Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Probiotika pro psa...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Barica
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:24
- Nahlásit

Ráda bych se zeptala, zda-li máte někdo zkušenost s podáváním probiotik psovi? Granule nejspíš něco takového obsahují, ale vy, kdo krmíte "normální" stravou, dodáváte něco takého psinám? Já totiz své psici nemůžu dávat ani mléčné výrobky (které tyto baktérie obsahují přirozeně), včera dostala trochu kefíru a dnes z toho srandí celý den, a vzhledem k tomu, že se ted tak strašně mluví o kladných účincích probiotik a prebiotik na organismus člověka, tak mě napadlo, jestli to nemůže mít dobrý účinek i na psa... Možná to je naprostá blbost, ale možná už s tím někdo zkušenosti máte?!

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:35 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Barica
neni to blbost
ja som prave pred tyzdnom nasadila probiotika nasmu, kvoli tomu, ze mal nejake rozhasene travenie, asi nieco vonku zozral a srajdoval s toho, skoro dva tyzdne sa mu poriadne nevedela stolica upravit, dva krat som mu nasadila ryzovu dietu, chvilu sa to zlepsilo, ale potom mal zase makke hovinko.
tak som na nete vycitala v jednej vet poradni, ze na taketo stavy je dobra probioticja past Pro-Kolin. Tu som ale nedostala, tak som mu kupila normalne humanne probiotikum - a pomohlo.
Tiez som zakupila pangamin bifi, kazdy den mu zopar dam a dufam, ze vsetko uz bude ok

Barica
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:44
- Nahlásit

A dáváš Belo to probiotikum nějak dlouhodobě, nebo jen v té době průjmů? A když máš to normálně pro lidi, tak jak to dávkuješ? Moc díky za odpověď!

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:49
- Nahlásit

Barica
teraz som to skusila prvy krat, predtym dostaval pravidelne kefir.
Kupila som probiotikum LactoVit a dala som mu cez vikend po jednej tablete ob den. A div sa svete - stolica sa upravila
Od pondelka mu davam ten pangamin - davkovanie ako pre deti, kedze ma necelych 23 kg. To mu budem davat dlhodobo (aj sebe ), aj predtym som mu davala pangamin, ale ten obycajny.

jana33
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:51
- Nahlásit

Barica
S kefírem musíš být opatrná a dávat po troškách. Ale "přírodní probiotika" - nejlepší je kvalitní bílý jogurt nebo zakysaná smetana. To je super dávat dlouhodobě. Pro-Kolin apod. bych si nechávala jen pro případy průjmů a trávicích obtíží

fatdog
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:59 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit

Nikoliv, základem střevní mikroflory psa rozhodně nejsou stejné bakterie jako u člověka přírodní jogurt sice není špatný zcela, ale rozhodně to pro psa není to nejlepší probiotikum a to zdaleka...nenííííí.
Dobrá je například řada probiotických přípravků probican od
http://www.medipharm.cz/
Posílají za super ceny i poštou a neúčtují poštovné ani u jednoho kusu

jana33
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 14:00
- Nahlásit

fatdog
No dávat zdravýmu psovi preventivně umělý probiotika se mi nezdá lepší volba než bílý jogurt,kteří radí jak odborníci z holistiky,tak z barfu

fatdog
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 14:03 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit

jana33
no když se Ti to nezdá, tak mu to nedávej...

oni radí bílej jogurt jako probiotikum? tak to nejsou moc velký odborníci...

a jaký umělý probiotika? o čem to píšeš? co to má jako znamenat?

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 14:10
- Nahlásit

fatdog
probican mi tiez radili na ten prujem, ale povedal mi vetoch, ze mu mozem v pohode dat aj humanne probiotikum

jana33
nie vsetky kyslomliecne vyrobky obsahuju zive kultury.

jana33
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 14:12
- Nahlásit

fatdog
No umělý,tím myslím,že to není z přirozené stravy. Já tyhle probiotika od medipharmu taky používám,ale jen když už nějaký problém je. Ne preventivně,to mi přijde dost ujetý.
oni radí bílej jogurt jako probiotikum? tak to nejsou moc velký odborníci...
Ne jako probiotikum u problémů,ale jako prostředek pro udržování dobrého prostředí ve střevech, pro podporu "dobrých" bakterií

Fík
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 14:23
- Nahlásit

Ahoj,
mám labradory o kterých tvrdí můj muž, že jsou to pochodující "bachory" /má pravdu, ale trochu mi to vadí, že jim tak říká/ neustále mají něco v hubě a tak o průjmy není nouze. Zkusila jsem si koupit Hylac, ale myslela jsem, že se budeme muset odstěhovat co to s nimi udělalo , na veterině jsem zakoupila PROBICAN-PASTA a nemůžu si to vynachválit, fakt. I při velkém průjmu je účinnost zajištěna. , navíc je to ve velmi promyšleném aplikátoru, takže nepředávkujete i když myslím, že konkrétně u tohoto přípravku by to nehrozilo

fatdog
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 14:31 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit

Bela
probican mi tiez radili na ten prujem, ale povedal mi vetoch, ze mu mozem v pohode dat aj humanne probiotikum
prosím nejlépe ověř si prosím tuhle info někde u nějakej lidí, co by se v tom mohli vyznat ... pes ma jinak tvorenou mikrofloru nez clovek...IMOOOOO...nenutím ten názor nikomu

dle mne...dat mu to muzes, to jo ...uskodit by to nemelo, ale nazor, ze to pomuze jako cloveku je dle meho dosti mylný...pokud budu dávat psovi probiotika, tak je dle myho skoro hloupost treba mu davat mlecne vyrobky, ktere ve vetsine pes ani nemuze travit, ponevadz na to povetsinou tusim nema enzymatickou vybavu.....

nic proti tvymu vetovi, ale ja se uz od nich dockal tolika chytrosti, ze jejich titul pro mne neni zarukou vubec niceho...bohuzel to samy plati i o lidskej lekarich....sam titul nesvedci o nicem...taky jsem si zazil pekny geniality...) no bohuzel....dulezitej jako vzdy je konkretni clovek...ne jeho titul

jana33
No umělý,tím myslím,že to není z přirozené stravy.
počkej, ale mléčný výrobky nemají s přirozenou psí stravou nic do činění...ani trochu...

Já tyhle probiotika od medipharmu taky používám,ale jen když už nějaký problém je. Ne preventivně,to mi přijde dost ujetý.
no ono pokud pes potíže nemá nebo není důvod se domnívat, že pes má nedostatek střevní mikroflory...je docela ujetý (dle Tvých slov) mu vůbec nějaký probiotika dávat...si myslím tedy

Ne jako probiotikum u problémů,ale jako prostředek pro udržování dobrého prostředí ve střevech, pro podporu "dobrých" bakterií
to asi jo....to nekdo mi to vysvetloval, ze pes ma i nejake ty lactobacily ci neco podobneho ve strevech, ale majoritne tam ma zastoupeny uplne jiny kmen a proto je dobry davat jako probiotika psí probiotika...to, co uvádíš ty, podle mýho možný je asi i pravděpodobný, ale bude to mít taky svá uskalí...třeba to, že pes ti podle mýho může reagovat na jakýkoliv mléčný výrobek naopak i silně negativně , co se zažívání týče...slyšel jsem od více lidí...nelaiků i rádobyvetů i vetů že zase naopak jogurt na spravení zažívání neeee...ale to bylo v tom smyslu jakože probiotikum...prostě a například...třeba opes dlouho užívá antibiotika, tak určitě se pak nesnažit spravit mu střeva jogurtem

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 14:43
- Nahlásit

fatdog
mam veta, ktoremu doverujm, velakrat mi dobre poradil (napr. je zastanca prirodzenej stravy a nepropaguje "preventivne" odcervovanie)
netreba robit okolo toho ci humanne probio alebo nie zbytocnu paniku, ono ten pes zas az tak diametralne odlisny nie je
uskodit mu to neuskodi a nasmu to vyslovene pomohlo . vlemi rychlo sa dostavil vysledok v "hmatatelnej" podobe

btw, vela psov nedokaze travit lakotzu ale kyslomlicne vyrobky znasa vacsina velmi dobre. napr. tvaroh s vajcom nas vyslovene miluje

koprofil
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 15:11
- Nahlásit

Bela
tak joo

Saita
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 15:12
- Nahlásit

Já jsem dávala Probican pastu fence před porodem a pak i po porodu. Všechno proběhlo v pořádku, teď dávám tu pastu i štěndům(těm ale probican parvo pastu). Ještě jsem ji dávala pejsanovi po mrtvici který dlouho nekakal, jinak dávám pravidelně pangamin bifi plus nic jiného.

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 15:19
- Nahlásit

fatdog koprofil
In vitro adhesion of lactic acid bacteria to canine small intestinal mucus

* ByM. Rinkinen11Department of Clinical Veterinary Sciences, University of Helsinki, Helsinki, Finland, ,
* J. Mättö22VTT, Biotechnology, Espoo, Finland and ,
* S. Salminen33Department of Biochemistry and Food Chemistry, University of Turku, Turku, Finland ,
* E. Westermarck11Department of Clinical Veterinary Sciences, University of Helsinki, Helsinki, Finland, and
* A. C. Ouwehand33Department of Biochemistry and Food Chemistry, University of Turku, Turku, Finland

*
1Department of Clinical Veterinary Sciences, University of Helsinki, Helsinki, Finland, 2VTT, Biotechnology, Espoo, Finland and 3Department of Biochemistry and Food Chemistry, University of Turku, Turku, Finland

Abstract
Summary

Selected probiotic lactic acid bacteria have several documented health effects. For many of these health effects, adhesion to the intestinal mucosa is of primary importance. In the current study, the adhesive ability to canine small intestinal mucus of four lactic acid bacteria intended for human use, two for animal use and two strains isolated from dogs was assessed. The strains for human use were specifically chosen because they have documented health effects and have been proven to be safe. One strain for human use, Lactobacillus rhamnosus (ATCC 53103), was found to adhere significantly better than all other strains. Pretreatment of the strains with canine jejunal chyme, to simulate digestion, dramatically reduced the adhesion of all strains tested. However, three of the strains intended for human use were still adhering better than the strains from animal origin. The results show that probiotic strains from human origin and intended for human use also adhere to canine intestinal mucus. This warrants further investigation of these strains for use in dogs.
http://www.blackwell-synergy.com/doi/abs/10.1046/j .1439-0396.2000.00279.x

English Title: Lactobacilli and enterococci - potential probiotics for dogs.
Personal Authors: Ouwehand, A. C., Lauková, A., Strompfová, V.
Author Affiliation: Institute of Animal Physiology, Slovak Academy of Sciences, 040 01 Košice, Slovakia.
Document Title: Folia Microbiologica, 2004 (Vol. 49) (No. 2) 203-207

Abstract:

Forty strains of enterococci and forty strains of lactobacilli isolated from faeces of 10 healthy dogs were tested for the antimicrobial activity, tolerance to bile and adhesion activity. The total count of faecal enterococci reached 5.5 log CFU/g and of lactobacilli 7.6 log CFU/g. Screening for production of bacteriocin-like substances showed an to partly inhibit the growth of Enterobacter sp. (hazy zones of inhibition). Ten strains of Enterococcus sp. and nine strains of Lactobacillus sp. were found without any inhibitory activity against all indicators used. Seven enterococcal strains and six lactobacilli with the broadest anti-microbial spectrum were selected for further probiotic assays. In the presence of 1% bile, the survival rate of selected enterococci (71.7-97.5%) was higher than that of lactobacilli (66.7-75.4%). The adhesion of strains to human intestinal mucus (5.1-8.2% by enterococci, 2.7-8.3% by lactobacilli) was found to be similar as adhesion to canine intestinal mucus (3.7-10.6% by enterococci, 2.1-6.0% by lactobacilli). Strain AD1, one lactobacillus isolate, reduced the higher level of serum cholesterol and alanine aminotransferase after oral administration to dogs suffering from diseases of the gastrointestinal tract.

Publisher: Institute of Microbiology, Academy of Sciences of the Czech Republic
http://www.cababstractsplus.org/google/abstract.as p?AcNo=20043105480

koprofil
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 20:22
- Nahlásit

Bela

Im sorry, but my english Sprache nejest so good, ze bym tego wcale zrozumial.

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 20:44
- Nahlásit

koprofil
Im sorry, but my english Sprache nejest so good, ze bym tego wcale zrozumial.

tak doucit, alebo pytat naspat skolne!!!

nozicky a zaver:
The results show that probiotic strains from human origin and intended for human use also adhere to canine intestinal mucus....
The adhesion of strains to human intestinal mucus was found to be similar as adhesion to canine intestinal mucus (3.7-10.6% by enterococci, 2.1-6.0% by lactobacilli).

koprofil
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 21:50
- Nahlásit

Bela
bohužel za dob mého mládí se na speiální škole pomocného rázu, kterou jsem navštěvoval angličtině nevyučovalo a již jsem to nějak nedohnal...pokud si tohle přeložím, zdá se mi, že to není úplně přesně to, o čem jsme hovořili, jenže já si to nedovedu přeložit tak přesně, abych o tom byl schopen takto diskutovat....mluví se tam o nějaké přilnavosti či přilnutých typech??? a tuším ne o složení mikroflory, ale opravdu klidně se mohu plést....a asi se pletu
a pokud je to myšleno tedy jakože tedy jsou ty flory podobne, ja mam hold jine info sice ne z akademie ved lec zase na zaklade tohoto clanku nejsem schopen posoudit jeho verohodnost nevim pro jake bylo setreni delano ucely, na jakem vzorku, poste spoustu dalsich podrobnosti a takto podrobny a kvalitni preklad se studiem by mi zabral spoustu casu....v kazdem pripade se na nazor zkusim poptat zdroje mych informaci, ktery povazuji za nejverohodnejsi...tak snad me nevypere s tim, ze ja o voze a on o koze..

koprofil
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 21:53
- Nahlásit

Bela
laktobacil rhamnosus (ATCC 53103),
ono ja fakt třeba nevím, jestli tohle je to, co je obsažený třeba v tom jogurtu...a je tam spousta jinejch faktů, které těžko posoudím bez biochemických znalostí....

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 00:35
- Nahlásit

koprofil
Lactobacillus rhamnosus
http://en.wikipedia.org/wiki/Lactobacillus_rhamnos us
http://www.cancer.gov/Templates/drugdictionary.asp x?CdrID=468840

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 00:36
- Nahlásit

koprofilpokud je to myšleno tedy jakože tedy jsou ty flory podobne
in princip ano, resp. tvrdia, ze humanne probiotika su pouzitelne aj pre druh canidae

Neessi
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 06:44
- Nahlásit

b]fatdog[/b]

základem střevní mikroflory psa rozhodně nejsou stejné bakterie jako u člověka přírodní jogurt sice není špatný zcela, ale rozhodně to pro psa není to nejlepší probiotikum a to zdaleka...nenííííí. [

Naprostý souhlas.Pravidelné podávání mléčných výrobků dospělému psu je naprostá ignorace přírodních zákonů,což je i podávání granulí.Žádný savec ,včetně člověka,po ukončení kojení mléko ani mléčné produkty ke svému životu nepotřebuje.Ale to je na dlouhou přednášku.Zrovna tak informace o střevní mikrofloře,o komerčních zájmech potravinářského i farmaceutického průmyslu.Všechny důležité látky jsou obsaženy v přirozené stravě,kterou si každý člověk může při dobré vůli zajistit,ale i psovitá šelma volně žijící v přírodě.Bohužel,domestikovaný pes je závislý na dobré vůli člověka,který mu ,díky své nevědomosti,velmi často ubližuje.
Zrovna tak,jako občas zvýšená teplota-která je jen přirozenou reakcí organismu(ale lidi to hned řeší podáváním antipyretik a tím si ničí vlastní imunologickou reakci),tak i průjem je přirozený.Může být i z veder(kdy dochází k přemnožení jistých bakterií a tělo se jich zbavuje "výplachem střev nebo žaludku",může být z nevhodné stravy a řešit by se měl až když trvá déle.Ale to ne-člověk je přeci pánem tvorstva a musí vše řešit teď hned.A bohužel tím rychlým řešením vyrábí problém další a další.Každému organismu by se mělo pomáhat až tam,kde to ten organismus už sám nezvládne.Člověk si při průjmu nasadí 3-denní dietu(hořký čaj a rohlíky)a za 3 dny má pokoj-ale to ne-to se musí hned nasazovat Hylak,probiotika...Zrovna tak psovi-nasadím dietu,3 dny to vydrží taky a začnu to řešit,až když dieta je bez efektu.
Lidi,začněte trochu přemýšlet o tom kdo jsme a z čeho jsme vzešli,vždyť tímhle oblbováním organismu vzniklo už tolik problémů s imunologickou odezvou ,s alergiemi,novými chorobami...........

Barica
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 09:03
- Nahlásit

Neessi, ja tedy zatim nemuzu mluvit o probiotikach pro psa, protoze jsem to zatim nestihla prostudovat, ale co se tyce probiotik u lidi, tak kdybychom je brali pravidelne (kvalitni), jedli stridme a nestresovali se, tak budeme mit poradek ve strevech a zadny prujem nas nikdy nepotka, protoze prirozene strevni prostredi by si s jakoukoliv drobnou infekci pomohl...
Rozhodne si nemyslim, ze nasazovat probiotika je blbost, kazdopadne blbost je nasazovat ATB, paraleny apod., jenze to holt doktorum ani veterinarum nevysvetlis...

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 09:08
- Nahlásit

Neessi
aj pes aj clovek maju v crevach prirodzenu mikrofloru

koprofil
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 09:09
- Nahlásit

Barica
ale ono je to podobný jestli PB nebo ATB ..... ničíš tím bud imunologickou reakci nebo nabouráváš různé samoregulační a metabolické procesy....IMO tedy...

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 09:17
- Nahlásit

Neessirovna tak psovi-nasadím dietu,3 dny to vydrží taky a začnu to řešit,až když dieta je bez efektu.
ak dobre citas, tak ja som to s tymi probio skusila po 2 tyzdnoch rozhasenej stolice - a div sa svete - ucinok sa dostavil.
nemyslism, ze probiotika je mozne porovnavat s medikamentoznou liecbou, ide obnovenie narusenej rovnovahy traviaceho systemu, ktori maju mnohi psi rozhasenu prave tym, ze pojedaju vselijake neprirodzene veci ludskej produkcie, nie o umely cudzorody zasah.
presne tak je to aj s clovekom, ktory si sam a casto vedme sam naburava rovnovahu a imunitny system a nici crevnu mikrofloru

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 09:18 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

koprofilničíš tím bud imunologickou reakci nebo nabouráváš různé samoregulační a metabolické proces
tie si nicime niecim uuuplne inym,nie probiotikami

koprofil
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 09:21
- Nahlásit

Bela
tie si nicime niecim uuuplne inym,nie probiotikami
no tak plooomin, ale preventivním podáváním PB rozhodně likviduješ různé samoregulační mechanismy protoze způsobuješ nerovnováhu ...a ze necim jinym, tak to jiste, ale o tom tu rec nesla tusim...

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 09:42
- Nahlásit

koprofilpreventivním podáváním PB rozhodně likviduješ různé samoregulační mechanismy protoze způsobuješ nerovnováhu
blahodarne ucinky podavania kefiru su dlhodobo dokumentovane z mnohych koncin sveta a kultur
(aj u nas bol tym Duncom na salasi ako dobre a fajne zo zincice, okrem toho psi aj vlci si pravidelne doplnaju probioticke bakterie aj pojedanim (nekontaminovanej) hliny spolu zo zahrabanou koristou...)

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání