| Autor |
Zpráva |
Kniga
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2007 15:09
- Nahlásit
Moje Spoty dneska rano ranni prochazky donesla kliste... mela ho debilne pricucnute zespodu na krku, ja to sama vyndat nemohla tak jsme jela k nasim... bohuzel otec byt se tvaril, ze vyndavat kliste umi jej pretrhl... na veterinu me odvezt nechtel, stim ze je to prkotina. Ale me se to nezda, mam strach.. mam na u veterinu jet nebo ne? Pomuzou me tam vubec?
|
Gigi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2007 15:24
- Nahlásit
Můžeš tam zkusit zavolat, ale já bych to neřešila. Vydezinfikovat a nechat být, on ten zbytek uschne a časem upadne.
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2007 15:27
- Nahlásit
Dezinfekci jsem to polevala hojne, ted jsme i na lekarske poradne pro lidi cetla, ze se to casem samo vylouci tak snad jo... asi zase jancim uplne zbytecne
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2007 15:36 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Kniga
máš doma tee tree olejíček (100%)? Ten mi vždycky v těchto případech zabral výborně...
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2007 15:46
- Nahlásit
maixnerova nemam, myslis jako mazat pred vytazenim? me nejvic stve, ze jsem spichala abych otca chytla na poli kdyz lital s letadlama a chtela sjem aby me hodil do tesca kde maj zverimex, ze bych kouopila tu pinzetu na kliste a on ze ne, ze mu staci normalni a takhle to dopadlo... sem ji mela mit tu pinzetu na klistata davno doma, jenze koho by napadlo, ze mi v listopadu stene chytne kliste...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2007 15:53
- Nahlásit
Kniga
jak před vytažením, tak i v případech, kdy pejs objevil kíště dřív než já a částečně si ho vykousl.
Když jsem na zbytek klíštěte mázla olejíček, klíště se udusilo a spálilo, odpadla i zakouslá část a ranka se nezanítila. Po zamáznutí olejíčkem jsem jěště hodně jemně kroužila na zakouslé hlavě prstem proti směru hodinových ručiček.
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2007 16:05
- Nahlásit
maixnerova
da se to koupit normalne v lekarne? ted uz je sice pozde ale pro dalsi pripady to chci mit doma.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2007 16:10
- Nahlásit
Kniga
da se to koupit normalne v lekarne?
V lékarně jsem ho koupila nebo ho také mívají v prodejnách se zdravou výživou. Používám ho doma na všechno možný - pro lidi i psy ... a malá lahvička mě vydrží cca rok. Vyžádej si příbalovej leták - tam je i doporučený ředění např. u léčení poranění sliznic...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2007 16:41 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Kniga
Já bych před vytažením klíště nemazala, kdesi jsem četla,že jak se to klíště dusí, vyvrhne něco do té ranky a není to zrovna ideální (už jen ta představa, ble...), a taky nevytáčet, ale vyvyklávat, když už klíšťáka taháš...
Desinfekce až úplně nakonec...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2007 17:00 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Eimy
Já bych před vytažením klíště nemazala, kdesi jsem četla,že jak se to klíště dusí, vyvrhne něco do té ranky...
....to jsem taky nedávno někde četla, nicméně 12 let jsem to řešila tak, jak jsem popsala výše a bez jakýchkoli komplikací...
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2007 23:30
- Nahlásit
Eimy
Já bych před vytažením klíště nemazala, kdesi jsem četla,že jak se to klíště dusí, vyvrhne něco do té ranky a není to zrovna ideální
Přesně tak to je, klíště je třeba rychle vyndat, na dušení, topení a rozmačkávání je času dost potom i když by se to možná mělo přehodnotit.. 12 let je dlouhá doba
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2007 23:47
- Nahlásit
Filip
Přesně tak to je, klíště je třeba rychle vyndat, na dušení, topení a rozmačkávání je času dost potom i když by se to možná mělo přehodnotit.. 12 let je dlouhá doba
jéééé, jistěže je nejlepší klíště co nejdřív vytáhnout a teprve pak ho zmasakrovat . Ale ten tee tree olejíček mě opravdu vždy zafungoval dobře, když jsem ho na přicuclé klíštěte mázla - snadněji se vyndalo a stejně snadno se odstranilo i když si ho pejs částečně vykous a zůstala tam jen hlava... Nikdy se ranka pak nezanítila a v místě vpichu nezůstala žádná bulka.
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2007 11:31
- Nahlásit
Kniga
Kašli na krokodýlka a pinzety a jiný kravinky a kup si "háčky na klíšťata" .... Jsou absolutně nepřekonatelný, klíště máš venku natotata, celý, živý a zdravý, a můžeš si pak pořádně užít to vraždění
Jinak maj je všude na netu ( http://obchod.hafbezobav.cz/vyr-321-Hacek-na-klist ata.html )
v některých lepších chovatelských potřebách a viděla jsem je i v DMdrogerii
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2007 11:46
- Nahlásit
isdpch
Copak to je, ten krokodýlek?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2007 11:56
- Nahlásit
aren
ten krokodýlek?
takový udělátko,používá se to někde f elektrice bo co.ale funguje to dobře páč pinzetou ho většinou rozmáčkneš což tady ne.Je to jakoby pinzeta,ale oba ty okraje jsou zubatý,mě se to osvědčilo a hlavně ta cena!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2007 12:00
- Nahlásit
davidkova renata
No právě, cena je dobrá, a nějaké pinzetítko je občas potřeba i na trny a tak. Kde se to kupuje ?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2007 12:02
- Nahlásit
aren
Jóó. není to taková svorka, jakoby? Tak to už vím.
Moje máma kdysi používala špičku z rýsovacího pera, ale už se dnes myslím takové nedělají, nebo dělají a jsou děsně drahý.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2007 12:05
- Nahlásit
aren
Jóó. není to taková svorka, jakoby
to asi né....je to velký cca 10cm,umělohmotný držátko a v tom je přidělanej ten bazmek.Myslim,že se to koupí někde v železářství nebo domácí potřeby nebo tak.Já to dostala,tak nevim,ale stojí to fakt 7 nebo 9 korun.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2007 12:13
- Nahlásit
davidkova renata
Aha, tak to není to, co myslím
Hm, velký 10cm, umělohmotný držátko a ještě bazmek k tomu, to je láce
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2007 12:17
- Nahlásit
isdpch
Dík
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2007 13:19
- Nahlásit
isdpch
hele....ono ale funguje všechno na principu toho háčku --- třeba i dobře rozštípnutá dřevěná "tříska" a na netu ho maj fakt všude a opravdu je neprosto nejlepší a to už jsem vyzkoušela snad všechno, včetně toho vašeho krokouše
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2007 13:47
- Nahlásit
isdpch
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2007 00:13
- Nahlásit
Krokodýlky mám doma asi 4 kvuli škole, ale nějak jsem nenašla odvahu tím klíště vytahovat, protože mám strach, že tím jejich stiskem bych klíště přefikla vejpul... Takže používám pinzetu na klíšťata, kterou mám už asi 9 let, i když po zásahu feňule je trošku "jitá"
Je fakt, že co jsem měla čest s těma krokoušema z obrázku, tak ty takový sevření jako ty moje "domácí" neměly Ale možná je to tím, že byly dost vychozený kvuli častýmu používání ve škole...
|
evka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 00:24
- Nahlásit
Mám taky zkušenosti z krokodýlkem a to ty nejlepší. Chytneš do něj klíště a točíš proti směru hodinových ručiček a úspěch je zaručen, nikdy se nestalo, že bych ho přetrhla, nebo nevytočila, pak to vydezifinkuji líhem.
|