Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / zraněná tlapka
Autor Zpráva
jana33
# Zasláno: 13 Čen 2005 14:44
- Nahlásit

Dáte mi někdo tip na mastičku, která by pomohla co nejdřív zahojit rozříznutý polštářek? Labrouš si o víkendu rozřízl tlapku o kámen, když lezl z vody a pokaždé, když jdeme ven, tak mu začne znovu téct krev. Doma mu nohu vždycky umyju, vydesinfikuju a mažu kalciovkou. Dneska mu dojdu koupit botičku, aby si to už znovu neodíral. Nemáte s tím někdo zkušenost? V sobotu bysme měli jet na Šumavu, ale jestli to takhle zůstane, tak nepojedeme nikam, protože se labrouš jenom belhá. Díky za rady.

Anonymní
# Zasláno: 13 Čen 2005 14:47
- Nahlásit

Mě se osvědčil višňák.....hojí docela dobře a rychle.

Evicka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2005 14:56
- Nahlásit

Vyzkoušej skvělý antibiotický spray s genciálou AUREOMYCIN, stříkáme s ním veškeré otevřené rány. Je naprosto super, cena příznivá- asi kolem 200,-Kč a určitě ho bude mít každý veterinář. Vřele doporučuji, zatím jsem neobjevila na trhu nic lepšího.(a u nás není o drobná poranění nouze)

Anonymní
# Zasláno: 13 Čen 2005 15:16
- Nahlásit

heřmánková mast je super

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2005 15:28
- Nahlásit

Višňák - Višněvského balzám je dobrá věc zlikvidování pokročilých zánětů, ale při mechanickém poškození tlapky by to spíš chtělo tu botičku spolu s tím, co radí Evička a "klid na lůžku".......

jana33
# Zasláno: 13 Čen 2005 15:32
- Nahlásit

Moc díky za rady, on tam zatím zánět nemá a protože mu to po každé procházce desininfikuju, tak doufám, že ho tam ani mít nebudu. Jen chci, aby se mu to co nejdřív zahojilo a tím, že tu ránu má roztřepenou a ne rovnou jakoby měl třeba od skla, tak se mu to hůř zatahuje.

Anonymní
# Zasláno: 13 Čen 2005 15:33
- Nahlásit

a co tea tree oil, hoji vazne vyborne a navic desinfikuje

Evicka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2005 15:37
- Nahlásit

Já bych příliš neexperimentovala, nastříkala Aureomycin a dala botku. Ona totiž každá další dezinfekce a pohyb ránu stále otvírají, takže nemá možnost tak rychle srůst. Rozhodně omezit pohyb na minimum a zkusti to pár dnů vydržet.

Mel
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2005 16:07
- Nahlásit

Tee Tree Oil (od Australian Bodycare) je výborný na všechno a fakt mi připadá, že se po něm rány lépe hojí. Používám ho na sebe i na psa
Ale na rozříznutou packu pomůže jenom čas a pokud možno, aby pes na ní nešlapal (což je prakticky téměř nemožné, takže toho času trochu víc)

Tery
# Zasláno: 13 Čen 2005 16:29
- Nahlásit

Já bych hlavně packu do něčeho stáhla - nevím, jestli to ta botička stáhne - ev. dala bych mast jako klidně člověčí Ichtoxyl nebo Betadine nebo Bactroban či Framykoin, zamotala obvazem,celé několikrát omotala normální náplastí bez polštářku tak, aby se ta rána při chůzi neotevírala a bylo to zpevněné - vznikne něco na způsob škrobového obvazu a až přes to tu ochrannou botičku. Nechat to pár dní v té masti - neoddělávat ať ta rána sroste. Myslíš, že pomůžou moje zkušenosti člověčí zdravotnice? Jen stáhnout - ale s citem, ať mu neodumře celá tlapka

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2005 17:40
- Nahlásit

Tery

já si myslím, že tlapka by měla mít možnost dýchat, jak to jde...pokud pes zrovna nechodí, nenechávala bych tlapu celý den v masti a fáčích....rána by mohla začít mokvat a pak by se to celé hojilo mnohem déle. U svého psa mám následující zkušenost. Měl do krve poraněnou tlapku - na něco musel šlápnout..., ale na šití to také nebylo. Naše máti (lékařka) se ujala léčení - ránu vydesinfikovala, přiložila "polštářek" s Framykoinem a na tlapku navlékli čistou bavlněnou ponožku. Tlapka tak mohla dýchat. Pejsek byl naštěstí trpělivý a nesnažil se sundávat. Přes noc spal doma v pelíšku a ranku měl pouze překrytou speciálním polštářkem, který se nelepí na rány (už bez žádné další mastičky) do rána měla rána možnost dostatečně uschnout,takže další den už měl náš pejsa jen ten polštářek s ponožkou a do týdne byla rána zahojená úplně.

iva
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2005 17:53
- Nahlásit

Na podobná zranění u dětí i psů s úspěchem používám propolisovou tinkturu a mast. Je to přírodní, když to pejsek olíže, nic se nestane a zhojí to téměř vše.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání