podobný problém u známých, čerstvě březí fenka, také takhle silně zvracela a dávila se, protože byla silně zahleněná. Jitrocelový sirup už moc nezabíral, tak dávali na radu veterináře Pulmostat - to jsou bylinkové kapky, čili perfektní i pro štěndo. Paralen na kašel a zvracení ale opravdu nemá nejmenší smysl ten je proti teplotě a bolesti, ale nepomůže od zahlenění, na vykašlávání. Urologický čaj při nastydnutí a kašli neuškodí, pročistí ledviny, ale nejsem si jistá, že ho pes bude pít nějak ochotně, spíš bych zkusila dětský průduškový.

palma1
Člen
# Zasláno: 22 Led 2008 18:14
- Nahlásit

RenataL
Ahojda, díky za optání, dopadlo to dobře. Najeli jsme na jitrocelov sirup a bylinkový čaj s medíkem. Druhý den už to bylo mnohem lepší, přestala se dávit no a třetí den bylo skoro po kašli - kašlala vždycky akorát po nějaké námaze - když se chtěla třeba honit. No a čtvrtý den bylo všechno OK. Takže jsme to zvládli docela dobře. (ale ze začátku jsem měla pořádně nahnáno...)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání