Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Synovitida
Autor Zpráva
Mina
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2007 13:02
- Nahlásit

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jestli s tím někdo nemáte zkušenost. Můj pesan má "nějakou" hmotu na chrupavce kolenních kostí. Nechávali jsme poslat vzorek na rozbor a přišel výsledek, že je to vilosní synovitida s chronickou nehnisavou zánětlivou celulisací. Náš doktor je teď pryč a jeho zástupce nám jako léčbu chce nasadit antibiotika. Snažila jsem se něco najít na netu, ale moc moudrá z toho nejsem. Díky.

jeje
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2007 12:40
- Nahlásit

Tak z toho som jelen, na jednej strane hovoris o chrupavke, na druhej o klbnom puzdre: "vilosní synovitida s chronickou nehnisavou zánětlivou celulisací"

= klkovity (chlpaty) zápal synovialnej membrany (= vnutorna vystelka klbneho puzdra produkujuca synovialnu tekutinu (=klbny maz)) s chronickym (=dlhodobym) nehnisavym zápalovym hromadenim buniek

synovitida sa vo vseobecnosti lieci napr. podavanim kyseliny hyaluronovej

Mina
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 08:27
- Nahlásit

Díky za reakci. To je právě to, z čeho jsem byla zmatená. Doktor říkal, že měla tu hmotu, kterou odstraňoval a posílal na rozbory, právě zvrchu na kosti na té chrupavce. Když jsem si podle zprávy hledala na netu o co jde, tak jsem zjistila, že to s tímhle místem nesouvisí. Tak jsem si říkala, jestli jsem to nějak špatně nepochopila, ale to co píšeš mně utvrdilo, že ne. Dneska mu budu volat, co mi k těm výsledkům může říct on, tak uvidíme. Hned vím na co se ho ptát. Díky.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání