Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / ...se snad ulíná k smrti...
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 15 Čen 2005 15:23
- Nahlásit

Je u mladého NO normální, že přestože se denně vyčesává, tak líná naprosto neskutečným způsobem. Po 20 min. česání se otře o černé nohavice návštěvy a oni mohou ty kalhoty zrovna vyslíct a dát mi vykartáčovat. Je to u NO normální, nebo mu chybí nějaké vitamíny a živiny?

Anonymní
# Zasláno: 15 Čen 2005 15:59
- Nahlásit

normální to bohužel je u převážné většiny psů, ale je několik vyjímek, které nelínají

Evicka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2005 16:35
- Nahlásit

Jedna z našich fen je prakticky do hola, zůstává jí jen pár vrchních chlupů. Zase to má tu výhodu, že vylíná prakticky okamžitě a nová srst jí roste strašně rychle. U ostatních se to vleče nekonečně dlouho.

Ebony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2005 19:43
- Nahlásit

Anonymní
je to naprosto normální a nejhorší jsou vlkošeďáci, ti snad línají furt

Ghianika
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2005 21:15
- Nahlásit

Ebony
jojo, katastrofa, to jsme si vybraly co?

Anonymní
# Zasláno: 15 Čen 2005 21:17
- Nahlásit

ja mam sibira ale to je hruza toho by so mohel donekonecna cesat afurt bude plznut,ale mam stena NO a ten nic ani chlpik

Ebony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2005 21:23
- Nahlásit

Anonymní
no je fakt, že naše výstavačka taky skoro nelíná, přitom má kožich jak péřovou bundu, ale ti vlkošedi snad línají i za ní

niniel
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2005 22:55
- Nahlásit

No to nekdy zkuste vycesavat kolii nebo retrivra, to je zuzo

Ebony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2005 22:57
- Nahlásit

niniel
to věřím, jeden z našich ovčounků je dlouhosrsťák

niniel
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2005 23:02
- Nahlásit

Ebony
Jo, mam pocit, ze uz ten pes musi byt uplne lysy a ono porad ne

Ebony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2005 23:04
- Nahlásit

niniel
ale aspoň mají stejnou barvu podsady, vlkošeďáci mají jinou barvu podsady, než krycích chlupů, takže ještě vypadají, když línají, jak když bizon shazuje srst

# Zasláno: 15 Čen 2005 23:06
- Nahlásit

Pokud se pes nebojí vysavače, doporučuju jednou týdně ho povysávat takovou tou násadou na sedačku s kartáčem. Pak je doma chlupů minimum. Náš pes se ze začátku trochu bál ale dneska jak zapnu vysavač ví že bude drbání a už se těší.

janina
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 07:17
- Nahlásit

A co takový berňák! To je chlupů. A to má teprve půl roku S vysavačem lítám každý den. Bohužel se oba psi vysavače bojí, už jsem zkoušela "vysávat" pejsky

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 07:35
- Nahlásit

Já mám 3 pesany a z toho dva dlouhosrsťáky - choďáka a choďáka kříženého s howavartem.... Z mlaďocha (choďák) mi do třičtvrtě roka nevypadl ani chloupek a pak to začalo....pořádně vyčesávám jen jednou týdně, ale každý den musím jen zlehka "projet" zvrchu kartáčem, jinak bych ty chlupy taky měla všude.....Choďáci navíc mají chlupy hebké jak peříčko, takže taky děsně lehké...všude to lítá Kříženec má hrubší srst, ale zato hrozně dlouhou....líná méně než chod, ale i tak to stojí za to....
Já už si ty chlupy shraňuju a nechám si z toho upříst vlnu

janina
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 07:39
- Nahlásit

Evik

Taky máš vždycky v rozích pokoje takové nafoukané kupky chlupů ? Já mám ještě zlaťačku kromě berňáka, tak mám zlato-černé hebké hromádky

Garfield
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 09:30
- Nahlásit

Ebony
To mi vykládej. Ten můj vlkošed šedovlk vypadá navenek strašně krásně zbarvenej (tmavý tělo, skoro bílá náprsenka, blonďatý nohy, černá hlava, blond slabiny a hrudník a ocas zespodu), ale když jej češu tak jsou to tuny bílého chmíří, je to nekonečný a čím víc česu, tím víc se uvolňují. S takovou podsadou docela chápu, že vyleze z rybníku, venku 35 C, slunka jak na Sahaře a on schne 3 dny.

niniel
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 09:34
- Nahlásit

Tak ja zkusim taky psa vyluxovat

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 09:35
- Nahlásit

janina

já mám psy na zahradě, ale ty "nafoukané kupky chlupů" máme různě rozeseté po záhoně s růžemi a na šnitlíku

janina
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 09:46
- Nahlásit

Evik

No já už jsem si zvykla i vařit a péct s chlupama
Posledně jsme měli pečený krček na bernských chlupech
a k tomu brambory sypané retrívřím chmýřím Mňamka

Garfield
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 09:53
- Nahlásit

janina
Když jsem toho štěka dostala, říkala jsem si, že budu pravidelně vysávat, budu jej denně česat a že se těma chlupama prostě nedám terorizovat. Taky že nebude chodit do postele a na černou plyšovou sedačku. Hm... Pes s náma lehává u televize na letišti, černá plyšová sedačka je z větší části jeho, česu jej několikrát denně, ale denní vysávání jsem vzdala. Chlupy mám na všem oblečení, v ledničce, v zubním kartáčku, za displeyem mobilu, v peněžence, v posteli, ve spišce i v troubě... Jsem terorizovaná jako nikdo na světě. A je mi to celkem fuk.

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 10:02
- Nahlásit

Mně už je taky celkem fuk, že mám chlupy všude....samozřejmě uklízím a i přesto, že jsou psi na zahradě ty chlupy mám i doma....Můj přítel se tím vždycky baví, když najde např. chlup v polévce...." á zase mi Akouš okořenil polívčičku"

Prostě, kdo chce psa mít, musí s chlupama počítat a nemůže být přehnaně čistotný (což je problém mé babičky...když přijedeme se psy na chalupu, 4x denně se vytírá chodba, protože babička nesnese byť jen jeden psí chlup )

janina
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 10:10
- Nahlásit

Garfield

Evik

Přesně tak, když si člověk pořídí psa, musí s tím počítat. Já jsem si taky už zvykla, že není místa, kde by nebyl chlup a je mi to taky fuk Chlupáče bych už pryč nedala

Pupy
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2005 10:36
- Nahlásit

Zeptejte se veterináře,já jsem si od něj koupila olej na rychlejší odlínání-pomáhá mi.Sice stál 600 je to-DERMANORM olej. Mám také NO.

jindriska
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 09:20
- Nahlásit

tak jsem to celý pročetla, ale co by jste poradili podávat, když vypadávání chlupů je abnormální? Mám štěně (přes půl roku), krmila jsem Purinou, ale zdálo se mi, že se nějak drbe, tak jsem myslela, že je to těma granulema. Vnější, vnitřní paraziti jsem vyloučila, odčervujeme pravidelně a dáváme Frontline. Koupila jsem Chicopee, ale ty jí moc nejeli a objevila jsem na ní 2 nehezké pupínky a drbala se stále. Začala jsem jí vařit - těstoviny nebo rýže, kuř. maso nebo vnitřnosti + každý den jiný druh zeleniny, ovoce a obden nebo nějak tak, nějaký mléčný výrobek, vejce, jogurt, tvaroh. ALE! Začala tak příšerně pelichat, že si myslím, že jí něco určitě chybí. S vařením přestávám, třeba až bude starší, teď roste a nejsem si jistá, že zvládám pokrýt příjem všech důležitých látek pro zdárný růst. Koupím opět nějaké granule, co nejkvalitnější, ale co radíte jí teď podávat? Vím, jste tu psali, že je to normální, ale tímhle tempem snad budu mít naháče a ten úklid! Děkuji všem za rady.

Pupy
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 07:00
- Nahlásit

Opravdu to je normální-to línání.6e se tolik drbe muže mít něco s kuží.Já jsem mou ovčandu jen lehce pohladila a hned mi zustali v rukou velké chuchvalce.Byla jsem u veterináře a ten řekl že je to normální.Ale radila bych vám abyste si k němu došla.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání