| Autor |
Zpráva |
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 14:35
- Nahlásit
Náš labrouš je zlatý důl pro veterináře. Neustále mu něco je. Buďto ekzém na blánách nebo kulhá nebo má 3 dny vkuse srajdu. Poslední zážitek s veterinářema mě ale dostal. Na břiše se mu udělaly vyrážky, šli jsme teda na naši veterinu, kde se platí už jen za to, že otevřete dveře. No žádný problém, pokud by mi ho vyléčili. Doktorka řekla, že to má PLÍSNĚ – nevím, kde by je vzal - a dala mu mastičku. Dál jsem jí řekla,že má trošku červené ucho,ať se mu tam podívá. Podívala se, nic neviděla, prý je v pohodě, nechali jsme tam 400 a šli domů. Mastička mu ani za 3 dny nepomohla, ucho měl stále červenější a i já laik jsem poznala,že mu začíná zánět. Tak jsem šla na veterinu u rodičů, kde jsem byla vždy velice spokojená. Že nejde o plísně, ale o alergickou reakci poznal pan doktor hned, zánět poznal taky, ale dal nám jen nějaké kapky na prokapávání. Takže výsledek byl 350,- alergická reakce po vodičce zmizela za 3 dny, ucho bylo za 3 dny rudé … tak jsem šla na doporučení na další veterinu, kde jsem ještě nebyla. Tam jsme konečně dostali antibiotika a taky jsme tam nechali 300. Takže celková bilance za 10 dnů 1050,- Jsem už tím fakt znechucena, fakt mi připadá, že většina veterinářů jen rýžuje prachy a nebo fakt nepoznají, co tomu psovi je a jakou léčbu mají nasadit u blbýho zánětu ucha? Mám jen takové zkušenosti já nebo i někdo jiný?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 14:41
- Nahlásit
Břetislava
Já jsem maximálně spokojená s veterinární klinikou v Olomouci na třídě Míru. Mají nonstop provoz, veškeré vybavení, a vždy nám dobře pomohli i poradili. Ceny mají přiměřené.
Stojí za to se pozajímat a vybrat si dobrého veta.
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 15:05
- Nahlásit
Ta první veterina, kde jsme chodili doposud,je oblíbená. Paní doktorka je hodná, ale pokud 2x špatně určí diagnózu, přestanu mít důvěru. Škoda.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 15:06
- Nahlásit
Břetislava
To jo. Tam u nás ordinují vždy najednou aspoň dva doktoři, a případně se poradí.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 15:07
- Nahlásit
[b]Břetislava[/b
bohužel nejsi sama, navstevovala jsem jednu nejmenovanou kliniku na Zahradaku, a tam za dobry den zaplatis tolik co u naseho vesnickyho veterinare za 3 navstevy a jeste dostanes prasky. je to katastrofa. Jsem vysazena na nablejskany kliniky, vetsinou jsem byla nemile prekvapena pristupem. Ale asi to neni vsude stejny, to zase ne...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 15:09
- Nahlásit
jo a taky do tebe cpou samy vitaminky, nabulikujou ti nevim co, ano neuškoděj to ne, ale ani nepomuzou, moji mame nabulikovali několikrat do roka cisteni zubu pod narkozou, aby pejskum nevypadali a takovy blbosti....(to zase jina klinika)...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 15:23
- Nahlásit
Břetislava
A co ti na té druhé veterině k uchu řekli? Někdy pokud se zánět ještě nerozjel,se může zkusit před atb něco mírnějšího. V tom případě by vás ale měl pozvat na kontrolu,většinou po třech dnech a pokud nedojde ke zlepšení,nasadit atb. My na uši většinou používáme chronicin,tyhle věci si už teda léčíme sami
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 15:28
- Nahlásit
Břetislava
Jsem už tím fakt znechucena, fakt mi připadá, že většina veterinářů jen rýžuje prachy a nebo fakt nepoznají, co tomu psovi je a jakou léčbu mají nasadit u blbýho zánětu ucha? Mám jen takové zkušenosti já nebo i někdo jiný?
a jak by to asi mohli přesně poznat?
když nediagnostikují.....
je to prostě z velké části metoda pokus-omyl
podobně jako u lidí.....stále plnohodnotná diagnostika není tak dostupná, aby se dělala vždy...prostě se tipne a když to nezabírá, tak se děje něco dál....
a to navíc člověk umí říct, co ho bolí, jaké má u toho pocity, příznbaky apod.....pes ne...
prostě tady bohužel vládne dogmna, že vet prostě koukne na zvíře a vyléčí...ale takhle to holt nejde.....kdybychom si to více uvědomovali, naše případná rozčarovní by byla menší
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 15:29
- Nahlásit
Já zase byla na veterenině s tím, že mám podezření, že mi pes sežral žiletku. Udělali rntgen a zjistilo se, že tam má něco jiného a řekloi mi, že to vyoperují a já řekl jestli by to nemohl vyzvracet a oni, že teda jo a píchli mu iněkci a bylo po problému. Nebo jinde jsme byli s tím že psovy vypadává srst nad okem, tak dokter mu snížil imunitu pak zvíšil, cpal do něj prášky a pak mu vytrhl pár chlupů dal to pod mikrskop a zjistil, že má parazity, dostal na to obojek a bylo.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 15:32 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit
jana33
Chronicin kapky? Ten přece obsahuje ATB, a navíc, pokud vím, je dostupný pouze na předpis (jako většina ATB).
K tomu uchu z úvodního příspěvku ... měla jsem kdysi zkušenost, že pes dostal na rozbíhající se zánět kapky do uší a za 3 dny bylo ucho nateklé a rudé. Zánět téměř pryč, ale alergická reakce jak prase. Jenže tohle veterinář opravdu nemohl vědět, že pes zareaguje alergicky. Takže kapky okamžitě změnil a doléčili jsme právě chronicinem. Ne vždy je to ve špatné diagnóze. A specifikace léku slovy "jen nějaké kapky na prokapávání" je taky hodně nepřesná. Spousta z těch "jen kapek" jsou ATB a některé mohou být i silné
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 15:33
- Nahlásit
Udělali rntgen a zjistilo se, že tam má něco jiného a řekloi mi, že to vyoperují a já řekl jestli by to nemohl vyzvracet a oni, že teda jo a píchli mu iněkci a bylo po problému.
no to je báječný tohle....a co kdyby to bylo taky ostrý? nebo oni vedeli z RTG, co to je?
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 15:34
- Nahlásit
overgod
No, ještě mohou diagnostikovat. Lidi by přece s radostí zaplatili 1500 za rozbor výtěru z ucha a dalších 1500 za stěr z kůže a test, zda je to zánět nebo ne. A pokud by to nebyl, tak dalších pár set (tisíc - neznám taxu ) za alergické testy. Nebo myslíš, že by s radostí neplatili?
|
handula
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 15:37
- Nahlásit
jinde jsme byli s tím že psovy vypadává srst nad okem, tak dokter mu snížil imunitu pak zvíšil, cpal do něj prášky a pak mu vytrhl pár chlupů dal to pod mikrskop a zjistil, že má parazity, dostal na to obojek a bylo
tos me ted pobavila...
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 15:49
- Nahlásit
jana33
Na té druhé veterině mi řekl, že je to začínající zánět a dal mi Aurinet - obyčejné kapky do ucha, které se používají jen na vyčištění ucha. Ale to jsem se dozvěděla až na té třetí veterině
overgod
Pokud nepozná veterinář zánět ucha, tak to jako kdyby nepoznal doktor neštovice.
Spíš chtěli, abychom přišli i podruhé ...
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 16:06
- Nahlásit
tosca
No, ještě mohou diagnostikovat. Lidi by přece s radostí zaplatili 1500 za rozbor výtěru z ucha a dalších 1500 za stěr z kůže a test, zda je to zánět nebo ne. A pokud by to nebyl, tak dalších pár set (tisíc - neznám taxu ) za alergické testy. Nebo myslíš, že by s radostí neplatili?
no dyt jsem psal ze nediagnostikuji a ze diagnostika neni ani dobre dostupna v lidske medicine...
Pokud nepozná veterinář zánět ucha, tak to jako kdyby nepoznal doktor neštovice.
Spíš chtěli, abychom přišli i podruhé ...
to je mozne, nebyl jsem tam a neznam je a uz rozhodne je nemam rad.....a i proto tam skoro nechodim
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 16:11
- Nahlásit
tosca
jasně,že jsou to atb,právě na zánět,když už je rozjetej. Myslela jsem,že ho používáme,když první tři dny nezabere léčba bez antibiotik. S naší smečkou máme zásobu i léků na předpis málokdy se vypotřebuje celé balení,zvlášť u kapek
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 16:18
- Nahlásit
overgod
Ale ona ta diagnostika je dostupná. V lidské medicíně je stejný problém, jako ve veterinární - peníze. Za lidi to nechtějí platit pojišťovny a málokdy je jim nabídnuta možnost zaplatit si to sami. Důvod? Stejný, jako ve veterinárním lékařství. Lidi obvykle nechtějí platit. Takže doktoři (humánní nebo veterinární) pak diagnózy tipují, místo toho, co by je určovali, a podrobné rozbory ani nenabízejí.
Ale u veterináře si klidně můžeš rozbor vyžádat, jemu nebude dělat problém Ti to naúčtovat (na takový problém můžeš zatím narazit u lidského doktora, protože pro mnohé je účtování přímo pacientovi zatím dost "náročné"). Veterinář na Tebe akorát bude koukat jak na zjevení, protože těch, co kvůli zánětu v uchu, raději zaplatí 1500 za rozbor, než by zkusili postupně troje kapky, každé za 150 Kč, je opravdu málo. Vím o čem mluvím, já si rozbory u psa vyžádala už nejednou a protože chodím stále ke stejnému veterináři, dneska mi je i sám nabídne. Nenutí, nabídne, jako postup, aby se nemuselo experimentovat a riskovat.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 16:19
- Nahlásit
jana33
Tak to jo.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 16:35
- Nahlásit
Břetislava
my máme výbornou paní doktorku, jezdím k ní už léta. Kdysi byla skoro naproti našemu domu a teď za ní jezdím přes celou Prahu, ale vyplatí se mi to. Je hodně pečlivá a když si něčím není jista, řekně to a pokud to sama nedohledá, navrhne konzultaci s nějakým kolegou (to však bylo výjimečné a stalo se to jen jednou). Za pouhou konzultaci nic nebere a i jinak není drahá. Bohužel si ovšem tím pádem nemůže vybavit ordinaci drahými lék. přístroji jako např. RTG, sono, laboratorními a resuscitačními. Je to škoda, protože je výborná. Např. znám psy, které jiní veti navrhovali jako ochrnuté utratit a ona je vyléčila akupunkturou. Taky trnu, že nebude mít na tržní nájem za ordinaci na Vinohradech a odstěhuje se nám někam mimo Prahu..
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 17:07
- Nahlásit
tosca
Ale ona ta diagnostika je dostupná. V lidské medicíně je stejný problém, jako ve veterinární - peníze. Za lidi to nechtějí platit pojišťovny a málokdy je jim nabídnuta možnost zaplatit si to sami. Důvod? Stejný, jako ve veterinárním lékařství. Lidi obvykle nechtějí platit. Takže doktoři (humánní nebo veterinární) pak diagnózy tipují, místo toho, co by je určovali, a podrobné rozbory ani nenabízejí.
Ale u veterináře si klidně můžeš rozbor vyžádat, jemu nebude dělat problém Ti to naúčtovat (na takový problém můžeš zatím narazit u lidského doktora, protože pro mnohé je účtování přímo pacientovi zatím dost "náročné"). Veterinář na Tebe akorát bude koukat jak na zjevení, protože těch, co kvůli zánětu v uchu, raději zaplatí 1500 za rozbor, než by zkusili postupně troje kapky, každé za 150 Kč, je opravdu málo. Vím o čem mluvím, já si rozbory u psa vyžádala už nejednou a protože chodím stále ke stejnému veterináři, dneska mi je i sám nabídne. Nenutí, nabídne, jako postup, aby se nemuselo experimentovat a riskovat.
Ale já netvrdil, že to není o penězích ...jistě, že je a tak se na to prdí...i když třeba zkus třeba v Ostravě být poslána na CT ...i když pojišťovna hradit chce...fronta je trošku delší.....
No navíc k těm rozborům...já se snažil také jít touto cestou, ale zase to vázlo na lidském faktoru......prostě se mi nelíbilo, že mám platit rozbor stolice, která putovala přes půl republiky asi 5 dní ...zaplatil jsem ho, ale tímto stylem již fakt ne...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 22:33
- Nahlásit
tosca
málokdy je jim nabídnuta možnost zaplatit si to sami
Nejsem si jistá přesným zněním, ale podle nějakého zákona je u nás dokonce zakázáno pobírat hotovost za lékařskou péči pro lidi.
|