Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / nevím, jestli nesnědla střep
Autor Zpráva
palma1
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 20:05
- Nahlásit

Ahojda, tak právě jsem přišla domů a našla v koupelně rozbitý hrnek - naše štěndo žvejkalo jeden střípek - cca 0,5 cm. Hned jsem volala vetovi a máme najet na dietku - něco co by nám rozředilo stolici - polívčičky, rýže... Jen se chci zeptat - nevíte, jak jí to mám dávkovat? Je to bíglík - 5 měsíců. A ještě - dneska už véču dostala, mám jí dát ještě něco? Třeba tu rýži?

Předem moc díky za všechny rady.

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 21:07
- Nahlásit

palma1
Nacpi do ní kysané zelí. Co nejvíc bude schopná sežrat. To zelí obalí všechny cizí předměty a umožní jim projít trávicím traktem. Ale moc bych si s tím nedělala hlavu, spíš to jenom žužlala a nepolykala

palma1
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 21:13
- Nahlásit

Biluška
už jsem jí dala dvě hrstičky - moc jí to chutnalo - myslím, že kdybych jí dala celou pixlu, tak ji zblajzne (ale připadalo mi to moc - měla hoďku před tím 10dkg granulí).

já v to žužlání taky doufám, ale jeden nikdy neví, co jí napadne. co myslíš s tou dietou - kolik jí toho mám dávat? já nikdy baštu nevařila - od začátku jsme na proplance, tak nemám odhad, aby toho nebylo moc nebo málo (moc ona nepozná - bude žrát, dokud bude - holt bígl)

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 21:22
- Nahlásit

palma1
Já když potřebuju ředit stolici tak prostě do granulí naleju olej. Zabírá to 100% , většinou pak musím řešit přesně opačný problém . Jinou dietu na tohle neznám . Množství bych teď neřešila, prostě co sežere, to sežere .

palma1
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 22:12
- Nahlásit

Biluška
co sežere to sežere je všechno co před ní postavíš ona je totiž bezedná . oleje asi moc ne - jen trošku, že jo? zkusíme to - sice jsem právě udělala vývar, ale ten teda dostane k snídani s rýží + já ho dojím k obědu + nějaký to zelí zase. a k véče zkusím ty granulky s olejem. ale snad to bude dobrý.

moc díky za rady - není nad vyzkoušený věci

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 12:25 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

palma1
hm, divim sa, ze vam vet poradil ryzu na rozriedenie stolice. Ryza sa prave skor doporucuje pri prujmoch na zastavenie prujmu
ale to kysane zeli je dobra vec - aj u mna vzdy pekne poupratuje

Terri
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 12:27
- Nahlásit

ale to kysane zeli je dobra vec
všichni dáváte kysané zelí, ale jak to do psa dostat když ohrnuje okatě čuňu nad vší zeleninou natož nad něčím co tak smrdí...

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 12:33
- Nahlásit

Terri
no, dobra otazka. asi nijako, a treba skusit nejaku alternativnu pozivatinu.
potrebujes mu davat zeli?

Terri
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 12:41
- Nahlásit

Bela
potrebujes mu davat zeli?
ne, naštěstí ne. (alespoň ne kvůli sežraným věcem...) Jen tak uvažuju, jak tu čtu příspěvky alá zelí, horčice... a jak to psi baští.
Můj mazánek pohrdne i vývarem pokud nemá žízeň

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 12:43
- Nahlásit

Terri
ja mam tiez anorektika, ale najviac odmieta granule

maixnerova
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 12:47
- Nahlásit

Bela
....hm, divim sa, ze vam vet poradil ryzu na rozriedenie stolice

....rozvařená řejže, stejně jako zelí vytvoří v žaludku "šlem", který obalí hrany nepoživatelného předmětu a ten se pak snáz dostane ven... takže ani nejde o zředění stolice jako právě o ty látky "šlemovité" konzistence....

Terri
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 12:51
- Nahlásit

Bela
ale najviac odmieta granule
mám v zásobě Trainera, ale též o jejich kvalitě pochybuje. Dávám mu je občas, aby když někam pojedem nezoufal po mase
rozvařená řejže, stejně jako zelí vytvoří v žaludku "šlem", který obalí hrany nepoživatelného předmětu
hurá, tak rýži žere

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 13:02
- Nahlásit

maixnerova
o sleme z ryze pocujem prvy krat, doteraz som si myslela, ze sa ryza dava na prujem kvoli dobrej stravitelnosti a vyrovnavaniu podrazdeneho prostredia (aj u deti, napr.)
na ten slem su vyborne aj jacmenne krupy - celkovo na precistenie criev

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 13:04
- Nahlásit

Terri
Trainera mame v zasobe aj my, ale zerie ho len pripadoch krajnej nudze a hladu, napr. na chalupe, ked nic ine nemame po ruke a na lov susedovej hydiny ho radsej poslat nechcem

Terri
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 13:18
- Nahlásit

Bela
vyborne aj jacmenne krupy - celkovo na precistenie criev
taky dáváme
Trainera mame v zasobe aj my, ale zerie ho len pripadoch krajnej nudze a hladu, napr. na chalupe, ked nic ine nemame po ruke a na lov susedovej hydiny ho radsej poslat nechcem
tak to jsme na tom stejně

palma1
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 18:49
- Nahlásit

Terri
tak to my nemáme se zelím žádné problémy. Dala jsem do toho trochu cukru a Lady to zblajzla, jak kdyby objevila to nééééééjlepší hovínko na světě - a ještě koukala, jestli ze mě toho vypadne víc (vypadly dvě mističky, ale pak jsem si říkala, že nic se nesmí přehánět, protože hodinu předtím měla granulky - jsem uvažovala jestli na zelí nepřejít - určitě by to vyšlo levněji )

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání