| Autor |
Zpráva |
Usanda
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 13:52
- Nahlásit
Ahojky,
můj kříženec pinče (40cm v kohoutku, 9kg,3 roky) skoro vůbec nežere. Krmím ho Calibrou jehněčí, granule má celý den v misce (není to nejlepší,ale bylo trochu těžký dodržovat přesný čas jídla). Jenže tam má jednu dávku třeba 2-3 dny a postupně z toho ujídá, denně třeba 10 granulí, někdy víc, někdy skoro nic. Z čeho ten pes žije? Pohybu má docela dost, je zdravý, pohybuje se bez problémů (třeba kdyby ho bolelo bříško), zuby jsem kontrolovala,taky jsou pěkný.
Jinak si vezme piškot a jiné pamlsky,ale tu radost mu neudělám,abych ho cpala jen tím.Normálně se nažere až tak po 4 hodinovém výletě.
nedávno jsme mu párkrát koupili konzervu, tu sežral hned a celou......jenže mám strach,že když mu to dám,tak už ty granule nebude chtít vůbec.
A vodě taky moc nedá.nevypadá moc hubeně, je takový subtilní,atletická postava,ale 1-2kg navrch by mu neuškodila.
tak jsem mu dnes ty granule zakryla miskou s vodou a večer mu to nabídnu. Kdyžtak dostane až zítra ráno, ale hladověl by docela dlouho.
Co s ním mám dělat?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 14:07
- Nahlásit
Usando,
někteří psi jsou zkrátka nežravci,....náš pejsa z útulku naprosto odmítá pamlsky, granule sice žere, ale taky to nijak nepřehání....
Píšeš, že pejsovi konzerva chutnala - a co mu zkusit ty granule jen tak ovonět kouskem té konzervy? To jsi zkoušela?
Ten náš pes z útulku zprvu naprosto odmítal rýži (když měl střevní dietu), tak jsme mu jí ovoněli trošinkou kuřecího vývaru a to pomohlo. Zkus třeba ty granule přelít teplým kuřecím vývarem.
A když říkáš, že se pes nažere pořádně po delší procházce, tak mu tím pomoz - před krmením jděte pokud možno na pořádnou procházku či se pořádně vyblbněte s míčkem atp....
Držím palečky, ať se ti pejsa rozežere.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 14:10
- Nahlásit
Evik
On je z útulku,ale se žrádlem byl ze začátku spíš opačný problém. měl v kotci důraznou fenku,která mu nejspíš většinu sežrala.
S tou konzervou-to by sežral,ale když bych mu to pak dala bez toho,tak bude dělat drahoty.Ta konzerva zase taky není nejzdravější.
|
bord
|
# Zasláno: 7 Čen 2005 14:16
- Nahlásit
Můj pes to dělá taky a i když údajně psi nemají vyvinutou chuť,tomu mýmu se granule po nějaké době( asi po 6 měs.)prostě přejí a zkoušíme něco jinýho.Jinak je v pohodě,na vše ostatní se vrhá s chutí,pokud mu dám jiný druh granulí tak to zase funguje,taky jsem ho zkoušela vyhladovět pár dnů ale přišlo mi,že sežral jen to nejnutnější.A tak ho netrápím.Pokud mi něco zbyde z minula tak to zkrmím později,takhle kolují 3 druhy granulí a je klid.Nemá ani žádný problémy s přechodem.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 14:18
- Nahlásit
bord
Tyhle granule už má dlouho Možná by změna prospěla. Třeba od stejné firmy jen jinou příchuť nebo jinou značku?
|
bord
|
# Zasláno: 7 Čen 2005 14:26
- Nahlásit
Zkus stejnou firmu jinou příchuť,když s ní máš dobré zkušenosti.A uvidíš..My jsme Calibru taky zkoušeli přišla mi kvalitní,ale pes byl jiného názoru a nechtěl to.Jsou to rozmlsanci
|
Mark
|
# Zasláno: 7 Čen 2005 14:26
- Nahlásit
Muj chrtik zere misto 60g jen 40g. Taky ma nasypano porad. Pres den si obcas zobne, vetsinou po venceni. Nejvic ji v noci. Naproti tomu vipet ma mit 100g, zere 100g v poledne, 100g v noci a obe jsou vahove ok. Pravda je, ze kdyz nabidnu chrtikovi konzervu, zmeni se v piranu a snedl by to i s miskou a pak ma prujem, takze ji nedavam.
|
Mark
|
# Zasláno: 7 Čen 2005 14:30
- Nahlásit
Usanda
U nas mela velky uspech zmena stejne znacky z kureci na jehneci.
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 15:04
- Nahlásit
ono taky záleží jestli je pytel pořád otevřený, tak granule vyčichnou a nejsou pro psa lákavé. Neděsila bych se pokud je pejsek je v dobré kondici.....
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2005 15:16
- Nahlásit
Můj pes (štěně) taky přestal žrát granule. Máme purinu pro plan pro štěňata a má teprve 2 balení, ale prostě mu samotný nejedou, tak dávám menší dávku a přidám tak 2 lžíce konzervy na ovonění a on se po tom může utlouct. Asi mě to zrujnuje, vývar taky nezabírá... Mimochodem jeho sestra je to samý v bleděmodrým...Není to rodový???
|
Lenka + T.
|
# Zasláno: 7 Čen 2005 19:17
- Nahlásit
Můj pes nežral už od doby, co jsem ho koupila. Lehl si k misce a nic nesnědl. Nejprve ve štěněcím věku jedl granule, ale hrozně málo, taky byl vyhublý. Pak jsem mu zkoušela vařit, ale vybíral jen maso a pak když ho tam bylo málo, tak od misky šel pryč a ani do toho nestrčil nos. Teď ho krmím granulemi a krmení začíná tak, že s ním procvičím nějaké povely a on jako pak za odměnu dostane ty granule. To je natěšený, že splnil povel a něco dostane, tak je i žere. A čím je starší, tím žere líp. Vývar na granulích nepomohl, musela jsem to pak vždycky vyhodit a teď když už moc nechce, tak mu dám nějaký povel a za to granulky a hned jde zase papat.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2005 08:20
- Nahlásit
Mám taky nežravku. A zároveň vyděračku! Jakmile zjistila,že ty malý divný kuličky jdou trochu od paničky vylepšit-masem,vývarem,žloutkem...,tak suché žere jen s odporem. Klidně vynechá i tři-čtyři krmení,dokud paničce nepovolí nervy a něco přidá... Dělám taky tu chybu,že nechávám misku celý den (jenže ona občas najednou celou misku vyžere třeba odpoledne)! Připadá mi,že by jí stačilo krmení jen večer,jenže jí bude teprve rok,tak si myslím,že je lepší krmit 2x denně?! Miluju psy,který se celý natřásaj u misky a ďoubou do pánička packou, ať už jim to tam sakra nasype a pak ládujou,až jim granule od papule lítaj! Bohužel,toho se asi u tý mojí vybíravky nedožiju... Leda bych jí pořídila konkurenci-to by pak možná závodila o každou granulku...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 18:26
- Nahlásit
isdpch
Usanda
proboha tak jim vařte nebo dávejte syrový míchaný s přílohoui a neřešte to...to si myslíte,že granule jsou samospasitelný a konzervy nezdravý???
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 19:55
- Nahlásit
Sali
??????????????????????????????????
No to si myslím, že granule jsou dobrý! Takže mám psovi dávat to,co on sám nazná za vhodné a když mi pak odmítne žrát vepřový a bude chtít humra,tak mu to mám asi proboha vařit ne?
|
ceny Rex
|
# Zasláno: 9 Čen 2005 21:11
- Nahlásit
Usanda
ja ted resila co delat aby mi hafusa pribrala. A na radu veterinare jsme ji zacala podavat cisty Pangamin, ktery zaroven i podporuje chut k jidlu. Uz mi zacina krasne pribirat a basti cim dal lip. Jinak ji jeste ke granulim varim kasi pro stenata od Benta. Vse mam na doporuceni veterinare a opravdu ji smakuje. Kazdou chvilku mi mlati do misky ze ma hlad a to si jeste hraje s balonkem ze ktereho vypadavaji granulky.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 22:03
- Nahlásit
Usanda
jo jo holka to je život....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 18:54
- Nahlásit
Usanda
a co je špatnýho na tom přidat psovi do žrádla pokaždý kousek konzervy? Já svým psům zrovna vařím, i když jsou pažravci a se žrádlem nemaj problém, nevím proč by měli být celý život na umělých granulých, plných chemie a kdovíčeho. A hlavně si nedělejte iluze, že i superprémiovky jsou něco extra, na to chovám a krmím psy dost dlouho.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 19:12
- Nahlásit
Tak já tedy krmím granulemi a při jejich výběru si dávám víc záležet než u jídla pro sebe, ale mít psa, který je hromadně odmítá, vařím taky. Ten čas bych si prostě našla. Takhle vařím jen občas a sem tam i něco přimíchám do granulí. Nějaké řeči o tom, že když má pes granule, nesmí se mu dávat nic jiného, mě nezajímají. Stejně tak můj veterinář s tímhle stylem krmení nemá problém a víc to neřeším.
Usanda má určitě pravdu, že granule jsou dobré, ale stejně tak, jak píše Sali, nejsou samospasitelné. Představa, že bych nechala psa několik dní hladovět, jen proto, že jsem si usmyslela: budeš jíst prostě tohle - mi je nějak proti srsti. Dost mi to připomíná mámy, které nutí svým dětem mléko, protože je zdravé a je jim jedno, že se po něm ratolesti zvedá žaludek.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 20:01
- Nahlásit
nefer
zásah do černýho přímo do středu.Ať žijou dogmatici!!!!!
člověk má používat rozum .
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 20:22
- Nahlásit
nefer
Ale pokud jste četli,co jsem psala,tak jsem se nikde nezmínila o tom,že by granule odmítal žrát a že bych ho nechala hladovět, přece! prostě jsem psala, že nejí tolik,kolik by měl,ale není to tím,že by mu nechutnaly.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2005 21:04
- Nahlásit
Usanda
no tak to musíš řešit,pokud není v dobrý výživový kondici,změň jídelníček...přece se na tak jasný věci nemusíš ptát v plénu....
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 09:58
- Nahlásit
Sali
O promiň, že jsem se odvážila na něco zeptat, ty seš tady paní domácí,že? ne fakt mě ale štve, že jsou lidi,kteří byli ochotni se mnou o tom normálně mluvit a ty přijdeš a začneš psát stylem, jako bych tě tak hrozně obtěžovala. Podívej se,nikdo tě nenutí to číst ani sem něco psát. Někdy je lepší mlčet než psát svoje řeči,když nevíš o čem mluvíš.Můj pes je v dobrý kondici a jestli mi ted napíšeš, proč jsem vlastně píšu, tak je svoboda slova.
nemyslím si,že bych svým dotazem obtěžovala přímo tebe.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 12:41
- Nahlásit
Usanda
Můj pes je v dobrý kondici
Teď to pro změnu nechápu já. Ptáš se, co máš dělat, aby pes žral víc než teď, ale zároveň je teď v dobré kondici, tedy hádám, že hubený není. To ho tedy potřebuješ víc skrmit? Není to zas tak neběžné, některá plemena ve výstavní kondici musí být jak prasátka před porážkou, jinak dostanou horší známku ze špatný výživný stav. To je Tvůj případ?
Pokud ano, tak se ptáš co a jak dávat, aby se víc obalil???
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 14:32
- Nahlásit
Usanda
Taky nechápu o co ti jde, někteří moji psi nepřiberou ani po kilu granulí, prostě jim musím vařit, ty chceš aby pes přibral, ale nejsi ochotná pro to nic udělat? tak nevím na co se vůbec ptáš. Copak je tak těžké udělat psovi radost a krmit ho tím, co mu víc chutná.?! Zvlášť psovi z útulku, co moc radosti asi v životě nepobral. Už mě fakt děsí lidi, co nasypou psovi granule a žer, nic jinýho nedostaneš, abys náhodou nebyl rozmazlenej. Nebo doma jíš taky jen každý den jedno a totéž jídlo, bez chuti a bez zápachu, to bych chtěla vidět.......
|
Míma
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 14:46
- Nahlásit
mám dobrmana 10 měsíců, od začátku žral jako o život, ale najednou prostě přestal, začalase mu kazit srst- lupy a přestal žrát, je na granulích. Střídáme drůbeží, jehněčí těď máme lososa, ale žádný zázrak. Veterinář tvrdí že má těžkou pubertu, protože strasně zlobí. Stále otravuje, vyžaduje pozornost 24 hodin,všechno tahá, kouše, no hrůza. Je to možný? Míma
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 15:20
- Nahlásit
Moje březí fenka, která si prochází svým pravidelným těhotenským nechutenstvím už je zase ve stádiu, kdy granule odmítá (jindy by sežrala celý pytel naráz) - a tentokrát jsem na ni vyzrála tak, že ve vodě rozmixuju vždycky jednu sardinku a tou smradlavou sardinkovou vodou zaleju ty pečlivě vybírané voňavé granulky pro březí feny. A žere a ještě si hlídá misku, aby jí někdo neujedl
|