| Autor |
Zpráva |
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 17:38
- Nahlásit
Našla jsem témata o bělení skvrn a výtocích očí, ale většinou se tam doporučuje borová voda. Slyšela jsem, že pro psy není dobrá. Jak se jmenuje ta průhledná vodička, je možný, že je to fyziologický roztok? Kterou se vyplachují oči než se do nich dá mastička (ophtalmoframikoin). Mamka ji totiž vylila s tím, že na tom nebylo nic napsaný a ona nevěděla co to je (měli jsme obyč lahvičku od veta bez popisky). Taky by ji neubylo se mě příště zeptat že... Pes zas začíná jedním okem mrkat (ale nemá žádný výtok), tak jsem jí to chtěla zase trochu promazat. Mastičky ještě máme zbytek, ale potřebovala bych tu vodičku
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 17:45
- Nahlásit
Jméno vodičky nevím, my používáme když musíme Ophtal. Ale pokud vím, pokud není Framykoin uchován v lednici, je po několika málo dnech k ničemu a možná spíš ke škodě. Tohle nám říkal doktor - neuchovávat nic, v čem je Framykoin déle než 10 dnů, pak vyhodit a sehnt nové.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 19:31
- Nahlásit
Shelticka
my také používáme Ophtal.
Jinak co se týče očních kapek a mastí, snad všude doporučují načaté přípravky po 3 týdnech vyhodit.... Moje vet. míní, že pokud je přípravek v lednici, je třeba pouze dodržet dobu expirace.
Essi
Framykoin má expiraci cca 2 roky a v příbalovém letáku žádné info, že pokud není v lednici, měl by se po 10 dnech vyhodit, není....
Spíš bych předpokládala, že tam údaje budou trochu přehnané, aby si kryli záda...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 21:05
- Nahlásit
Shelticka
My jsme měli od veta na výplachy vodičku zvanou Lacrisyn, prý to má stejné složení jako slzy. Jsou to kapky v malé lahvičce s kapátkovým uzávěrem.
Byl to doplňkový lék při léčbě poranění rohovky.
|