Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / úplné odstranění prsních žláz
Autor Zpráva
gwen
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2005 22:35
- Nahlásit

Máte někdo zkušenost s odoperováním prsních žláz u fenky, kde se vyskytly nádorové bulky na cecíkách? Mojí kokršpanělí holčičce to hrozí a já mám strach. Již dvě bulky doktor odstranil a než ji vyndal stehy udělaly se jí nové, a lékař tvrdí, že jí musí odoperovat všechny mléčné žlázy i s cecíkama, řez dlouhý 40 cm na každé straně. Budu s ní trpět "jako pes!"

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2005 07:45
- Nahlásit

gwen
prosímtě k tomu ti můžu jako lékař a člověk,co to se psem absolvoval,říct pár detailů.
1)po operaci to bolí,chce to tak tři dny analgetika,vet doporučí...já používám tramadol kapky jako pro děti.
2)nesmí se rozpadnout stehy a nesmí to zkejsnout,hlídat a hlídat,denně několikrát kontrolovat retenci tekutiny mezi stehy a uvolnit jí...taky vet ukáže.Krytí antibiotiky 10 dnů,hlavně v létě.
3)stehy nevyndavat moc brzo,deset dní je minimum,hojí se to často pomalu a nerovnoměrně,chce to přísně individuální přístup.

gwen
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2005 09:47
- Nahlásit

Při odstranění prvních bulek jsme šli na stehy po deseti dnech, do druhého dne se jí ranka na jednom cecíku opět otevřela, znovu jsme šli k vet a ten jí dal ještě jeden steh. Je to 2 dny a mokvá jí to a moc se to nehojí. Dostala ještě antibiotika, jednu injekci,tak doufám, že se to zlepší.Další mínus je, že má epilepsii, bere Phenaemal a nemá v pořádku jaterní testy. Již půl roku ma specialní suchou stravu Specific a k tomu prášky Flavobion. Po posledních krevních testech malé zlepšení. Takže ty analgetika po operaci dají také játrům své...A také se bojím jestli stačí na tuto operaci vet sám, nevím, jestli bude mít nějakého asistenta.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání