| Autor |
Zpráva |
gwen
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 20:53
- Nahlásit
Máte někdo zkušenosti s vet klinikou Animalclinic v Praze Na BíléHoře? Hledám na netu to nejlepší a tak nějak dostupné, i když je tato od nás 120 km, chtěla bych tam nechat svou fenku operovat.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 22:32
- Nahlásit
gwen
A nechceš zkusit pana doktora Herčíka? Je to v Horoměřicích u Prahy a od Bílé Hory vzdálené pár kilometrů.
Od Animal clinic mám akorát letáček, takže osobně neznám, ale Herčík je kapacita.
|
malika
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 10:47
- Nahlásit
já taky kliniku v horoměřicích vřele doporučuju. teď jsou právě v rekonstrukci ale pacienty přijímají a vše je v normálním provozu.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 13:28
- Nahlásit
I můj pejsek byl v ošetřování u MVDr. Herčíka a jeho týmu kolegů a moc si to pochvaluje. Operovali mu oba lokty a dnes si bez omezení užívá radostí života.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 13:40
- Nahlásit
Já bych rozhodně dala na doporučení jiných majitelů a nezkoušela něco, o čem nic nevím. Papír snese všechno. Takže když doporučují Herčíka, tak bych se pozeptala u Herčíka. Taky by tě mělo zajímat, co za své peníze dostaneš a jaké úkony jsou v ceně. To se může diametrálně lišit, tak abys nebyla nepříjemně překvapená.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 13:45
- Nahlásit
gwen
No pokud hledas to nejlepsi tak do Brna na Fakultu.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 13:53
- Nahlásit
No, já zase s veterinární klinikou při fakultě v Brně nemám dobré zkušenosti. Před pár lety měl náš dědek tříštivou zlomeninu levé zadní nohy. Operoval jej tenkrát Dr. Dvořák a hřeby, kterými byla kost zpevněna poškodily kolenní klou, takže pes, který byl na počátků své kariéry, zůstal i přes hodně vysoké náklady mrzák, noha je evidentně přestavěná, svalstvo atrofované a chůze na tuhle nohu o ničem. Komunikace byla špatná, pes po týdennm pobytu v nemocnici kost a kůže, absolutně apatický, prakticky s námi nekomunikoval. Zlomenina špatně srůstala, takže z původních šesti týdnů se hřeby protáhly na tři měsíce, za každou prkotinu jsme platili zvlášť. No prostě výdledek ubohý. Takže já vet. kli. v Brně už nikdy.Jo a taky jsme na ně dostali doporučení, že jsou špička. Bohužel my jsme se velmi zklamali.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 14:03
- Nahlásit
No mame ted sesroubovanou fenu taky akorat nebyla hospitalizovana v zadny nemocnici, ale u nas doma. Po mesici apul se vytahnul drenovy drat a sroubovana dlaha se bude vyndavat az tak za mesic (taky cca po trech mesicich) tyhle tristivy zlomeniny nejsou nic dobryho a bez nasledku v podstate nezustanou nikdy. V pripade zanetu kosti (velmi snadno vznikne kdyz je zlomenina otevrena. se toho moc udelat neda takze pokud tam mela zanet tak to ze to vubec prezila je ohromnej uspech. Vic by ti o tom rekla Sali.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 14:40
- Nahlásit
Já chápu, že ne vždy se musí všechno povést, jsme jenom lidi, mě spíš odradil postoj personálu,lékaře a vůbec celková péče o psa. Když náš (teď už dědek) se vrátil naprosto apatický, hubený, přímo vychrtlý, vůbec nás jakoby nepoznával a bylo mu jedno, že je u nás doma, tak asi nebylo vše v pořádku. Jinak v mládí too byl hrozná drak a suverén. Prostě absolutní neochota nám něco vysvětlovat, něco s námi projednat. Zánět tam žádný nebyl, zlomenina nebyla otevřená.
No jo, Sali vlastně někde psala, že máte holku sešroubovanou, A tak jak se jí daří? Už to bude taky pár týdnů pokud se nemýlím? Doufám, že to u vás dopadne líp než u nás. Pes byl na začátku své profi dráhy a tenhle úraz ji přerušil, takže už si u nás jen v pohodě dožívá a chodí jen na dohledávky. Má exelentní nos a zatím ho žádný jiný pes nepřekonal. Dotáhnul to jen na RCACT s velkým sebezapřením. Jak bolavou nohu šetřil, tak zničil tu zdravou, takže teď v deseti letech je plně závislý na všem možném, aby vůbec chodil. Jsou to někdy konce. Ale Vám přeju nej,nej. Smnad bude holka v lepším pořádku.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 14:45
- Nahlásit
No mirne vytoceni tam je, ale zatim neni vydet zadnej problem, jek to odneslo koleneo se uvidi pozdeji.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 14:49
- Nahlásit
No u nás koleno hodně blbě. Zřejmě podle RTG byly podélné hřeby příliš dlouhé a po celou dobu koleno dráždily a mírně zraňovaly. Prostě noha je úplně hin. Ale osvědčilo se plavání a rozcvičování. Takže přeji hodně štěstí. U pracovního psa je taková věc tragédie.
|
gwen
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 08:52
- Nahlásit
O panu MVDr. Herčíkovi jsem na netu nic jiného nenašla, než že dělal císasře mopslíkovi a že přispěl městu 100 tisíc na parkoviště...Na www.animalclinic.cz je div ne celý životopis lékařů zde ordinujících, alespoň se člověk něco dozví, vybavení kliniky je taky bezvadné, zkuste mrknout. fotodokumentace jejich práce atd.Moje fenka má nádory na mléčných žlázách a potřebuje ty žlázy celé odstranit. Je tam paní doktorka zabývající se onkologií.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:13
- Nahlásit
co takhle veter klinika v Pardubicích dr. Tlučhoř, mám s nimi osobní zkušenost - sice to byl zánět dělohy, ale péče byla skvělá. Pokud někdo ze známých měl problém, který se musí řešit ve zvířecí nemocnici, tak jezdí tam a zatím si nikdo nestěžoval - naopak, ale je pravda, že nevím o nikom, kdo by potřeboval sešroubovat nohu ale rozhodně to jsou profíci a moc hezky se ke psům chovají.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:37
- Nahlásit
gwen
To je sice hezký, ale někdo třeba nemá čas a asi ani potřebu prezentovat se na webu. Herčík má celkem dobrý jméno a tak to asi nepotřebuje.
Animal Clinic je otevřená necelé dva roky (jestli si to dobře pamatuju), ale neznám nikoho, kdy by tam chodil. A asi nikdo na téhle diskuzi. Neznamená to, že nemůže být klinika super. S tím Herčíkem mě to jenom tak napadlo, protože je to kousek od tamtuď . Já osobně v současnosti k Herčíkovi nechodím (odstěhovali jsme se na druhý konec Prahy), ale kdyby můj pes měl nějaký úraz nebo by potřeboval operaci, určitě bych se na něj obrátila ačkoliv kousek od nás je veterinární nemocnice Libuš, která jede nonstop.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:47
- Nahlásit
gwen
klinika Aavet ma taky divže ne životopisy doktorů, krásná nová klinika, taky jsem byla ze začátku nadšená, ale zklamali mě...
takže teď chodíme k veterináři s dobrou pověstí, sice ušmudlaná ordinace, ale láska k zvířatům a profesionální přístup, takže fakt to o hezkých webových stránkách není...
|
malika
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 12:01
- Nahlásit
gwen
Co se týče kliniky pana doktora Herčíka je celá v rekonstrukci ale fungující. Takže v budoucnu až se zvládne rekonstrukce stavby určitě přijde na řadu i web Jinak na této klinice fungují zatím 3 doktoři všichni jsou opravdu perfektní několik operačních sálů, ambulancí - no celkem kolos. V budoucnu chtějí nabízet i další služby (rozvoz krmení, psí školka, atd.)
|
gwen
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 12:04
- Nahlásit
Handula
a čím tě zklamali na AAVET? Doktor Hnízdo, který je teď na Animalclinic tam dřívě byl. My jsme z Karlových Varů, takže v Praze opravdu neznám žádné vet, a našemu to nesvěřím, jelikož nemá ani inhalační narkozu a ani monitory a ještě navíc je sám a kdyby nastaly komplikace tak nevím nevím...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 12:22
- Nahlásit
gwen
už jsem to tu jednou psala, náš pes u nich strávil 4 hodiny po narkoze, od té doby má k nim hrůzostrašnej vztah. Což by mi až tak nevadilo (může mít strach, že ho tam zase nechám nebo nevim) kdyby s ním měli trochu trpělivosti. Strašně se jich bojí, není agrasivní, ale vždy sedí přitulenej ke mě a ke dveřím a nechce se hnout a to je ten kámen úrazu. Páni doktoři se k němu taky nehodlají ohnout a tvrdí, že mám nevychovanýho psa a že mu nebudou ustupovat. Takže jsme tam circa před 2 měsíci byly naposled. Abych tam zaplatila 2litry a doktoři se k němu odmítali sehnout, tak to teda ne...Zaplatím si to, ale očekávám odpovídající přístup....Takže asi tak.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 12:27
- Nahlásit
gwen
Mužeš zkusit také kliniku V Plzni. Myslím, že se jmenuje Vedilab.
