| Autor |
Zpráva |
Bond
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 09:43
- Nahlásit
Ahojte, mám skoro dvouletou fenku jorkšíra a máme problém. Když jdeme ven tak se strašně těší a lítá se zdviženým ocasem. Po chvíli se tak divně nahrbí, stáhne ocas, sklopí uši a jde tak, nakonec zastaví a nechce jít dál. Někdy pomůže, když vezmu klacík (ráda aportuje), tak potom jde. Ale někdy ji musím nést domů. Doma je potom úplně normální, hraje si a lítá.
Nejdřív jsem myslela, že to souvisí s análníma žlázkama, ale po vymačkání to dělá dál.
Budu ráda za každou odpověď.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 09:47
- Nahlásit
Bond
Spíš bych tipovala na nějakou psychickou záležitost. Podle popisu se mi zdá, že se venku bojí. Tomu naznačuje i ten klacíček - to ji baví, zapomene na všechno a hraje si. Tím, že ji vezmeš do náruče a odneseš domů to jen prohlubuješ. Nech ji vyšetřit, pokud se vyloučí např. bolestivost kloubů a podobně tak začni pracovat na té bázlivosti.
|
Bond
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 09:51
- Nahlásit
No možná na tom něco bude, ona je od mala hrozně bázlivá. Bojí se všeho novýho. Ale nikdy dřív to nedělala, navíc chodíme pořád na stejný místo a vždycky se ven těší.
Na veterinu půjdu zítra. A pokud je to opravdu jenom strach, jak ji toho mám zbavit?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 10:11
- Nahlásit
Bond
Má fenečka dost příležitostí seznamovat se a hrát si s jinými psy? To by ji podle mně hodně prospělo. A taky mě napadlo, jestli nebývá venku málo, že těm venkovním vjemům odvyká, třeba.
|
Bond
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 10:19
- Nahlásit
aren
Příležitosti má, ale většiny psů se bojí. A co se týče intenzity vycházek, nic se nezměnilo. Jsem z toho fakt už zoufalá, taky si totiž myslím, že je to psychycká záležitost. Snažím se s jít třeba na delší procházku, to znamená někam kde ještě nebyla. A ona je z toho hned hotová, že to není to její prostředí a bojí se. Je úplně šílená strachy. Mám pocit, že je to čím dál tím horší.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 10:47
- Nahlásit
Bond
Já bych zkusila druhého pejska. Jestli máš nablízku někoho, kdo má neagresivního pejska/fenečku a byl by ochoten s vámi venčit, myslím, že by to mohlo pomoct. Druhý pejsek bude pejsinku určitě zajímat, a když se s ním seznámí, naučí se i od něho, že se není čeho bát. Nebo pozvěte takového pejska i k vám na návštěvu.
Bych Ti půjčila našeho Korálka, ten je na to ideální, ale je to asi daleko.
|
Bond
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 10:58
- Nahlásit
aren
Taky mě to už napadlo, uvažovala jsem o pořízení druhého psa. Jenže když jsem pak viděla, že se ta moje bojí i štěněte, tak jsem to zavrhla. Říkala jsem si, že by to byl pro ni ještě větší stres.
My jsme z Prahy.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 11:04
- Nahlásit
Bond
Já jsem nemyslela pořídit si druhého psa vlastního (i když, ani to není špatný nápad ), myslela jsem setkávat se s druhým pejskem při venčení.
Není normální, aby se pejsinka bála druhých psů. Jestli z nich má stres, zbaví se ho jedině kontaktem s druhými psy. Jestli ji budete před "stresem" ochraňovat, bude to jen horší a horší. Fenečka potřebuje kontakt s jinými psy. Dopřejte ji ho. Neberte ohled na strachové reakce, ono se to zlepší, sama přijde na to, že je to fajn.
Samozřejmě je důležité, aby ji ten druhý pejsek doopravdy neublížil.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 11:05
- Nahlásit
Bond
Jo, do Prahy to mám teda hóódně daleko.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 11:12
- Nahlásit
Bond
Jo, taky mě ještě napadlo, oni psi poznají podle pachu, jaký pes tudy prošel. Jestli tudy třeba nechodí nějakej velkej, strašlivej - tady nedávno něco takového prošlo vedlejší uličkou a moji pejsci tudy pak vůbec nechtěli jít. Tak zkus třeba jinudy, jestli se to nezlepší.
|
Bond
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 11:13
- Nahlásit
aren
No asi to zkusím, akorát teda nevím, kde schrastím nějakýho vhodnýho psa
Já vím, že to není normální, ale ona je taková už od mala. Jedinej koho jakž takž snese je její matka, ale ta je daleko.
Každopádně díky za radu.
|
Bond
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 11:15
- Nahlásit
Bond
jo to může být, je to poměrně frekventovaná "psí" cesta
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 15:10
- Nahlásit
Bond
Velmi mě to připomíná moji jorkšírku (1,5 roku), začala v poslední době dělat přesně to samé!!! Jiné psy od malička nemá moc ráda, protože jsou na ní moc hrr, už přemýšlím i o tom, že s ní přestanu chodit na agility, protože je to tam pro ní spíš utrpení (přitom z počátku alespon ráda skákala, ted vůbec) a jakmile jdeme na procházku ven, tak se zasekne a musím jí nutit, když už se pak rozejde, tak je to v pohodě. Když ji v lese pustim z vodítka, tak je úplně v pohodě a utiká i tak daleko, že jí nevidím, ale na vodítku, to není její šálek kávy... Taky mi přijde, že to hodně souvisí se stavem po hárání, s faleškou... Prostě jí malinko hráblo ...
|
Bond
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 15:23
- Nahlásit
Barica
To s tím zasekáváním dělává někdy taky a potom v pohodě jde, ale tohle je jiné. Prostě to vypadá, že se buď něčeho bojí nebo ji něco bolí. A když se rozejde tak nejde normálně, ale tak přihrbeně se stáhnutým ocasem. A když ji hodím ten klacík tak se za ním rozeběhne, ožije, ale za chvilku se zas krčí.
Zase si myslím, že kdyby ji fakt něco bolelo, tak to bolí pořád a ne, že polovinu cesty jde v pohodě a pak začne tohle dělat.
A mě brzo hrábne taky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 15:36
- Nahlásit
Bond
Po chvíli se tak divně nahrbí, stáhne ocas, sklopí uši a jde tak, nakonec zastaví a nechce jít dál.
Prostě to vypadá, že se buď něčeho bojí nebo ji něco bolí. A když se rozejde tak nejde normálně, ale tak přihrbeně se stáhnutým ocasem. A když ji hodím ten klacík tak se za ním rozeběhne, ožije, ale za chvilku se zas krčí.
No tak ji asi neco fakt boli, at ji vet zitra prohlidne dukladne pater, nozky, kloubky atd.
Zase si myslím, že kdyby ji fakt něco bolelo, tak to bolí pořád a ne, že polovinu cesty jde v pohodě a pak začne tohle dělat.
Me taky koleno zacne bolet az po nejaky dobe...
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 15:41
- Nahlásit
Bond
No jo, kdyby tak ty psi dokázali říct, co jim je a o co jim hlavně jde ! To by bylo hnedka jednodušší ! Toho se ale asi nedočkáme, takže budeme muset v těch jejich makovičkách tápat...
Podle toho, co popisuješ, mi spiš příjde, že se něčeho bojí, než že by jí něco bolelo, ale prohlídka u veterináře není od věci...
|
Bond
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2007 15:50
- Nahlásit
Barica
To si přesně říkám taky, kdyby uměli mluvit. To by byla pohoda. Budu si zas na veterině připadat jak blbec
|