| Autor |
Zpráva |
dadaprac
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 10:18
- Nahlásit
Ahoj mám křížence vlčák malamut 6let.V roce ho kousl lehce cizí pes a v místě se mu po čase začala dělat bouličky.Jedna rostla dost překotně tak mu dr.všechny odoperoval.Jedna malá ale zůslala a ta dál rostla pomalu pak mu praskla a vytekl z ní tvarohov.hustý maz.Po čase se mu ale začaly boule objevovat čím dál častěji hlavně v oblasti krku některé až 12cm.Dr muje letos v lednu opět odoperoval ty největší a poslal jednu na hystol.vyšetření.Vysledek folikulární cysta.Asi do května se celkem moc nedělo sem tam boule kterou jsem hned propíchla a ošetřila,ale od srpna má 6boulí na zátylku,které i přes ATB AUGMENTIN 500 do 10.9 a od 22.9 DALACIN C 150 po 12h.nechtějí zahojit.Stále z nich vytéká zapáchající hnis s krví.Neustále mu rány desinf. pes se otřepává a obsah je po stěnách apod.Nyní mu hrozí uspání a já se stím dost dobře nemohu smířit.Nechci ho ale nijak trápit.Pes je jinak dobře stavěný výživa výborná naprostá čistota je hravý temperamentní dobře jí i močí.Poradí mi někdo???Diky
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 13:16
- Nahlásit
dadaprac
neporadím neb nevím, asi bych se snažila podpořit imunitu psa ( třeba http://www.trollfood.cz/?file=oliovivoactive, funguje tam i poradna, zeptala bych se ) ale uspat kvůli folikulárním cystám ?? Nebo je ještě nějaký jiný problém?
|
dadaprac
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 15:34
- Nahlásit
ne jiný problém nemá,ale dr.mi sdělil že kůže na krku se mu do roka rozpadne.Je už hodně tenká jelikož boule ji stále napínají.Chtěla jsem aby mu to ještě jednou odoperoval,ale není tam pevné místo k přišití jsou tam samé boule nemá to k čemu přišít.Již rok používám všechny možné imunitní přípravky ale bez efektu.Byla jsem u 4 dr,ale když to vidí nevědí si s tím rady.Vždy slyším,v takovém stadiu jsem to ještě neviděl.Pes je dosti nervozní když se na něho sahá je to asi dosti bolestivé.
|
dadaprac
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 20:51
- Nahlásit
Ahoj mám křížence vlčák malamut 6let.V roce ho kousl lehce cizí pes a v místě se mu po čase začala dělat bouličky.Jedna rostla dost překotně tak mu dr.všechny odoperoval.Jedna malá ale zůslala a ta dál rostla pomalu pak mu praskla a vytekl z ní tvarohov.hustý maz.Po čase se mu ale začaly boule objevovat čím dál častěji hlavně v oblasti krku některé až 12cm.Dr muje letos v lednu opět odoperoval ty největší a poslal jednu na hystol.vyšetření.Vysledek folikulární cysta.Asi do května se celkem moc nedělo sem tam boule kterou jsem hned propíchla a ošetřila,ale od srpna má 6boulí na zátylku,které i přes ATB AUGMENTIN 500 do 10.9 a od 22.9 DALACIN C 150 po 12h.nechtějí zahojit.Stále z nich vytéká zapáchající hnis s krví.Neustále mu rány desinf. pes se otřepává a obsah je po stěnách apod.Nyní mu hrozí uspání a já se stím dost dobře nemohu smířit.Nechci ho ale nijak trápit.Pes je jinak dobře stavěný výživa výborná naprostá čistota je hravý temperamentní dobře jí i močí.Poradí mi někdo???Diky
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 22:26
- Nahlásit
pokud mám správné informace, k plastice by bylo možno použít autotransoplantaci, dělá se to i u lidí v případě různých operací, popálenin-vezme se část kůže odjinud, u psa tuším ze zadního stehna. u lidí se kůže speciálním způsobem ošetří, oholí, a zvětší se její plocha-nadírkuje se, takže je možno ji roztáhnout a utvoří ostrůvky pro růst nové kůže. Ale nevím, jestli by se to uplatnilo u psa, zůstaly by hnusné jizvy, ale stálo by za to, dát veterináři návrh na nějakou plastiku, případně se zkusit zeptat na nějaké větší klinice, zda mají zkušenost, jestli to u psa jde.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 13:01
- Nahlásit
Asi to bude znít bláznivě, ale u lidí by se alternativní medicínou určitě nejprve musely "pročistit" vylučovací orgány - střevo, játra, ledviny... To, že se někde tvoří zánět svědčí o tom, že je organismus zanešen toxiny a ty se někde musí ukládat, u každého tvora se mohou ukládat jinam a prokazovat se různými nemoci. Péče z "venčí" nemůže vše vyřešit, nutné je nasadit péči uvnitř organismu. Tím, že pes dostávala takto dlouhodobou léčbu ATB byla játra přetěžována dále, místo, aby se podpořila jejich očista. U lidí už těchto směrů je spousta, u psů jsem nedávno narazila na toto téma na www.baron.cz. Nevím, jestli by to mohlo pomoci, určitě je to záležitost dlouhodobá, ale určitě není od věci tuto stránku navštívit a přečíst si tyto informace:
http://www.baron.cz/pes/prirodni-lekarna/clanky/ne moci-psu-alergie-kozni-problemy/i-0
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 14:25
- Nahlásit
Barica
článek tak nějak potvrzuje můj názor na kompletní granulované krmivo , naštěstí pro mé psy jsem nikdy reklamám na granule nepodlehla
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 14:54
- Nahlásit
na regeneraciu jater sa doporucuje bodliak ostropestrec mariansky. V sucanosti ho pridavaju aj do niektorych tzv. holistickych krmiv, ale lepsie je kupit v lekarni caj a davat psovi (aj sebe) pit odvar
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 15:23
- Nahlásit
mac1
jsem stejného názoru, granule jsou granule a někde se to ukázat prostě musí...
Bela
čaj z ostropestřce mariánského nemá vůbec žádný účinek, když hodně, tak 5% účinnost, ale prý je to jen žluklé cosi... když ostropestřec, tak v kapkách, tam je účinnost až 90%, co já vím, tak buď ho nabízí pí Podhorná, myslím firma Naděje a nebo finclub (www.finclub.cz), určitě je toho daleko víc...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 15:36
- Nahlásit
Baricačaj z ostropestřce mariánského nemá vůbec žádný účinek, když hodně, tak 5% účinnost, ale prý je to jen žluklé cosi..
odkial mas taketo exaktne udaje?
ale faktom je, ze kvapky svojou koncenrtraciou zvycajne mavaju silenejsi ucinok
(napr. vacisnou mi na liecenie kalsu staci jitrocelovy caj, ale niekedy je sirup lepsi ).
no pointa je: snad by stalo za to skusit to s tym ostropestrecom
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 08:05
- Nahlásit
Bela
odkial mas taketo exaktne udaje?
Bylo mi to řečeno v bylinářství magistrou, která v tomto oboru má velké znalosti...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 10:39
- Nahlásit
Barica
myslim, ze vyjadrenia onej pani magistry, ze caj nema ziadny ucinok su prehnane - vacsina, ak nie kazda, bylinna droga ma ucinok aj ako odvar alebo zapar, a fakt by som rada vedela z akych vyskumov ma tu informaciu o 5percentnej ucinnosti. Samozrejme, maceraciou a inou formou luhovania alebo extrakcie ucinnych latok sa ich koncetracia a teda aj posobenie zvysuje, ale prehlasit, ze odvar/zapar nema ziadny ucinok je zavadzajuce
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 12:27
- Nahlásit
Bela
ono také ale nemůžeš srovnávat bylinky a ostropestřec, neboť u ostropestřce se účinná látka získává z plodů, resp. semínek, nebo jak to nazvat, což vypadá jako malinkatý oříšek a ten samozřejmě když se rozlisuje do toho čaje, tak podléhá oxidaci a žlukne... u bylinek toto nehrozí, ale ostropestřec je ostropestřec... takže místo aby jsi si čajem čistila játra, tak spíš do sebe dáváš to žluklé cosi...
|
zzazzie
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 15:43
- Nahlásit
Ahoj dadaprac. Nevím jestli to můžu srovnávat, ale měla jsem sama malé cysty, na čele. Vypadaly jak beďárky. Dermatolog je vyndal
nějakou elektrickou jehlou - strupy se však léčily hrozně pomalu a dělaly se vedle další mršky. Zkusila jsem na to použít biolampu a po pár dnech se strupy zahojily, ale hlavně nové cysty zmizely. Třeba je to nesmysl a vyléčilo se mi to samo, jen náhodou ve stejný termín co jsem svítila, ale za pokus to myslím stojí. Nebo další typ - fenka měla několik let problémy s kůží na krku. Dělaly se jí tam hnisající boláky. Asi čtyři roky to léčilo několik různých veter. ATB, pak jsem zašla asi už k pátému - zjistil alergii na obojek. Měl pravdu (pan Chlupatý z Vršovic)
|