| Autor |
Zpráva |
ppga
|
# Zasláno: 12 Čen 2005 15:17
- Nahlásit
Náš 12 ročný kríženec jazvečíka včera večer začal za sebou vliecť zadné nohy, vôbec sa nevie na ne postaviť. Išli sme hneď na pohotovosť, kde dostal dve injekcie, Metacalm a B1B6. Na doma dostal dve tablety Remadilu, ktoré mu máme dať večer. Má teraz zamedzený pohyb, je v prepravke. Inak mal stále tendenciu niekam sa plaziť. Stále pokňúrava, neviem, či od bolesti alebo že nechce byť v tej prepravke. Čo myslíte, aká je nádej, že bude ešte chodiť?
|
ušák
|
# Zasláno: 12 Čen 2005 17:46
- Nahlásit
Měla jsem také jezevčici, ochrnula na zadní v pěti letech a díky skvělému veterináři a jeho péči, jsme jí do tří měsíců rozchodili. Nedávala bych pejsu do přepravky a vysledovala bych, kdy kňourá, při jakém pohybu, spíš bych ho držela v teple. Na ven jsem ušila postroj na zdvižení zadních nožiček a chodili jsme jí venčit normálně ven. Snažte se ho nelitovat, dělat vše jako normálně a spíš ho jen sledovat. ta naše se dožila krásných 14-ti a chodila normálně...držíme packy... !
|
ppga
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 14:06
- Nahlásit
No ľutovať ho pred ním neľutujeme. Veterinár povedal, že má mať obmedzený pohyb, radšej žiadny, že je väčšia šanca, že opuch zmizne a platnička prestane tlačiť do miechy. Tak sme mu urobili ohrádku ako pre šteniatko, ale on len leží a plače. Vonku takmer vôbec nečurá, len si tak čvrkol. Včera dostal nejaké silnejšie lieky a dnes tam ideme znovu. Tak dúfam, že keď nič iné, aspoň plakať prestane.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 17:27
- Nahlásit
Mám doma také jezevčíka,který měl ty samé problémy jako popisuješ....Asi týden skučel a naříkal,ale díky tomu že měl opravdu omezený pohyb a klid se vyléčil a běhá teď jako vzteklý...To se spraví...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 10:38
- Nahlásit
Veterinárka mu dala včera len 35% šancu na vyliečenie. Keď dostane u nej injekcie, celý večer prespí, ale okolo 4 ráno začne strašne plakať a kňučí celý deň bez prestávky. A ja neviem, či trpí len psychicky, že musí byť zavretý v malom priestore (predtým bol vždy aj napriek veku veľmi neposedný), alebo trpí aj bolesťami. Už sme uvažovali aj nad utratením, ale nedá nám to, aj keď tá šanca je malá. Len keby som mala aspoň tú istotu, že ho to nebolí, len sa sťažuje na málo priestoru.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 13:28
- Nahlásit
ppga
to je můj zlý sen, že mi Dandík ochrne na zadní. Moc přeju pejskovi, aby se uzdravil. Musí to být opravdu trýznivý, když pejsek pláče a ty mu nemůžeš ulevit. Držim všechny palce, co mám, aby byl dobrý. A to jen tak nebo tomu předcházel nějaký skok, divný pohyb?
|
ppga
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 13:56
- Nahlásit
No my vlastne ani nevieme, čo sa mu presne stalo. O 8 večer dostal ešte večeru a všetko bolo v poriadku. O pol deviatej sme odišli z domu a ešte pobehoval. Keď sme sa po pol hodine vrátili, vítal nás už s ochrnutými labkami. Možno spadol zo sedačky, ktovie. Teraz sa chytáme každej nádeje. Zdalo sa mi, že sa jednou zadnou nohou snažil poškrabať. Dúfam, že som nemala len nejaký prelud z nevyspania a všetko sa začína obracať na dobrú cestu. Večer ideme zasa na kontrolu, tak som zvedavá, čo pani veterinárka povie. Teraz zaspal, tak dúfam, že bude spať čo najdlhšie, veď sa vraví, že spánok lieči.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 14:34
- Nahlásit
když jsem byla před rokem a půl u našeho veta v horoměřicích, tak tam také lidé přišli s ochrnutým jezevčíkem. Mám dojem, že tenkrát jsem tam vyslechla, že v určitých případech ochrnutí se rovnou operuje páteř a to čím dříve po zjištění ochrnutí tím lepší je šance pejska na vrácení do původního stavu. určitě to neplatí pro všechny případy, ale zkusila bych alespoň telefonicky konzultovat jiného veta. U vás asi hraje roli i věk pejska. Držím moc palečky, aby byl zase fit.
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 16:40
- Nahlásit
Samozrejme, že sme konzultovali s viacerými veterinármi. Operácia nám nebola doporučená kvôli veku a temperamentu psa. Po operácii by musel byť niekoľko mesiacov v absolútnom kľude a to by asi nevydržal. Už teraz trpí a to má pohyb obmedzený len niekoľko dní. Má aj nejaký nález na srdci, takže je veľké riziko, že by sa už neprebral z narkózy. Zdá sa, že sa to obracia k lepšiemu. Pokúša sa na tých nohách stáť. Chodiť ešte nechodí, ale už nesedí rozpleštený ako žaba. Snáď je to dobrý znak. Veterinárke sa máme ozvať až v pondelok. Dnes mu dala ešte nejaké injekcie a vraj teraz je to len na ňom a na sile jeho organizmu.
|
Minnie
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 13:55
- Nahlásit
ahoj ppga, ako sa ma psik dnes?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 14:10
- Nahlásit
Minnie
ceece - dobra prace
ppga
no na tohle tema jsem mel narazit vcera, kdyz jsem mel zbirkovou naladu, takhel to odnesli boxeri, labradori a atb,stb a podobni...
znas tu pisnicku o jezevcikach od miro zbirky?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 14:12
- Nahlásit
Minnie
Ty si jako myslíš,že ti po dvou a něco letech někdo odpoví??????????
argosek
Ty seš nessestřelitelnej!!!!!!!!!
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 14:14
- Nahlásit
jablunka
Ty si jako myslíš,že ti po dvou a něco letech někdo odpoví??????????
mne jednou (myslim ze handula) odpovedela i po dvou letech..
to bych nerel - spis se me jeste nikdo nepokusil sestrelit. treba pudu po prvnim zasahu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 14:19
- Nahlásit
jablunka
Jj,je s nim sranda ,škoda,že někdy nedorazí a zahne vo chodbu dříf
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 14:48
- Nahlásit
argosek
treba pudu po prvnim zasahu
Tak jak říkaj moje děti:"puš,puš.....a lehni,nebo nehraju!"
|
jerrynko
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 19:57
- Nahlásit
Pro Minnie
Odpovídám za ppga. Jerry byl muj pes a dcera ppga se o neho
občas starala. Jerryho stav se zlepšoval, chodili jsme s ním i na akupunkturu a jerrry chodil stále lépe. Ale najednou 26.10.2005
Jerry opět ochrnul, měl velké bolesti a 29.10.2005 jsme Jerryho museli nechat utratit.
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 20:04
- Nahlásit
tak ako uz pisala jerrynko, Jerry uz dva roky nie je s nami.
Ach jaj, este stale mi je za nim smutno a stale si hovorim, ci sa nedalo urobit viac
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 20:10
- Nahlásit
argosek
nepoznam tu pesnicku. nemas nejaky link, kde by som ju na nete nasla? Alebo aspon jej presny nazov?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 20:12
- Nahlásit
ppga
radsi ne, ona se ted moc nehodi..@->
poridili jste si dalsiho pejska?
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 20:45
- Nahlásit
My sme mali spolu styroch, takze nie. Ti traja nam zatial bohato stacia
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 20:59
- Nahlásit
ppga
aha
|
jerrynko
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 21:16
- Nahlásit
Mimo Jerryho mám ještě fenku Baxinku
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 22:21
- Nahlásit
jerrynko
a ještě dva
|
Minnie
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2007 16:21
- Nahlásit
argosek... dobra prace? myslis nasho Edka?
ppga, jerrynko ... tak to mi je fakt luto, nebola ziadna sanca? ani keby podstupil operaciu?
jablunka ... a predsa odpovedali po 2 rokoch tema ochrnuti psov ma zaujima, kedze sami sme tym presli.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2007 19:23
- Nahlásit
Minnie
jablunka ... a predsa odpovedali po 2 rokoch
Já ti to přeju!
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 23:09
- Nahlásit
aren
no dvoch ako dvoch. Jerrynko ma vo svojom byte len fenku Baxinku. Teda vacsinou, ked tam nie sme na navsteve s nasimi dvomi
Minnie
operaciu neodporucali uz kvoli veku. Zhodli sa na tom viaceri veterinari. Chodili sme s nim na akupunkturu. Nastalo po nej vyrazne zlepsenie. Tak sme sa tesili. Ale neskor sa ochrnutie vratilo, znovu za sebou len vliekol nozicky a strasne plakal. zacal byt aj apatycky, tak sme to vzdali. Kym bojoval on, bojovali sme aj my. Potom sme naznali, ze ho len trapime. Ale bolo to najtazsie rozhodnutie mojho zivota. Dufam, ze to uz nikdy nebudem musiet zazit.
|
Minnie
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 10:15
- Nahlásit
ppga
Uplne ta chapem, kedze viem o com hovoris, s Edim to bolo tiez zle, ale neskucal od bolesti a nastastie mal zachovanu citlivost v nohach, tak sme ho dali operovat. No ak by po operacii nedokazal ovladat mocovy mechur a konecnik, tak by sme ho dali uspat, i ked by to bolo moc tazke. No bolo by to len trapenie zvierata. Myslim, ze ste sa rozhodli spravne. Drzim palce s dalsimi psickami. Aj ja dufam, ze toto uz nikdy nezazijeme...
|