Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / SOS - co proti bolesti v neděli odpoledne??
Autor Zpráva
bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:19
- Nahlásit

Nevíte, co je tak nejvhodnější pro psa jako analgetikum z lidské lékárničky? Máfo má asi něco s hlezenním kloubem bo tam má něco natažený a nemůže se na nohu pořádně postavit. Teda už to trochu rozešel, ale pořád nic moc. A ne, že bych byla extra šetřílek, ale platit 400 navíc jen proto, že je neděle... Myslíte, že je vhodnější brufen nebo Panadol, popř. kolik dát? Má asi 35kg.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:21
- Nahlásit

Jo a na noze ani známka po něčem špatným - bez rány, bez otoku, nehřeje. Tipuju to na hlezno jen proto, že si to furt olizuje a nelíbilo se mu, když jsem mu ho protahovala a krčila.

overgod
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:24
- Nahlásit

A proč mu chceš dávat analgetikum? Aby na to šlapal a třeba si to zhoršil pokud by to bylo něco nedej bože vážnýho?

Když už to nechceš řešit pořádně tak myslím bych mu sám nic nemedikoval

hele a proč jsi mu to chtěla dát až odpoledne?

AOZ
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:26
- Nahlásit

bullvnouzi
jé tak to je mi líto, nevím, co chladit, no když to nehřeje tak asi ne? to má potom srazu? co nějaká mast třeba fastum gel nebo tak?

aren
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:26
- Nahlásit

bullvnouzi
No, já nevím, ale bolest může být i užitečná - je pro psa signálem, že to místo třeba nemá namáhat, aby ho nepoškodil ještě víc, než je. Když ho to nebude bolet, může si to ještě zhoršit.
Já bych mu nedávala nic a zítra zašla za vetem, že co to vlastně je.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:28
- Nahlásit

overgod
Kruci, co se furt cpeš do mý sekty
No jo, vlastně teď já do Tvý

overgod
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:37
- Nahlásit

aren
do jaký sekty?
dyk žádná nejní

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:39
- Nahlásit

to overgod - V nadpisu jsem se upsala. Něco proti bolesti mu chci dát, ptž bydlime ve výtahu a ten pes se vychcat musí. Pohyb bude mít jinak omezen na minimum. Von se zpodpeřiny dobrovolně nepohne.
to AOZ - Právě mě zaráží, že navenek se to tváří jakože nic. A jestli to má ze srazu.. Když ho honím po lesích já, nadře se mnohem víc. Ledaže by někde blbě šlápl. Ale proč začal kulhat až teď?

Essi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:39
- Nahlásit

Pokud máš doma tramal v kapkách, dej ho podle návodu. Jinak zmíněné léky dát můžeš v dávce pro dítě - většinou polovinu dávky pro dospělého. S paralenem (panadolem) opatrně, vyšší dávka může závažně poškodit játra.
Až lék zabere, drž psa ale pořád v klidu a jděte k doktorovi.

overgod
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:41
- Nahlásit

bullvnouzi
ptž bydlime ve výtahu a ten pes se vychcat musí.
koukám že sraz byl asi mohutnej )
ale nic si z toho nedělej, já zas bydlím v kontejneru

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:41
- Nahlásit

to aren - To zní docela rozumně. Akorát budu musit splašit některýho souseda, kterej mi ho ev. snese ven a vynese zpátky..

Essi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:42
- Nahlásit

Kolik pejsek váží?

aren
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 10:42
- Nahlásit

bullvnouzi
Jestli bydlíte ve výtahu, tak by to neměl být problém

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání