| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Čen 2005 21:44
- Nahlásit
Chtěl bych se zeptat jakým způsobem se dělají u štěňat určených pro policejní činost RTG, slyšel jsem že se dělají už hned u štěněte než začně výcvik a to i u kloubů na předních nohou. Co je na tom pravdy? děkuji
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 16 Čen 2005 22:38
- Nahlásit
U mladých psů Policie ČR se někdy dělá tzv. předrentgen cca od sedmi měsíců věku. Opravdu se vyhotovuje i RTG předních nohou (loktů). Tento předrentgen se automaticky provádí u všech psů, které Policie vykupuje od civilních chovatelů, pokud ještě nemají oficiální RTG.
Oficiální RTG se běžně dělá od jednoho roku věku. Snímky nejdříve vyhodnocuje služební veterinář v CHS PČR Domažlice a jen RTG snímky psů, se kterými se počítá do chovu se zasílají na oficiální vyhodnocení.
RTG u malých štěňat se provádí pouze v při podezření na dysplazii nebo při jiných zdravotních problémech.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 07:00
- Nahlásit
Ve Staňkově u Plzně je MVDr.Decker, který dělá i metodu PennHIP, tedy neoficiálně (nemá potřebné atesty atd.,což je velmi nákladná záležitost), ale pro informaci chovatele či majitele to stačí. Říkal, že touto metodou zachytí DKK už u 4měs. štěněte. A dělá to i pro policii.
|
*sara*,
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 08:36
- Nahlásit
MVDr. Decker má ordinaci v Krchlebech, asi 4km od Staňkova.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 08:53
- Nahlásit
Jo, má to doma na dvoře. A nedejte se mýlit poněkud chaotickým vzhledem ordinace ve výstavbě. Pokud jde o DKK, tak tento veterinář opravdu ví o čem mluví, a navíc to posoudí a vyhodnotí přímo před vámi, všecko vám ukáže a vysvětlí. Byla jsem moc spokojená a příště tam pojedu zase, i když to mám daleko a je to výlet na celý den.
|
*sara*,
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:07
- Nahlásit
Já bych neřekla chaotickým vzhledem. On je to česky řečeno bordel. Jak na dvoře, tak v ordinaci.
Na to DKK je vážně dobrý, byli jsme tam s rotvíkem, všechno to skvěle vysvětlil, posoudil. Na tohle je jeden z nejlepších v kraji.
Ale kdyby se cokoliv stalo s naším psem, úraz, nemoc, nějaký vážný stav, nejela bych už nikdy tam. Vím o čem mluvím.A nebyla to jen jedna zkušenost, bohužel.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 11:23
- Nahlásit
*sara*,
Chtěla jsem to vyjádřit šetrně, ale máš pravdu.
Na jakýkoli zákrok vyžadující sterilitu bych tam taky nešla. Ale na DKK tam pojedu vždycky a doporučila jsem ho svým štěňatům, tedy jejich majitelům i komukoli jinému, kdo se zeptá.
|