Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / ranní olizování
Autor Zpráva
trpasličí pudlík
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 10:49 - Změnil/a: trpasličí pudlík
- Nahlásit

Dobrý den,chci se zeptat jestli někdo z vás nemá s tímto zkušenost.Mám trp.pudla 7let,poslední 3týdny každé ráno když ho pouštím ven na zahradu vyčůrat je celý mokrý.Spí s námi v podkroví,do schodů a ze schodů ho už dávno nosíme kvůli páteři.Ráno když ho chci vzít do náruče a odnést tak má zadní nohy a celé břicho úplně mokré,nachytám ho že se olizuje a celý zapáchá(chystáme se brzy se zubním kamenem) je to vůbec celý nechutný...má pod sebou jakoby vsáklou kaluž.Nechce nahoře spát v pelíšku a do postele nesmí takže spí v koupelně na předložce nebo u mě u postele,jenže teď co se začal olizovat spíš vyhledává něco měkkého....Třeba mikinu na zemi nabo tu předložku u vany a ta je pak nazkrz mokrá a páchne takže ji pořád peru.Dnes dceři spadla deka z postele on lehl na ni...Celý místo pod ním má úplně mokrý,myslím si že se tak olizuje ale už toho mám dost a myslím si že si pod sebe načůrá protože to mokré místo je nasáklé a asi by toho tolik nenaslintal.Může se ze spaní třeba počůrat??Všimli jsme si že dost pije,nejvíc večer ale fakt ho venčíme několikrát za večer,poslední venčení je asi před půlnocí někdy kolem23h,ráno hned mezi 6-7.Nejradši bych mu už večer misku nedoplnila ale on s ní tluče že to nevydržím.Dnes ráno jak jsem ho s velkou nechutí a asi s naštvaným výrazem zvedla že půjde ven a pokárala co že to zase udělal a on si v mý náruči ucvrkl.Bál že hubuju??Já fakt nevím,napadla mě cukrovka?Nervy?Z čeho??Asi zavolám veterináři ale jak chytit moč na případné vyšetření?Když večer všechno ze země měkkého uklidím tak je někdy do rána louže na parketách....Ach jo fakt nevím co s ním.Dík za případnou radu z vaších zkušeností.Jitka

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 10:56
- Nahlásit

Já bych s ním šla hned k veterináři. Vypadá to vážně na problém s močovým ústrojím. Třeba nachladl nebo tak něco. A určitě bych ho nehubovala! Btw. má aspoň pelíšek nebo spí na holé zemi?

trpasličí pudlík
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 13:07
- Nahlásit

SAMOZŘEJMĚ ŽE MÁ PELÍŠEK!!JEN NA NĚM TEĎ NECHCE SPÁT,TO JSEM ZMÍNILA.HUBOVÁNÍ MYSLÍM TYPU JAKO ŽE "COPAK TO ZASE JE??"JINAK SI MYSLÍM ŽE SE MÁ MOOOC DOBŘE.MÁME DRUHÝ DÍTĚ TŘEBA CHCE UPOUTAT POZORNOST....ALE TO JE ASI BLBOST,JEN MĚ TO TAKY NAPADLO.K VETERINÁŘI ROZHODNĚ ZAVOLÁM A ZAJEDU NEBUDU ČEKAT NA ZÁZRAK.VE ZVERIMEXU MĚ PORADILI ZMĚNIT ŠAMPON,ÚDAJNĚ MU MOHLA CHUTNAT NĚJAKÁ SLOŽKA,ZKUSILA JSEM JINÝ ALE BEZVÝSLEDNĚ.TUTO DISKUZI JSEM OBJEVILÁ NÁHODOU.DĚKUJI.

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 13:18
- Nahlásit

Ja si myslim, ze psik proste cura pod seba, preto hlada save podlozky. Aby nelezal v mokrom. A potom, co sa pocura, sa cisti... Tu pomoze asi len veterinar, pricin moze byt vela

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 13:23
- Nahlásit

trpasličí pudlík
S tím olizováním mě napadá ještě onemocnění kůže, nemůže mít nějakou plíseň? Třeba to učurkávání bylo už dříve, objevila se vyrážka/plíseň, která svědí a pes to usilovně léčí a také se čistí.

jablunka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 13:28
- Nahlásit

trpasličí pudlík
Nejradši bych mu už večer misku nedoplnila ale on s ní tluče že to nevydržím.Dnes ráno jak jsem ho s velkou nechutí a asi s naštvaným výrazem zvedla že půjde ven a pokárala co že to zase udělal a on si v mý náruči ucvrkl
Předpokládám,že by to měla být miska s vodou.Pokud ano,rozhodně musí mít přístup k vodě neustále.Tohle všechno ukazuje buď na problém s ledvinami,nebo cukrovku.Ale diagnózu bych nechala na veterináři,ke kterému doporučiji jít hned!

trpasličí pudlík
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 13:46
- Nahlásit

Miska s vodou,jistě.Doplňuji ji několikrát za sebou a naráz ji vždy vypije a vím že bude pochopitelně chtít čurat tak venčíme do noci několikrát.Když nemá vodu v misce tak ji veme do tlamičky a tluče s ní o zem nebo mi ji přinese.Žízní ho netrápím pokud myslíte,jen si říkám že by jich neměl vypít tolik najednou a na noc.A že jsem ho zvedla s nechutí??No chtěla bych vás vidět kdybyste celýho mokrýho pejska ne zrovna vonícího zvedla z deky malý dcerky.

