| Autor |
Zpráva |
andrea
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 15:05
- Nahlásit
Dobrý den. Mám 11-ti týdenní štěně slov.čuvače bez PP a při poslední návštěvě veteriny nám bylo doporučeno nechat mu odstranit paspárky, dokud je ještě štěně a narkóza na něj nebude mít takový dopad jako by měla kdyby to byl dospělý pes. Chtěla jsem se zeptat jestli s tím máte někdo nějaké zkušenosti a jaký je váš názor? Jestli je vůbec nutné odstraňovat paspárky a trápit ho narkózou.
Díky
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 15:15
- Nahlásit
andrea
Mám beaucerona ten má na každé zadní noze dvojitý paspárek /2 prsky navíc/ a problém mu to nedělá, nepřekáží mu to a zatím žádný úraz neměl. Ostatní beauceroni taky pokud vím bez útazu. Ono to tam tak divně bimbá, že si člověk řiká, že si to pes to musí uthnout...
|
Lea
|
# Zasláno: 9 Čen 2005 21:59
- Nahlásit
Jestli máš psa bez PP, tak bych to tam nechala. Na výstavách by za to mohlo dojít ke snížení ohodnocení. Pravda je, že to problémy dělat může. Měli jsem malého knírače a ten se s tím dost natrápil. Také zaléží jestli jsou paspárky uchyceny jen na kůži nebo spojené s kostí. Pak je operace složitější. V prvním případě to nic není. A narkózy bych se nabála. Jinak se paspárky odstraňují již ihned po narození.
|
andrea
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 07:50
- Nahlásit
Děkuji za rady. Taky si myslím, že pokud je bez PP, že bysme je tam mohli nechat, jinak ve standardu jsou nežádoucí. Ale spíš mi právě šlo o to, jestli dochází hodně ke zranění, pokud jí je tam nechám a pak pokud k němu dojde, jak složitě se to léčí.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 08:36
- Nahlásit
Já mám křížence chodského psa a howavarta, na obou zadních nohou má po dvou paspárcích a vůbec mu to nijak nevadí. Pokud se pes s takovou věcí narodí a nikterak ho to neomezuje v pohybu, pak bych do toho vůbec nezasahovala. Občas se stane, že i u psů s PP, kteří normálně paspárky mít nemají, se občas vyskytnou. I když se dají odoperovat, pes už stejně ale většinou nesmí do chovu ani na výstavy....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Čen 2005 14:57
- Nahlásit
má kamarádka paspárky odsstranit fence musela...nejen že jí tak divně visel a bylo nebezpečí zatrhnutí,ale i jí "šmajdala" . Odstranění proběhlo uplně v pohodě, následná léčba také...dnes již fenka chodí normálně.....ale asi případ od případu.
|
andrea
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 11:48
- Nahlásit
Zkoušela jsem se zeptat ještě jiného veterináře a ten mi řekl, poté co si paspárky prohlédl, že by opravdu chtěly odstranit, protože je má dost velké. Takže na to odstranění asi pro jistotu půjdeme, když už máme vyjádření od dvou nezávislých veterinářů, kteří tvrdí totéž.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 13:55
- Nahlásit
anonymní
no náš pes s těmi paspárky také šmajdá - tedy prostě při chůzi tak srandovně našlapuje-trošku vytáčí chodidla do stran, ale vůbec mu nevadí. kdybychom je teď dali odstranit, pes už stejně jinak chodit nebude, protože se takto pohyboval celý svůj život a už se mu díky tomu změnila celková stavba končetina tím i mechanika pohybu. V našem případě by to odstranění nepomohlo - jak píšeš - je to případ od případu
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 14:51
- Nahlásit
kamarádka je dávala pryč ale asi 4 měsíčnímu štěněti......proto se jí nožky spravily.....u staršího psa nevím.....nejsem vete,ale v jejím případě to byla nutnost,měla je hodně volné-nebo jak to napsat-hrozilo poškození nohy.
|
Anonymní
|
- Nahlásit
kamarádka je dávala pryč ale asi 4 měsíčnímu štěněti......proto se jí nožky spravily.....u staršího psa nevím.....nejsem vete,ale v jejím případě to byla nutnost,měla je hodně volné-nebo jak to napsat-hrozilo poškození nohy.
|
Anonymní
|
- Nahlásit
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 15:30
- Nahlásit
no to je právě ono - štěněti se od paspárků pomohlo včas, tudíž vychýlené nožky se ještě mohly napravit. Našemu psovi je cca 5 let (nevíme přesně, vzali jsme si ho z útulku před měsícem) a jemu už by operace paspárků správnou chůzi nevrátila....
|