| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2007 21:50
- Nahlásit
Dneska jsem slyšela, že fence zůstala po porodu v děloze placenta. Fenka odrodila v pátek, veterinář prý majitelům řekl, že může trvat až dva dny než placentu fenka vypudí. Pokud to beru jako lidský porod, tak by měla jít placenta hned ven nebo je to u psů jiné?
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 07:52
- Nahlásit
brut
tak to bych asi volala jinému vetu poněvač si taky myslím že to má vyjít ven ten den.
Podle mě je to blbost musí to být určitě hned venku kuli zánětu
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 08:18
- Nahlásit
brut
Tak tohle slyším poprvé.Když naší feně po posledním štěněti zůstala v děloze placenta,veterinář k nám přijel a hned jí píchnul nějakou injekci na vypuzení.Taky si myslím,že to chce jiného veta.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 10:01
- Nahlásit
Petra
jablunka
Moje informace je taková, že v pátek fenka porodila, placenta zůstala v děloze, vet jim řekl, ať počkají dva dny, včera k němu znovu jeli s tím, že se placenta ven nedostala. Jak to dopadlo, netuším..... zkusím zjistit
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 10:24 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Jo, jak placenta neodejde hned při porodu, je to průser. Začne se rozkládat v tělě a hrozí otrava krve.
Mi na to umřela kočička, kdysi, jsem byla malá a nevěděla, že existují veterináři.
Ona teda tu placentu po pár dnech vypudila, pěkně hnusnou, ale už bylo pozdě.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 11 Zář 2007 10:31
- Nahlásit
brut
Fenka odrodila v pátek, veterinář prý majitelům řekl, že může trvat až dva dny než placentu fenka vypudí.
To spiš vypadá, že vet neměl náladu v pátek něco rešit
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 10:38
- Nahlásit
Tinta76
taky si myslím, že se mu nechtělo nic řešit....jen se ujišťuju, že nejsem úplně blbá, když bych trvala na okamžité pomoci ( být na jejich místě)
aren
vzhledem k tomu, že čubinku znám, tak doufám, že bude v pořádku
|
Tinta76
|
# Zasláno: 11 Zář 2007 10:40
- Nahlásit
brut
jako nejsem zběhlá v týdle oblasti, ale opravdu logický mi přijde to, co píše aren ... dva dny je přece sakra dlouhá doba ...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 10:45
- Nahlásit
Tinta76
mně to taky přijde logické, proto se tu ptám, jestli náhodou nejsem úplně mimo
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 10:54
- Nahlásit
tak tohle je minimálně na stížnost
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 14:28
- Nahlásit
Placenta musí odejít do 6-12 hodin, pak začne docházet k rozkladu. U koní dokonce max do 2 hodin.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 14:30
- Nahlásit
díky, zatím nevím, jak na tom čubinka je...tak doufám, že se nic nesemlelo
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 14:34
- Nahlásit
Ono taky záleží na tom jestli tam ta placenta opravdu zustala,je potřeba vědět více i o stavu feny jestli má zvýšenou teplotu což je po porodu první příznak toho že tam něco zustalo.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 14:38
- Nahlásit
KEISSA
to nevím....jde o kamarádku mojí dcery, takže jsem s ní nemluvila. Mně jen zarazilo doporučení, že se ve fence má nechat dva dny nevypuzená placenta.
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 15:07
- Nahlásit
Tady opravdu záleží i na tom v jakém stavu byla fenka a jestli ji vet prohlédl.Dost často se stane že majitelé prostě placentu neviděli vyjít (fenka byla rychlejší ) a domnívají se že tam zustala.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 15:32
- Nahlásit
KEISSA
aha, ale v každým případě musí vyjít co nejdřív....stejně jako u jiných zvířat a u lidí.....zkusím zjistit, jak to s ní vypadá, jsem čím dál víc zvědavá, co se vlastně událo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 15:44
- Nahlásit
brut
aha, ale v každým případě musí vyjít co nejdřív....stejně jako u jiných zvířat a u lidí...
Ano. Zrejme byl vet pri patku lenosny... Doufam, ze fenka bude OK, a ze v ni nic nezustalo.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:44
- Nahlásit
Fifi
taky doufám...zatím nic nevím, mladá je marod a kámoška se ještě neozvala.....jen doufám, že vše je planý poplach a fenka se o placentu postarala v nestřežené chvíli. Jestli ne a opravdu jim vet něco takového řekl, tak je pěkný pitomec
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 17:44
- Nahlásit
Tak jsem přece jen zjistila alespoň něco.
Štěníci se narodili v pátek,vet je uklidnil, že placenta se z těla dostává až později. Jenže fence bylo v sobotu zle, tak jí odvezli k tomu samému vetovi na ultrazvuk, kde prý byla placenta v děloze vidět. Fenka dostala inijekci a bylo jim řečeno, že do dvou dnů by jí měla vypudit..... prý se u ní střídala celá rodina a placenta z ní nevyšla. Fenka už žere a stará se o štěnítka. Na kontrole s ní nebyli....teda alespoň to ve zprávě holce kamarádka nenapsala.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 18:18
- Nahlásit
brut
placenta z ní nevyšla
Ať mažou zpátky na ten ultrazvuk. To, že zatím žere, nemusí znamenat, že je v pořádku.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 21:54
- Nahlásit
aren
to byla taky moje rada, ale jestli se ujme, netuším. Snad mají dost rozumu a nechají si poradit
|