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 13:51
- Nahlásit

trpasličí pudlík
Nehnevajte sa, ale ak situacia trva tri tyzdne, uz ste davno mali byt u veterinara. Akceptovatelne to je mozno tri dni, ale nie tri tyzdne...

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 13:57
- Nahlásit

trpasličí pudlík
Asi zavolám veterináři ale jak chytit moč na případné vyšetření?
Veta by to tedy opravdu chtelo, nejlepe hned zitra. A k chytani moci, u psu to jeste jde, zato u fenek to je nekdy opravdu zajimave.
Zkuste si na delsi tycku (nasada od kostete nebo tak neco) sikovne pridratovat bud mensi plechovku ci nejakou lahvicku (dukladne vymyte), staci pak za psikem jit a v pravou chvili podstrcit. Je to nenapadnejsi, nez se kolem psa v predklonu plahocit, pes ma pocit soukromi a vy suche ruce!

younglady
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 14:06
- Nahlásit

A že jsem ho zvedla s nechutí??No chtěla bych vás vidět kdybyste celýho mokrýho pejska ne zrovna vonícího zvedla z deky malý dcerky.
no nezlob se nevim jak seš citlivá, ale psa bych utřela, deku vyprala a se psem byla již dávno u veta

trpasličí pudlík
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 14:13
- Nahlásit

ach jo proč mě tak rozebíráte??já se jen zkusila zeptat jestli někdo nemá podobnou zkušenost.dík

trpasličí pudlík
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 14:29
- Nahlásit

jenže jemu nic jiného není,chutná mu a až na ty rána je všechno v pohodě,dobrá nálada a skotačení denně

Cikada
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 16:00
- Nahlásit

trpasličí pudlík
Jednou se mi stalo s fenkou neco podobneho,kdyz jsem koupila antiparazitni obojek.Proste se pocurala do postele.Protoze to nikdy pred tim neudelala,letel obojek okamzite do odpadaku a byl klid.Neni mozne,ze jsi pouzila nejaky prostredek drazdici nervovou soustavu?
Mam obavu,ze u tveho pejska to bude ale slozitejsi problem ktery musi skutecne rychle resit veterinar.S timto ti na netu nikdo doopravdy nepomuze.
Kdyz vidis u pejska nejake vetsi zmeny a poruchy je skutecne dobre necekat dele nez tri dny.Ono to stejne vetsinou nakonec u veterinare skonci a pejsek ani ty se nemusite tak dlouho trapit.Tak at vam to dobre dopadne!

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 16:09
- Nahlásit

Ty se divíš, že tě tady rozebíráme? A čemu se divíš? Nechat psa spát tři týdny ve vlastní moči a ještě se za to na něj zlobit? A co je to prosím za hubování, když si u toho ucvrkne? MAZEJ S NÍM K VETERINÁŘI A PŘÍŠTĚ NA MĚ NEKŘIČ!!! Děkuji.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 16:11 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

trpasličípudík
jenže jemu nic jiného není,chutná mu a až na ty rána je všechno v pohodě,dobrá nálada a skotačení denně

ta větší žíznivost a počůrávání, může znamenat začátek nějakého onemocnění, když se ukáže, že ne, tím líp .
Ale já osobně bych k vetovi šla, aby se případná nemoc chytla včas. A opravdu nejsem typ, který k vetovi lítá s každou blbostí...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 16:29
- Nahlásit

Ještě k té moči - když ji nechytnete, vet si psa vycévkuje.

trpasličí pudlík
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 18:27
- Nahlásit

manžel mi tvrdí že to není moč že by zapáchal víc nebo jinak,že se fakt tak strašně olizuje až je celý mokrý....myslela jsem si to do dneška taky tak ted nevím ale jistě k vet.zajedem,to počůrávání mě napadlo při pročítání některých témat...,
každopádně dík,já nekřičela to by bylo asi jiný...vy jste z toho udělali že spí v moči,ale to tak není.mrzí mě že jsem našla odvahu se vůbec tady ptát.

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 18:28
- Nahlásit

trpasličí pudlík
Ak vela pije, moc nesmrdi ako moc. Je to v podstate "skoro" voda.

mac1
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 18:43
- Nahlásit

trpasličí pudlík
mrzí mě že jsem našla odvahu se vůbec tady ptát....a mě mrzí, že to trvá 3 týdny a Vás nenapadne zajít k vetovi , můžou mu třeba i selhávat ledviny a to nekončívá dobře

Cikada
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 18:53
- Nahlásit

trpasličí pudlík
Kdyz si nevis rady tak je normalni se zeptat.Byla bych rada kdyby jsi dala vedet co vam veterinar rekl.Ani to olizovani se neda vyloucit pokud ma kozni parazity ktere nemusis videt.
V kazdem pripade to chce odbornou pomoc a vysledek vysetreni by mne opravdu moc zajimal.Drzim palce at to vyresite.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 19:01
- Nahlásit

Víš, mě to docela mrzí za psíka. 3 týdny na něm pozorovat nějaký problém a nic s tím neudělat...
A k tomu křiku - CAPS LOCK je prostě brán v internetovém světě jako křik...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání