| Autor |
Zpráva |
british
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 20:13
- Nahlásit
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli tu má někdo zkušenosti s tímto onemocněním..Mám 14letého špice a asi před 3 týdny se mu začlo těžce dýchat, tak jsem s ním šla hned k veterinářovi a ten po vyš. a rtg. řekl, že má zúženou průdušnici a ta ho tlačí na srdce a od toho se mu i špatně dýchá a že časem, kdybych nepřišla mohl dostat infarkt. Dostal sirup Prilium a léky, které už bude brát doživotně.Po sirupu nastalo v dýchání jen mírné zlepšení, venku stále chodí pomalu a do schodů vůbec, musíme ho nosit, srdíčko mu strašně hodně bije, tak nevím jak to bude dál..Jestli má šanci se z toho dostat?Prosím o jakoukoliv radu nebo jestli někdo má nebo měl s tímto zkušenosti, ať napíše.díky moc.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 07:57
- Nahlásit
british
"má zúženou průdušnici a ta ho tlačí na srdce a z toho plynuca hrozba infarktu", to mi ale nedava ziaden zmysel. Najskor si si to dobre nezapamatala.
|
british
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 08:15
- Nahlásit
No on to takhle říkal.
|
leon
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 08:48
- Nahlásit
Já bych to viděla na to, že pes má zvětšené srdce a to utiskuje průdušnici a ta je zúžená, tím se psu hůře dýchá. Prillium jsme dostali také, ale já ho po dohodě změnila na jiný lék, stejného složení. Ten je pro lidi, takže je podstatně levnější.Bereme taky doživotně léky. Bohužel můj pes je celkem mladý(7,5let), má vrozenou srdeční vadu, která se mu projevila po třetím roce. Zatím je pořád v dobré kondici. Jen při procházkách dýchá špatně, takže chodíme na krátké procházky a nezatěžujeme ho. Zlepšení u nás nenastane, pouze to srdce udržujeme léky, ale jak mi řekl veterinář, musíme počítat s tím, že to srdce jednou stíhat přestane a konec může nastat kdykoliv.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 08:55
- Nahlásit
Asi nejde o zuzenie priedusnice - to je ta trubica tvorena chrupavkovymi prstencami zacinajuca hrtanom a konciaca rozvetvenim na dve priedusky - t.j. horne cesty dychacie. Skor typujem ze dochadza k zuzeniu priechodnosti krvneho obehu, teda zvyseniu krvneho tlaku (to moze tlacit na srdce), aj ten sirup je najma na toto. Infarkt znamena odumretie tkaniva v dosledku jeho nedokrvenia spravidla uzaverom cievy, ktora tkanivo vyzivuje. Ale mam dojem ze u psov sa infarkt myokardu prakticky nevyskytuje, teda obcas ano, ale len ak maju vyraznejsie znizenu fonkcnost stitnej zlazy. Nehovoril nahodou o zuzeni plucnice? To by zmysel davalo. Ale neviem si predstavit, ako sa to da diagnostikovat pomocou obycajneho RTG snimku.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 09:10
- Nahlásit
Ak ide predsa len o kolaps priedusnice a to srdce je sekundarny problem, da sa to odstranit vlozenim samoexpanznej endoprotezy do priedusnie - stend.
http://jaggy.cz/cz/clanek.php?id=c_42540e2e7ea36
|
british
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 14:05
- Nahlásit
Ahoj, díky za Vaše informace.Stoprocentně jde o zúžení průdušnice, to vím jistě.Ten stend-vůbec tomu nerozumím, bylo by to vhodné když má 14let?On až na to dýchání, které ho omezuje v chůzi, by byl celkem v pohodě.Když spí a nijak se nenamáhá, tak je v klidu, jakmile se probere,okamžitě začnou ty problémy s dýcháním a často natahuje hlavu (v té poloze se mu asi líp dýchá). Prosím tě Leon, na jaký sirup jste změnili ten Prilium?zkusím to navrhnout veter., jestli by to nebylo třeba lepší.díky.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 16:05
- Nahlásit
british
stend je v tomto pripade super elasticka rurka vytvorena spletenim dratu zo zliatiny niklu a titanu, ktora si pamata svoj tvar. Zavedie sa priamo do priedusnice, kde sa opat roztiahne a zaroven roztiahne a drzi aj tvar priedusnice. S vekom to moc nesuvisi, skor s peniazmi.
|
leon
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 18:01
- Nahlásit
british
My jsme změnili Prilium na Tanatril. To jsou tablety. Ale to musíš prokonzultovat určitě s veterinářem, jestli na váš problém to jde. Složení to je stejné, jen Prilium je pro zvířata, Tanatril pro lidi. Lepší to není, je to stejné, jen po finanční stránce je Tanatril levnější. Nám vždycky vet. napíše recept a já si to koupím v lékárně. K tomu bereme ještě Concor a Spophyllin.
|
british
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 19:19
- Nahlásit
A nevíš asi kolik by to mohlo stát?No já myslela jestli se ten stend provádí v narkóze což asi určitě jo , no a když má to srdce slabé, tak jestli by to vydržel.No poptám se veter., dík za radu.
|