| Autor |
Zpráva |
Pavča
|
# Zasláno: 8 Čen 2005 11:05
- Nahlásit
ČAUKY!!!včera jsem byla u veterináře a dozvěděla jsem se,že můj NO má srdeční aritmii !!!Protože se s ním věnuju výcviku tak jsem se chtěla zeptat jestli musí mít nějaké omezení????????
|
*sara*,
|
# Zasláno: 8 Čen 2005 11:15
- Nahlásit
Nejdřív bych ho nechala vyšetřit od čeho ta arytmie je. Arytmie je většinou až druhotný problém. Vzniká při různých onemocněních srdce(zánět, vada).
Jestliže pes má srdeční vadu, neměl by se namáhat. Omezení by tu mělo být.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2005 13:38
- Nahlásit
Jestli se nemýlím,tak právě na tuto otázku by ti MĚL odpovědět tvůj veterinář, ten ví nejlíp,jak to s tvým pejskem vypadá. Neboj se ho na vše zeptat.
|
*sara*,
|
# Zasláno: 8 Čen 2005 14:11
- Nahlásit
Mě to také zarazilo, že veterinář víc Pavče neřekl. Měl by pejska poslat i na nějaké vyšetření srdce, když se jedná o arytmii. A říci i o těch omezeních, co smí pejsek dělat a co ne.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2005 14:44
- Nahlásit
Pavča
Pokud se ti zdá,že tvůj veterinář tě neinformuje dostatečně....tak neváhej a zajdi ještě za jiným.Odkud jsi? Já chodím k bezvadnému vetovi-již.Morava.
|
Pavča
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 08:11
- Nahlásit
ČAUVEC!!!Tak jsem si zajela za jiným veterinářem a ten mi řekl že srdíčko není uplně v pořádku(špatně tepe).Řekl že to může být vrozené,ale že když pes prodělá třeba zápal plic tak to může sednout na srdce(zápal plic sice neměl,ale v půl roce byl nachlazený a kašlal).Dal mu nějaké prášky a v pátek jdeme na kontrolu.Říkal,že jestli se to nezlepší tak zkusí ještě jiné prášky.Tak nevím,jestli se to nezlepší tak si asi zajedu do Brna.
|
*sara*,
|
# Zasláno: 14 Čen 2005 08:25
- Nahlásit
To mi vlastně veterinář kardiolog také řekl u mého psa, že může na srdci proběhnout nějaká bakteriální inekce a to že může zanechat změny, jak na srdci, tak právě může potom být i ta arytmie. Dokonce, když mému dělal sono, řekl, že tam kdysi infekce proběhla, ale že v jeho případě to nemá žádný význam, že u něj tam je ta vrozená vada. Nám dal náš veterinář poprvé Fortekor (doufám, že se teď nepletu) a po 14 dnech, kdy zůstala arytmie stejná, poslal nás okamžitě na EKG a sono. Tam teprve sonem zjistili , co tam má.
Pavčo, držím tvému pejskovi palce, aby léky zabraly a byl zdravý.
|
Pavča
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 13:40
- Nahlásit
Tak ani prášky nezabraly.Prý se to ani nezlepšilo ani nezhoršilo! Myslíte že by mohli zabrat homeopatika???(byli jsme u jakési doktorky a ta řekla že to má od ledvin.Moc takovým lékům nevěřím.Ale její pes ochrnul a léčila ho homeop. a už chodí!!!)
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 14:33
- Nahlásit
Homeopatie může být volba.Ublížit by mu to nemělo.
|
evka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2005 19:38
- Nahlásit
Pavča
Jestli by mohla zabrat homeopatie nevím, ale já mám aritmii a dost mě pomohá přípravek ALVEO. Je sice dost drahý, ale opravdu se cítím dobře dávám ho i mým psům, přestože žádnou chorobou netrpí, jen tak preventivně a jsou ve vynikající kondici,přesto, že je jim už 11 a 9 let. Podívej se web www.alveo.cz
|
bozapi
|
# Zasláno: 3 Čec 2005 23:29
- Nahlásit
Mám 8letého NO se silnou srdeční aritmií. Domu jsem si ho vzala loni v srpnu, kdy měl před tak den života před sebou. Měl v břiše cca 5 litrů vody. Pes patřil někomu jinému a tomu bylo jedno, že pes trpí, tak jsem ho vzala k nám domů. Pan doktor mu v jeho stavu moc naděje nedával. Ale povedlo se. Bere léky - denně 1/2 tbl. Furosemit forte, 2x denně 1 tbl. Digoxin a 2x denně po 1/2 tbl. Enap 20. Jeho kondice se velice zlepšila, chodí s manželem do služby a je v pohodě. Necvičí. Když je hořko, nechodí na sluníčko.
|