| Autor |
Zpráva |
Maya
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 09:02
- Nahlásit
Mého psa čekají operace ramen a já vůbec nevím, co nás čeká. Prý si mám rozmyslet, jestli bude mít límec nebo triko. Triko je nějaký návlek na tělo? Hodí se i pro dlouhosrsté plemeno? Navíc podle fotek psů s límcem se mi zdá, že by s ním asi neprošel do boudy.
Protože je zvyklý venku, prý ho mám nechat doma max. 2 dny a pak dát do kotce. Ale může tam pak ležet na tvrdé podlaze (kotce, boudy)? Nemám mu tam koupit molitanový pelech? Ale doteď tam žádný nesnesl a zase bych nechtěla, aby se po operaci namáhal rvaním pelechu, když se tam bude nudit.
Jestli máte někdo s tímto zkušenosti, poraďte mi, prosím, díky.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 09:09
- Nahlásit
Maya
To triko bude asi pruban, ne? Elastický řídce tkaný návlek ve tvaru roury, vystřihnou se díry na tlapky a ocas a pes tím má fixovaný obvaz, aby to drželo. Moje fena to měla po kastraci.
|
klára
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 09:13
- Nahlásit
moje čuba musela mít po operaci taky límec, ale dopadlo to strašně - každý den si obvaz servala i přes límec, dostala druhý límec - takže jeden byl dlouhatánský (pro velké psy) a plandal jí kolem krku, do toho jsme dali límec pro psa její velikosti, aby jí dobře seděl kolem krku, ale zase nebyl tak dlouhý. I přes tohle opatření si dokázala obvaz stáhnout (měla zavázanou zadní nohu) ani vet nedokázal přijít na to, jak se jí to povede - nikdy jsme ji nepřistihli, prostě je to hadí žena , vyřešila to pak dovolená a 24hod. dozor, to mohla být bez límce a vše OK.
každému psu vyhovuje asi něco jiného, tak bych to zkusila nedřív s tím trikem, myslím, že je to pro psa pohodlnější. A do boudy bych mu dala nějakou starou deku, aby ležel na měkkém. Hlavně, ať se ta operace povede
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 09:18
- Nahlásit
náš pejsek měl 10dní zašité oko a dali nám límec, který pak nosil cca měsíc v kuse. Nejdřív jsem měla obavy, jak se napije, lehne, co venku. Ale rychle si zvykl, občas teda narážel, ale kdo by nenarážel s jedním okem a neprůhledným límcem. A hlavně mu zabránil si oko drbat a zas tak velký nebyl, kdyžtak můžete zkrátit.
|
Maya
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 09:27
- Nahlásit
Ketrin
a ten pruban se někde koupí nebo ho dá veterinář?
Jinak že by si můj pes hrál na hadí ženu, to snad nehrozí, tak ohebný není, myslím, že by si na rameno ani zubama nedosáhl, ale člověk nikdy neví.
Taky mi není jasné, jak límec zabrání tomu, aby si obvaz na rameni rozerval zadní nohou, ale možná to drápama tak nejde jako zubama.
Mám z toho všeho hrůzu už teď, můj předchozí pes byl zdravý jak rybička a teď s mlaďochem tohle.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 11:08
- Nahlásit
Maya
Po operaci mu ho asi vet zrovna navlíkne, ale normálně ho koupíš v lékárně. My jsme museli mít největší velikost (labradorka) a občas na ní rupnul, tak za týden jsme spotřebovali asi tři a pak už ho nepotřebovala.
|
Maya
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 11:24
- Nahlásit
Ketrin
díky, koupím si jich pár do zásoby, kdyby zbyli, tak stejně nás čeká to samé za dva měsíce s druhou nohou, takže se upotřebí.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 11:27
- Nahlásit
Maya
Ať to dobře dopadne!
|