| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2007 13:47
- Nahlásit
Nevíte někdo, co se svědící kůží? Aša už s tím byla na veterině, dostala šampon, ATB, vystříhat, heřmánek atp., ale jedno místo na břiše ji pořád svědí.V úterý jde na rtg páteře s kotrastní látkou, a proto nemůže dostat nic proti svědění ani kortikoidy, údajně by to ovlivnilo výsledky. Teď jsem ji namazala mastí, která má zklidnit kůži, ale nemáte nějaký tip? Pořád mele zadníma nohama, už jsme z toho obě šílené.
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2007 13:50 - Změnil/a: Bubacek
- Nahlásit
Mucholabka
To má od něčeho poštípané nebo co tam má?
Na sklidnění je dobrý zábal z Dubové kůry. Štípance Fenistil gel.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2007 14:01
- Nahlásit
Bubacek
Kdybychom věděli z čeho to má, je to na Nobelovku. Blechy neměla, i tak dostala spot. Granule dostává pořád stejné hypoalergenní, do toho maso-k jídlu věci, se kterými nebyly nikdy problémy. Kůže je bez roztočů. Kortikoidy to jako obvykle spraví, ale teď nemůžou být kvůli nohám a páteři.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 06:47
- Nahlásit
Mucholabka
Brajence to dokázal zklidnit roztok Betadine a fýzáku. Míchala jsem to tak jedna ku jedné. Zkus to, za zkoušku nic nedáš
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 07:26
- Nahlásit
Mucholabka
Vzhledem k tomu, co všechno jste již proti svědění vyzkoušeli předpokládám, že vymyčkat anální žlázky vás již také napadlo.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 08:01
- Nahlásit
Biluška
Zkusím.
MORIE
Jsou prázdné.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 08:04
- Nahlásit
Mucholabka
zadna kuze neni bez roztocu, muze se stat, ze je proste neobjevili, divej se po oranzovych krupickach kolem usi a mezi prsty a na brise, prohlidni ji prsa, zda tam nema pupence, paklize je objevis, pak je mozne udelat analyzu nabodnutim toho pupence.
Tohle v pripade, ze je podezreni na parazity.
Bohuzel svedeni casto byva vyvolano alergiemi, ktere se mohou menit a rozvijet, klidne se mohlo stat, ze zacala byt alergicka na nejakou slozku tech hypoalergennich granuli, pak by je to chtelo vymenit, tohle prokonzultuj treba s MVDr. Holakovskou telefonicky, ale napred se podivej na slozeni tech granuli, co ted pes zere, abys vedela, jakou tam ma obilovinu a maso.
Premyslej taky o kontaktni alergii, jestli treba neperete pelech v necem jinem, nez se pralo nebo jste ho necim nevystrikali.
Nekdy tenhle drbaci efekt ma na svedomi i pocatek topne sezony, kdy psum zacne byt horko, zapoti se a svedi je to.
Mne se takhle natrapil bratruv pes, bylo to hrozne, v noci jsme se nevyspali, mlatila furt nohou do podlahy, jak se drbala a v noci nedelala nic jineho, nez se drbala. Taky ji nic neobjevili, tak jsem ji dala Duowin, ten na sametku, ktera je na podzim hojna, dobre zabira a vymenila i zradlo a prestalo to.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 08:09
- Nahlásit
jeste kontakt na Holakovskou
MVDr.Klára Holakovská
veterinární lékař
tel.: 420603607280
e-mail: tikva@post.cz
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 08:20
- Nahlásit
dejavu
Dík. Ta dr. Holakovská je odkud?
Včera večer jsem jí vystříhavala další místa, má tam kůži začervenalou, na některých jiných místech je v pořádku a na jiných jí kůže mokvá a nemá chlupy. Na prsou má zhrublou kůži. Můžu ještě dodat, že se to zdá být sezónní, podzim je její doba. Jen minulý rok to nebylo tak razantní-ten předminulý to bylo hodně, ale také ne tak moc, souvisí to trochu i s tím, že stárne a už tolik nebojuje-celkově zeslábla, ztratila svalovinu a zhubla, zhoršily se nohy. Dokonce jsem teď objevila zánět v jednom uchu, to nikdy nemívala, oči má zakalené...
Asi ji zase celou sjedu strojkem, v létě jí to udělalo dobře.
Namazala jsem jí tu kůži tekutým pudrem ke zklidnění kůže, trochu to opravdu zklidnilo, ta Betadine je dobrý nápad a jdu to provést.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 08:44
- Nahlásit
Mucholabka
Mušičko já měla takový problém se svojí NO takových 10let a nám jedině na neurčité svědění které přicházelo vždy na jaře a podzim tak jsme kupovali na doporučení veta šampón který nám nechal dělat z bylin, ale zjistila jsem že se dá i koupit na 90% stejné. Nevím jak se jmenuje, ale když vysvětlíš, že chceš šampón který smrdí dehtem a syrou tak ti ho prodají. Krabička je bílá a písmo je na ní buď hnědé a nebo zelené.
Ten šampón naneseš a necháš ji v tom stát alespoň 5-15minut, pak spláchneš.
Ten dle šampón používají lidi kteří mají kožní problémy ve vlasech. Já když jsem měla jednou problémy po trvalé tak ten dle šampón pomohl. Tak že ho mám i já vyzkoušený.
U pejska jsem ho používala tak 4-5x za rok a to mi ta bakelitová sklenička stačila.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 09:05
- Nahlásit
Ten sampon,ktery dostavame pokazde,se jmenuje Nolvasan. Koupe se tim jednou za dva dny. Ted uz pokusy provadet nebudu,jedu busem do prace. Udelala jsem ji koupel v Betadine,nechala vanu napustenou,ona se rada koupe a vleze tam i sama.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 09:24
- Nahlásit
Mucholabka
My používáme při nespecifickém svědění šampón Lactaderm od Vétoquinolu. Používá se asi ob den nebo jednou za tři dny v delší kůře, a pomáhá.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 09:49
- Nahlásit
Mucholabka
Hele, u nás na dědině se teď objevilo něco podobnýho u více psů a vylučovací metodou jsme došli k tomu, že to je nejspíš od nějakého kolchoznického práškování - odpovídal by tomu i ten výskyt jaro/podzim. Nemůže to být něco podobného? Vet s tím taky nevěděl rady a nakonec to po 14 dnech samo odeznělo, jen jsme museli strhávat a dezinfikovat stroupky.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 10:16
- Nahlásit
Mucholabka
Ještě mě napadlo - nebožka Kazbunda (NO) mívala podobné problémy každé jaro. Na Jaggyně jí zjistili alergie na kvetoucí trávy. Léčba spočívala v diazepamu a nevenčení mezi trávou což bylo dost neproveditelné. Takže se každým jarem prostě proškrábala . Možná má Aša alergii na něco podzimního.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 13:20
- Nahlásit
Mucholabka
Nevim esi je to ještě aktuální,já měla kožní problémy s bývalou čubou NO,začervenání,asi to taky svědilo,ale ne zas tak moc,ale za to docela slušně smrděla.Objevilo se to vždy po létě,asi 3 roky mi trvalo,než jsem přišla na to,že to bude mít z koupání v rybníku kam chodíme už x let a koupem se tam taky.Jenže ona z vody téměř nevylezla,asi řádně neproschla a zapařila se,navíc tam mohlo prostě bejt něco co jí vadilo.Pak jsem to dělala tak,že jsem jí tam pustila jen dopoledne třeba 1 nebo max. dvakrát a pak už jen po břicho nebo vůbec,jen do přilehlýho potůčku.Pak už se jí to neobjevilo.Začlo jí to na bokách,pak to přešlo i na záda od ocasu nahoru.Na těch bokách se jí pak utvořily takový jako malý ostrůvky a když jsi zatáhla za ty chlupy,tak to šlo dolu jako malek koláček i s těma chlupama.Tak jestli by to nemohlo bejt taky z vody třeba..
