| Autor |
Zpráva |
barona
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2007 20:49
- Nahlásit
Může dostat boreliozu pes, který je proti ní řádně očkovaný??
Nám totiž dneska začal pesan z ničeho nic kulhat a já už samo myslím na nejhorší Je taky trošičku nachlazený, tak nevím, jestli to nemůže spouviset třeba s tím. Teplotu nemá, chuť k jídlu jako vždy větší než velkou.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2007 21:03
- Nahlásit
barona
Proč tě napadla zrovna borelka???? Kolik mu vůbec je?To přeci může mít spoustu příčin...
|
barona
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2007 21:04
- Nahlásit
Nevím, napadlo mě to možná proto, že jsem nedávno v nějakém časáku četla, že se to projevuje kulháním...
Jsou mu 3 roky.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2007 21:07
- Nahlásit
Ono prý existuje několik tipů té boreliozy očkuje se jenom na některé tipy, ale radši ať nekecám nejsem si tím jistá. Taky se mi to ale stalo. Pejsan byl v pořádku ale najednou na procházce začal nosit zadní nožku, důkladně jsem mu ji prohlídla ale nic v ní neměl zapíchnutého, šla jsem s ním k vetovi( bála jsem se aby neměl luxaci) vyšetření ukázalo že patella je v pořádku, že všechno je v pořádku a vet řekl že asi simuluje. To se mi moc nezdálo i když doma nekulhal jenom venku , po týdnu ale už občas kulhal i doma. Nakonec mi známá poradila homeopatikum a po týdnu kulhání zmizelo. Potom když jsem o tom přemýšlela tak bylo fakt že měl nějaký čas předtím klíště(očkovaný není) a tak doufám že se to kulhání znovu nevrátí asi bych ho pak nechala otestovat na borellku.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2007 21:09
- Nahlásit
barona
napadlo mě to možná proto, že jsem nedávno v nějakém časáku četla, že se to projevuje kulháním...
No jo,ale kulháním se projevuje iks dalších věcí.Taky to nemusí vůbec nic bejt.Dala bych krapet klidovější režim a počkala,kdyby se to nelepšilo nebo dokonce horšilo,šla bych k vetovi,ale neplaš.Koukni ,jestli nemá třeba rozřízlej polštářek nebo něco tam vraženýho nebo taky to může mít poškozený od soli,pokud je u vás nasoleno...
|
barona
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2007 21:15 - Změnil/a: barona
- Nahlásit
Rozříznutý, ani nic zapíchnutý tam nemá, to už jsem samo kontrolovala, bylo to to první co mě napdalo.
Je hlavně divný, že nezačal kulhat třeba po nějaké procházce, ale prostě z ničeho nic. Odpoledne spal, vzbudil se a kulhal...
Taky nevím, jak dlouho mám čekat. Já co se týče psa celkem plaším, tak nevím, jestli mám hned zítra letět zase k vetovi kdyby to nebylo lepší popř. kdyby to bylo horší.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2007 21:20
- Nahlásit
barona
jestli mám hned zítra letět zase k vetovi kdyby to nebylo lepší popř. kdyby to bylo horší.
Neblbni,je neděle,akorát z tebe vyrazej příplatek.Počkej do pondělí a uvidíš,dej mu klídek a počkej.Já dřív taky tak plašila,ale zkušenost mě naučila,že vet ví kolikrát ještě mín než já,akorát mě to stojí dycky slušný prachy !
|
barona
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2007 21:35
- Nahlásit
No ono se mi zdá, že ho bolej spíš zadní nohy. Zpočátku kulhal jen na jednu, teď se mi zdá, že má nějakej problém z oběma. Nevím, jestli ho třeba nebolej záda nebo něco.
Hlavní problém je v tom, že v neděli večer odjíždím na služebku a pesana bude hlídat máma. Vrátím se až ve středu večer, tak nevím, jestli to mám raději řešit teď a nebo počat do středy.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2007 21:50
- Nahlásit
Teď mě napadlo, nemůže třeba takové kulhání signalizovat bolest v zádech? Ale zase s čeho by ho to bolelo. Dneska neměl žádnou fyzickou zátěž...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 11:15
- Nahlásit
barona
nemůže třeba takové kulhání signalizovat bolest v zádech?
To teda může, v létě jsme si to bohatě prožili. Nechtěl se vůbec postavit na zadní nohy.
Ale zase s čeho by ho to bolelo
Třeba mu trochu ty záda prostydly. Můj chlupáč to měl z toho, že se ve vedru koupal ve studenejch horskejch tůních.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 11:31
- Nahlásit
Walda
Třeba mu trochu ty záda prostydly. Můj chlupáč to měl z toho, že se ve vedru koupal ve studenejch horskejch tůních.
Nápodobně, chytly ho záda, nechtěl se postavit na zadní a když tak s bolestí Za dva dny ale byl jak rybička - dali jsme ho víc do tepla, přikrývali dekou, chlemtal teplý vývarek atd.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2009 08:25
- Nahlásit
Nam sa stalo nieco podobneho v sobotu. Boli sme na vodnom vycviku, bolo dost chladno. Pes medzi cvikmi lezal a cakal na mna, samozrejme mokry. S jeho DBK a DLK ma vobec nenapadlo, ze moze nachladnut. Doobeda bol v pohode, poobede OK, ale ku koncu som uz videla, ze nieco nie je v poriadku, stuha chodil. Ked sme skoncili a sli sme sa prejst uz pajdal, ked si lahol aby si odpocinul a vstal pred vecerou, tak uz nevstal. Predny operovany laket v keli, zadny bedrovy klb tiez. Kvikal, nemohol sa postavit, museli sme mu pomahat. Druhe rano to bolo to iste, tak sme sa zbalili a sli domov do tepla. Vcera vecer uz behal, akoby mu nic nebolo :-o Tieto nachladnutia odznievaju tak rychlo? Bola som vydesena, kedze poznam jeho zdravotny stav, cakala som horsie...
|