Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / že by psincový kašel????
Autor Zpráva
OPI
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 11:29
- Nahlásit

ahojky,máme skoro 3 letého labradora a po přečtění vašich témat a mám podezření na psincový kašel,pejsek má suchý dusivý kašel,ale jiné příznaky zatím nejsou a chci vás poprosit o radu jak to léčit,kašel trvá cca 3dny a je nutná návštěva vet. nabo mohu zatím podávat např.jitrocelový sirup???
Někde jsem četla že je dobré být na čerstvém vzduchu,chcem ted trávit nějakou dobu na chatě jinak bydlíme v Praze,je lepší být na vduchu nebo doma???prosím o veškeré info,protože s tím nemáme žádnou zkušenost a hned se mi nechce letět na vet.děěěkujeme za rady

AOZ
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 11:48
- Nahlásit

OPI
já jsem blázen, takže já bych vetovi šla hned. Co vím tak minulý týden byl v chomutově, rušili kvůli tomu nějakou akci asi zkoušky.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 11:59
- Nahlásit

OPI
na psincový kašel jsou antibiotika. Pes kašle tak jako by měl v krku kost - dáví se. Nařízený dostaneš 14 dní klid. Tak raději běž k vetovi, narozdíl od nachlazení tohle doma nevyléčíš.

OPI
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 12:10
- Nahlásit

aha tak to moc děkuji za rady,já jsem právě četla jak to kurýrují doma...atd... ale k vet určo půjdem,je to škoda máme 14 dní dovči a těšila jsem se jak budem chodit na výlety a místo toho budem kurýrovat,no jo nemoc si nevybírá,jen doufá že to bude hlavně dobré,vždy je mi ho tak líto když kašle

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 12:27
- Nahlásit

OPI
já jsem právě četla jak to kurýrují doma
kdyby to bylo nachlazení a kašel, tak jo. Ale psincový ne. My máme taky smůlu A prý je toho plná Morava.
Neboj, jestli je to tohle, uděláš jen dobře když půjdeš, protože pesa má zřejmě i oteklý hrtan, může mít zvýšenou teplotu. Vet mu píchne ATB a dostaneš tabletky domů a jemu se uleví. Taky jsme dostali sirup Mucosolvan.

Kdybys nešla a fakt to byl ps. kašel, tak mu to může přejít na průdušky nebo plíce a přejít do chronické formy a to je pak průser...

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 12:52
- Nahlásit

Terri
mě říkal vet, že to, jestli se jedná o psincový kašel, se pozná akorát z rozboru. ATB by nasadil až kdyby to bylo nějaký hodně akutní, jinak postupovat jako u klasického nachlazení, udržovat v teple a v klidu... (ale my nakonec ty atb taky dostali, akorát primárně ne kvůli kašli, ale protože si debil zase urval drápek)

Mipooo
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 12:53
- Nahlásit

Terri
[/i]Kdybys nešla a fakt to byl ps. kašel, tak mu to může přejít na průdušky nebo plíce a přejít do chronické formy a to je pak průser...
absolute souhlas - vlastna skusenost

OPI
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 12:57
- Nahlásit

za chvíli jdu volat vet. a navečer tam jedem,nemá fakt smysl na něco čekat a je fakt že ten kašel je horší.Moc Vám děkuji,je to můj první pesan a je pravda je jsem ted o takovém kašly četla prvně.
měla jsem podezření že něco zežrala a to mu tam hapruje,ale když jsem to četla tak vím že to rozhodně tak není...

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 12:58
- Nahlásit

OPI
a je očkovaná proti proti psincovému kašli?

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:42
- Nahlásit

Mel
Tak to mně vůbec neříkal. Diagnostikovala to podle klinických příznaků - tj. ten dávivý kašel, hrtan, dívala se do krku + teplota. Dnes jdem na kontrolu. Už je to lepší, pes "odkašlává".
Mipooo
absolute souhlas - vlastna skusenost
já též vůbec nevěděla, že se to takhle projevuje, přečetla jsem si cz-psa a hlavně mi bylo porazeno někým, kdo to zná. A tak jsem utíkala k vetovi.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 15:51
- Nahlásit

To já mám asi taky psincový kašel, měl jsem chřipku, přechodila, a teď jsem se v noci dusila kašlem a mám zase teplotu...není nad to, dělat v openspacu.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 16:17
- Nahlásit

Mucholabka
jo i tohle tu řádí...nachcípaný je kde kdo

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 20:26
- Nahlásit

Tak jsme po kontrole, už nám to ustupuje
Ale prý to má půlka Opavy

PS: náš pes je přitom proti tomuhle očkovaný.

OPI
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 22:56
- Nahlásit

Ahojky tak jsme byli u vet. a říkal e to teď hodně rádí u psů a máme zánět průdušnice a horních cest dýchacích,máme antibiotika asi do úterý a mělo by to pomoci,dostal tam dnes první dávku v injekci a hned pak bylo vidět že se mu ulevilo,ale teď večer stále zase chrmlá,ale už i hleny,tak mám dávat čaj nebo sirup na odkašlávání.Do týdne by to mělo být dobré,tak doufám že to pomůže

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 11:03
- Nahlásit

OPI
No vidíš, ještě že jsi šla, bude to dobrý

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 11:19
- Nahlásit

Moji psi měli taky kašel, před lety, každej jindy a jitrocelovej syrup spolu s klidem a teplem to zvládnul za 2-3 dny. Nevim jestli byl psincovej nebo ne, ale psi to tu měli dost a někteří i ATB.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 12:35
- Nahlásit

WhiteWolf
Mám dojem, že všichni mají stejné příznaky, jen od veta odcházejí s různou diagnózou....
No hlavně, že se tak jako tak uzdraví
ten jitrocelový sirup, to je pro lidi z lékárny?

Frog
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 12:50
- Nahlásit

Terri
ten jitrocelový sirup, to je pro lidi z lékárny?
Jo, jo je pro lidi z lékárny. Je skvělej, taky jsem ho Agudíně dávala, když měla kašel. Hlavně jí hrozně chutnal.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 12:53
- Nahlásit

Frog
My dostali od veta Mucosolvan, ale tváří se, že mu nechutná Tak příště jitrocelák

Frog
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 12:55
- Nahlásit

Terri
Je fakt dobrej a chutná, Aguna se po něm mohla utlouct.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 13:54
- Nahlásit

Terri
To se nedivim, že mu Mucosolvan nechutná, je totiž neuvěřitelně hnusnej, ochutnej si
Jitrocelák je sladkej, mně nechutná, ale psům teda jo

RenataL
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 23:27
- Nahlásit

Na kašel jsem měla pro psa i pro kočky pulmostat akut. Je určený přímo pro zvířátka a namíchaný z víc bylinek. Fungoval bezvadně a chutnal. S Mucosolvanem měla moje kočka potíž (ještě než jsem se dala na přírodní cestu), měla po něm ošklivou vedlejší reakci. ATB bych dávala jen při evidentní bakterii, většina těch zánětů je totiž virová.

wami
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2007 11:59
- Nahlásit

all
vzhledem k tomu, ze kasel radi jak cerna ruka fakt mezi celou Moravou, mam od naseho veta jeden prima postreh - da se nekdy zjistit jeste pred tim, nez se rozjede:

pokud pes se zakucka, kdyz zatahnete za obojek nebo mu stisknete krk, ma ho citlivejsi, muze to byt pocatek. V tomhle stadiu se to da zvladnout hromadou vitaminu C (prip. pomuze i ten jitrocelovy sirup). U nas mela nabeh Bansi, tak ji dopuju ceckem (sebe ostatne taky, ja mam chripku jako prase ), kluci zatim ne, ale asi preventivne dostanou cecko vsichni, neb mam podezreni, ze sousedojc psisko chchrle naplno...

Pozn.: pokud se vam pes dusi na obojku bezne, je vam tahle rada naprd

Barica
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 08:29
- Nahlásit

wami
moje rec, mně se pes "dusí" i bez kašle, takže to moc nepoznám...

Každopádně jsem teď byla o víkendu pěkně naprdnutá, přišla jsem po 3 týdnech na cvičák a zjistila jsem, že tam byl minulý týden nemocný pes s psincovým kašlem (tento týden tam také jeden přišel, ale toho už poslali domů hned), 8 psů už je z toho nemocných a cvičitelka se ani nenamáhala tím, že by poslala e-mail, abychom to věděli a s méně odolnými psy raději ani nechodili... Navíc mi bylo sděleno, že z toho dělám zbytečné "drama", však jo, na co dělat prevenci, když pak můžeme psy léčit ATB, že?!

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 12:06
- Nahlásit

wami
V tomhle stadiu se to da zvladnout hromadou vitaminu C (prip. pomuze i ten jitrocelovy sirup).
V jaké dávce ho dáváš (C)?
Já měla podezření už posledně na obraně, kdy se mi na obojku přidušoval, už jsem si říkala, že dám zas postroj...kašel jsem viděla a zažila poprvé, no příště už budu chytřejší.
Varovali jsme souseda a ten že jeho pes taky kašle, ale zvládli to teplem a sirupem bez ATB.

Mel
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 14:04
- Nahlásit

Terri
vitamín C je v pohodě, protože se jím nedá předávkovat. Prostě si tělo vezme určité množství a zbytek vyloučí v moči. Takže se nemusíš bát předávkování...

Já momentálně podávám psu i sobě echinaceový sirup jako prevenci, psu to nechutná, takže mu to leju do huby a pak utírám podlahu Ale měli jsme psincovej kašel loni a mám z toho hrůzu, hlavně když máme teď každý víkend nějakou psí akci.

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 17:40
- Nahlásit

Mel
echinaceový sirup jako prevenci
Není v tom alkohol?
psu to nechutná, takže mu to leju do huby a pak utírám podlahu
já stříkám ten svůj sirup stříkačkou...

brut
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 19:50
- Nahlásit

Mel
Terri
u nás je Echinaceový sirup jako výborný doplněk a žebrá se o přídavek

jeje
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 23:43
- Nahlásit

Psincovy kasel ma primarne virusovy povod a vacsinou velmi mierny priebeh, ak ale nie je vylieceny vcas, prechadza do sekundarnych bakterialnych nakaz a az tieto mavaju tie vyraznejsie klinicke prejavy a je potom potreba riesit to ATB. K sireniu nakazy prispieva podla kmenu virusu az mesacna inkubacna doba a to, ze po "vylieceni" klinickych problemov, teda sekundarnej infekcie, primarna este isty cas trva a pes je napriek vylieceniu sekundarnej nakazy vysoko infekcny este cca tyzden +/- autobus...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání