| Autor |
Zpráva |
diana
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2007 11:08
- Nahlásit
ahojte, mam 12 rocneho bigla, kt. bol v 8 rokoch zisteny selest, doteraz nema ziadne problemy ako ranny kasel, zadychavanie sa, ... , no veterinar mi odporucil ist s nim na ultrazvuk a ekg, nakolko je vraj selest uz velmi pocutelny. nerada by som do neho cpala lieky, ked to nie je nevyhnutne, no rozhodla som sa na to vysetrenie ist, aby som vedela na com sme. viete mi odporucit nejakeho dobreho kardiologa \sr, cr\ uvitam aj vase skusenosti zo zivota s psom s takymto problemom, ako to rieiste, ake lieky berie /ake su ich vedlajsie ucinky/, ake ma problemy, ...atd. dik
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2007 14:05
- Nahlásit
diana
ahoj, moje pejsa ma zvetsene srdce...hodne sme se s tim nabehali.- prisli na to nahodou pri rtg hrudniku...brali jsme leky atd atd...
ale ted mela jit na kastraci (je ji 6let) a ja se bala, tak nam bylo doporuceno EKG.
Byli jsme na klinice v praze AA-Vet.
Dohodli jsme se ze nejprve udelaji rtg pote i ekg a podle toho se to dale bude odvijet.
rtg ukazalo obrovske srdce, takze jsme hned leteli i na ekg..ale fenka byla hrozne vyplasena, takze ozvy mela rychlejsi...kazdopadne vzhledem k tomu rtg jsme sli jeste na sono srdce, ktere odhali uplne vsechno.
sono ukazalo ze rtg nas zbytecne vylekal protoze srdce neni ve skutecnosti tak velike jak se zdalo.
sono je opravdu nejlepsi, lekar vidi srdce 3D, vidi jakoby prurez srdcem podel a vodorovne..slysi ho tlouct.
celkove srdecni vysetreni..(rtg, ekg, sono) nas vyslo na 4000,-
ted bere fenulka leky, uz si nevzpomenu jak se jmenujou..
|
diana
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 01:37
- Nahlásit
diky za vzkaz, teraz "bojujeme s pecenou" takze sono vysetreni mame momentalne za sebou aj na rok dopredu...ale ked sa dame trochu dokopy, tak sa asi pojde na ekg.
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 12:53
- Nahlásit
nika00
Na tom sonu jsi s ní byla taky v AA-vet? Netušíš náhodou, pokud si chci nechat udělat u feny vyšetření srdce pro jistotu, jestli postačí to sono nebo i rtg a ekg je vhodné? Nemám žádné podezření na problémy, jenom chci být klidná, protože jde do chovu, ale my pro chov vyšetření srdce povinné nemáme.
|