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 14:19
- Nahlásit
davidkova renata
to byla asi plisen podle toho, jak to popisujes, ale z vody byvaji casto i bakterialni kozni infekce
Mucholabka
Holakovska je z Prahy, proto je to pro tebe na telefon maximalne, jinak pokud si to rozskrabe, pak to muze mokvat a byt zdrsnele, ale takhle se taky projevuji ekzemy
Holakovska ti muze poradit i protialergenni sampon, jinak si precti o potizich u svedeni u psa a kocky tady
http://www.avet.cz/download/Hills%20ST%202006%20Kr istensen.pdf
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 14:25
- Nahlásit
Mucholabka
mmch delali ji test na trichofycie? to je takove sviceni UV lampou za tmy do srsti
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 14:43
- Nahlásit
Mucholabka
Nemá demodex?
Když se k němu přidá druhotná infekce, svědí.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 14:45
- Nahlásit
dejavu
Dík, trichofycie se nedělaly, pouze seškrab či kýho šlaka to. Oni trvali na blechách, byla tam jiná doktorka, než obvykle, která Ašu nezná. Asi budu muset telefonovat pokaždé, než tam půjdu, kdo zrovna slouží. Aša v životě neměla jedinou blechu.
Stojí za to říct, že se přesrstila a skoro nemá podsadu, má to teď dosti řídké, oproti normálu, na první pohled to není poznat...no, nějak to dáme do kupy, ráno jsem jí nakapala ucho, dokud se to ještě nerozjelo.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 14:57
- Nahlásit
Týjo, to je rad kdyby měla demodex, přenese se to i na jiné psy?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 18:38
- Nahlásit
Mucholabka
mrkni sem http://www.thepetcenter.com/exa/dem.html
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 20:59
- Nahlásit
Nevím, co jsou ti vaši "svědiči" za plemeno, nejsou to NO? Oni na to někteří trpívají, hlavně tedy na jaře nebo na podzim. Nevím, co to přesně je, nejsem dermatolog, ale u nás veterinářka těmto psům dávala preventivně polynenasycené mastné kyseliny + vitamíny na srst v dost vysokých dávkách. Museli začít tak cca 2 měsíce před drbací sezónou, a pak to fakt fungovalo.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 21:51
- Nahlásit
Asi ji zase celou sjedu strojkem, v létě jí to udělalo dobře. Mucholabka
To bych nedělala. Pes ustájený venku se připravuje na zimu, narušíš jí celkový biorytmus a můžeš jí oslabit ještě víc. Je stará, venku je zima a psalas, že nechce spát v boudě, pokud si dobře pamatuju...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 21:57
- Nahlásit
Smečka
Ale ona nespí venku, ne eee, venku je jen, když je hezky a v noci je vždy ve svém vytápěném vykachličkovaném sklepíčku.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 22:11
- Nahlásit
Mucholabka
No i tak to zvaž. Já bych jí v tomto ročním období nestříhala.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 22:18
- Nahlásit
Smečka
Hm, ale aspoň se to líp koupe. Stejně už na 30% těla nemá srst...uvidíme zítra. Na co řešit kůži, když jsou v hajzlu nohy a páteř.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 08:46
- Nahlásit
Mucholabka
Na co řešit kůži, když jsou v hajzlu nohy a páteř.
No zas je fakt,že stav či problémy s kůží ukazují někdy na ne dobrý stav organismu celkově..
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 09:41
- Nahlásit
Aša už je na cestě na veterinu. Bude jim tam hodinu štěkat, páč ji tam přítel veze dřív.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 17:48
- Nahlásit
Už je Aša doma. Na snímku ta horší noha je...dá se říct horší, kolem kyčelního kloubu ohromné výrůstky, nedala se ani pořádně natáhnout, takže je i hůř nafocená. Kolem druhého taky, tam, kde má nižší dysplazku, ale je jich méně a nejsou tak veliké. Obratle nejsou hlaďoučké, ale od posledního žebra výrůstky víceméně na všech.
Dostala Movalis, za týden prý bude chodit o něco líp, a ještě tak rok dva může vydržet.
Jinak je srandovně gumová, i když chodí, a zmatená jak lesní včela, a prý byla hodná a nikoho nekousla
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 08:34
- Nahlásit
Mucholabka
Dobře to byly nohy a obratle. A co pak ta kůže?
Vidíš Ašenka byla tak hodná ty jsi ji tak pomluvila. Za to ji vyřiď, že Biško a Damišek ji posílají hubana.
|