| Autor |
Zpráva |
Kniga
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 19:42
- Nahlásit
Bohuzel se moje sten (4 mesice bigl) dostalo pres den tam kam jsem predpokladalůa, ze nema sanci se dostat, a proste spousta veci pokousanejch...
Noa ted udelal v chodbe malej bobek a u toho byla asi tak dvacet centaku od bobku, louzicka krve (velka jsi jako kovova padesatikoruna).
Spoty je jinak aktivni, zere, hraje si... valit na pohotovost enbo pockat co bude za par hodin?
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 19:53
- Nahlásit
Kniga
já bych valila na pohotovost teda.
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 21:02
- Nahlásit
wensday
uz sme se akorat vratili, aj pockala na ten druhej bobek, a kdyz jsem videla, ze kaka a pritom tece krev (predtim sjem nemela jsitotu, ze to bylo z toho kakani, mohlo to byt treba z packy) tak jsme hned volala otcovi a jeli jsme.. No jsou dve varianty, budto je to neco z toho corozvejkala, teda fyzicky a melo by to odeznit nebo hur, muze to byt zanet zaludku, tam ze by se to ukazalo do 12 hodin, takze mame sledovat a pokud bude prujem, pokud zacne zvracet tak okamzite zpatky a na kapacky...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 22:16
- Nahlásit
Kniga
já se na to právě jednou ptala veta a on říkal, že to může být dost nebezpečný.... to myslel asi právě ten zánět, o kterým píšeš. tak držím palce, ať je to jen to mechanický poškození a ať je Spoty brzy OK
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 10:47
- Nahlásit
Kniga
tak co? jak to vypadá?
|
Brodyna
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 11:21
- Nahlásit
Kniga
Tak tím zánětem žaludku jsme si nedávno prošli s naší doginou. Fakt nic hezkého, měla jsem opravdu strach, že o ní přijdem. Začalo to průjmem... Jenže další den už to nebyl jen obyčejný průjem, to už z ní přímo stříkala krev a ještě začala zvracet. Nejhorší bylo, že i odmítala pít. Takže jsme ji naložili do auta a valili na veterinu. Tam dostala kapačku, antibiotika a nějaké léky na uklidnění celého trávicího ústrojí. Vetka říkala, že má akutní zánět žaludku a střev. Druhý den dostala ještě další antibiotika a léky injekčně + tablety ATB na další dny. Sice už neprůjmovala, ale stále nechtěla pít. Takže jsme jí stříkačkou nutili vodu přímo do tlamky. Dostala dietu - rýži s trochou masa. Do toho jsem ji dávala opravdu slabounký vývar, abych do ní dostala aspoň trochu vody i jinak než inj. stříkačkou. Ještě mě vetka upozorňovala na maso, které jsem jí do rýže dávala. Radila mi, že jí mám dávat takové, které nedostává příliž často. Prý pejsci, kteří si projdou tímto akutním zánětem, mohou dostat na masiko, které papají při dietě, později alergii.Takže jsem vyloučila ihned kuřecí i hovězí... nakonec dostávala rybičkové.... A také i odtučněné tvarohy a jogurty. Po týdnu jsme již přecházeli pomalu zpět na granulky. A jakmile dostala i granule začala i pít... A také již normálně kakat... Ona totiž od zastavení toho průjmu za ten týden kakala jen jednou. Teď už je v pořádku, dokonce se velice zlepšila v jídle... Do této události se jevila jako úplný nežravec, nesežrala ani denní dávku a nepomáhalo ani ochucování granulek vývarem a ničím. Nyní sežere víc jak denní dávku a ještě by si i přidala A krásně přibírá... Asi opravdu platí přísloví, že všechno zlé je k něčemu dobré.
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 16:03
- Nahlásit
Rano sjme byla v praci,
noc byla klidna, celou noc mi spala na posteli, ja se dycky vzbudila zkotrolovala ji jestli je oki a spaly sme dal,rnao byla cila, bobek nedelala a nezrala. po prichdu domu tu byly dve hromadky, jedna starsi ta mi pripadala normalni, proste bobky, ale byly jako kdyby od krve, teda jeden z nich... druha takovej polotekutej bobek s troskou krve. granule netknuty, ale susenou plici, piskotek i paratek spapala, ej takova unavenejsi, ale vzhledem ktomu jak je ted hubena pac je to taky nezravec a stema granclama me stavkuej ted co druhej treti den (dneska du za chvili akorat pro novou znacku ( z first mate jdu na calibru) tak sto se snad zlepsi, tak si mylsim, ez je ted bez ty energie, kvuli tomu ze nerzala poradne dva dny, codu mi nastesti pije tak to vypada oki....
|
Katushca
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 16:29 - Změnil/a: Katushca
- Nahlásit
hele na sušený plíce a další tyhle hnusy si dej bacha. Pes měl po tom jednou (asi v 5 měsících) takovou sračku a bličku, že sem nic podobnýho nikdy neviděla! Takže pokud jsou nějaké zažívací potíže, asi bych to nedávala vůbec. Navíc pokud ti nechce žrát granule, které má, proč jí nabízet něco navíc?
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 17:19
- Nahlásit
Brodyna
to je dobre, ze to vase stene zvladlo, a to jsme is rikala, ze kdyz jsou stenata ockovany ze jim snad nic nehrozi, a ono houby i takovy hnusy ty nase prcky muzou potkat, drzim pesti at vas uz nic takovyho nepotka a at se ji dari
Katushca
1) ja zase neverim tem umelotinam a navic mi je Spoty nechce ani zrat...
2) necim za vycvik odmenocvat musim
3) necim overit zravost musim
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 18:31
- Nahlásit
Kniga
ked ma problemy tak tu susene plucko a aj parat by som naozaj vynechala ;)
|
Brodyna
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2007 00:17
- Nahlásit
Kniga
Díky... Ono to už takové štěňátko není, i když se tak často chová Za 3 měsíce jí budou 3 roky
Bohužel proti tomuto vakcinace opravdu není... My jsme jeli na veterinu původně s myšlenkama, že sežrala na louce, kam chodíme často venčit, nějakou návnadu buďto s jedem nebo se špendlíkama... Tady u nás ve městě bychom nebyli první ani poslední... Vetka nám pak říkala, že mohla venku požrat nějakou nečistotu - špinavou trávu nebo nějaký jiný dlabanec... Bohužel nevíme co, protože jsme tam byli po setmění...
Jinak souhlasím s ostatními... Ty plíce a pařatky teď opravdu vynech... Může to způsobit ještě větší problémy... Jestli chceš zjistit, jestli má pejsek chuť k jídlu, na to stačí obyčejný piškotek. Agátě když bylo zle, nežrala ani piškot a ani rohlík, kvůli kterému je normálně schopná udělat i trojité salto.
|