Mě tam kastrovali fenku a našich kokršpanělce brali obě mléčné lišty /je jí 11 let/.
Byla jsem velmi spokojená s prístupem a cenová relace je taky OK. Dělal to MVDr. Bohm.
|
Maya
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 13:36
- Nahlásit
Já můžu doporučit nemocnici v Č.Brodě, na nohy speciálně dr.Musila. Skvělý přístup jak k psovi tak k nám, veškeré vybavení, ceny normální. Po zkušenostech i u známých "odborníků" to byl balzám na nervy.
|
Marek
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 19:59
- Nahlásit
gwen
Nejlepší by bylo kdybys napsala odkud jsi. Pak se ti určitě ozve někdo kdo má v tvém okolí s veter. klinikou své zkušenosti.
|
gwen
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2005 19:04
- Nahlásit
Mojí fence chtěl právě náš vet odebrat mléčné žlázy, ale bojím se to nechat dělat jeho, je sám ve své ordinaci, nemá inhalační narkozu. Ale od včera je vše jinak, byla jsem ještě u jiného lékaře v Karl. Varech , ten udělal vyšetření krve a takovouto hroznou operaci nedoporučil. Prý má tak špatná játra, že by již narkozu nepřežila. O tom mi můj vet nic neřekl a klidně by ji řezal bez jakéhokoli vyšetření. Má bulky na cecíkách a testy krve ukázaly, že má zřejmě ještě nádor na játrech. Náš vet ji od malička léčí na epilepsii, dal jí rovnou Phenaemal, ale teď vím, že měl nejdříve zjistit původ záchvatů, možná, že již dříve měla na játrech ten nádor, ale malý a mohl se léčit...nevím, ale těmi prášky se vše ještě zhoršilo. Takže teď potřebujem trošku dát do kupy ty játra a pak se uvidí.
|
gwen
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2005 19:12
- Nahlásit
Anonymní
jak se cítila kokršpanělka po operaci? Prý to moc bolí, špatně se to hojí, no prostě velký zákrok. Mám americkou kokřici a moc jsem se té operace bála, teď mi připadá, že ty nádory na cecíkách jsou maličkost, proti tomu, že jí hrozí akutní selhání jater. Také ten nový náš lékař nejdřív navrhoval nějakou imunologickou léčbu, po které se nádory vstřebávají a mizí, je sice nákladná, ale tak se holt letos nepojede na dovolenou, nebude se opravovat baráček, hlavně že bude miláčkovi lépe.
|
Jakr
|
# Zasláno: 19 Čen 2005 19:48
- Nahlásit
gwen
Já na Bílou Horu do Animalclinik chodím, jsem moc a moc spokojená, ale s úrazem psa jsem tam naštěstí nebyla. Vím , že tam chodí hodně lidí na operace s klouby a jsou spokokeni.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Čen 2005 10:36
- Nahlásit
gwen
To je hrozné, držím palečky ať se brzy dáte do pořádku.
Naše kokřice to snášela celkem dobře /ona je totiž hrozné bebíčko/ Měla tam celkem 3 operace v rozmezí 6 měsíců, nejprve ji kastrovali, pak následovalo odstranění jedné lišty a pak cca po 2-3 měsících přišla na řadu druhé lišta. Hojilo se to celkem v pohodě a stehy vyndavala mamka sama.
|
gwen
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 14:29
- Nahlásit
Anonymní
to jsi mě alespoň trochu uklidnila, právě té operace se bojím nejvíc, když se pejsek probudí a říká si - co jsem provedl tak hrozného, že mi udělali takovou bolest!- Sám doktor řekl, že je to šílená rána a že by to ani svojí feně neudělal a přiklonil by se k té imunologické léčbě, ale to by byl asi zázrak kdyby se potom ty nádory ztratily nebo alespoň zastavily růst. Opravdu nevím jak se mám rozhodnout, jeden lékař říká NEOPEROVAT NEBO UMŘE druhý zase OPEROVAT nebo umře, já fakt nevím....Pa pa
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 14:50
- Nahlásit
gwen
Tak se zkus poradit ještě u nějakého jiného doktora.
Já bych se obrátila na Vedilab v Plzni na MVDr. Bohma ml.
Nám velmi pomohl a mám v něj důvěru, kterou jsem ztratila k veterinářům u nás.
|