Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Co proti svědění?
Autor Zpráva
Ilky
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:17
- Nahlásit

Zrovna jsem pesanovi objevila na pacině několik malých červených pupínků. Myslím, že to má z toho jak pořád na zahradě prochází skrz různé keře, ale vypadá, že ho to svědí, pořád má tendenci si to lízat.
Nemáte nějaký tip co použít proti svědění?

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:22
- Nahlásit

Ilky
A nemá tam spíš něco zapíchané???

Ilky
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:24
- Nahlásit

jablunka
No snažila jsem se mu to prohlídnout a nic tam kromě malých červených pupínků (cca 10) nevidím.

Ilky
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:26
- Nahlásit

Říkala jsem si, že bych mu to třeba vymyla odvarem z nějakých bylinek, ale nevím, které na to použít.

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:28
- Nahlásit

Ilky
Aloe vera,řepík,tea tree oil,pro začátek bych to omyla řepíkem a namatlala aloe gelem

Ilky
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:50
- Nahlásit

jana33
Sakriš, nic z toho doma nemam
Máme jen šalvěj a heřmánek.

Walda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:22
- Nahlásit

Ilky

na pacině několik malých červených pupínků

Nejsou to osiny?

west
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:24
- Nahlásit

Ilky
Možná by mohl pro dezinfekci posloužit i slabý ale opravdu slabý roztok hypermanganu.

Ilky
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:26
- Nahlásit

Walda
Já bych řekla, že na osiny je to strašně maličký. Vypadá to jako nějaká vyráška, nebo tak něco, ale zase tam má těch pupínků fakt pár.

Ilky
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:29
- Nahlásit

west
Hypermangan doma mám

west
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:31
- Nahlásit

Ilky
NO vidíš tak to můžeš zkusit, ale jen slabý a potřít aby se zlikvidovala případná infekce.

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:34
- Nahlásit

Ilky
Hypermangan ti ale nepomůže proti svědění,ten to desingikuje. Aloe mají v každý lékárně,určitě si ho kup,je dobré na každé poranění týkající se kůže a zklidňuje

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:41
- Nahlásit

jana33
Jj a řepík je zázračnej.Ale zkusila bych v lékarně koupit ichtoxyl(teď nevím jestli to mám správně napsaný:lol,je to černá mast a ta by vytáhla z pacičky,kdyby tam něco bylo.

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 13:50
- Nahlásit

jablunka
já si myslím,že je to spíš nějaký podráždění od nějakýho pylu nebo křoví,naši pesani to taky čas od času mají. Důležité je zabránit lízání,protože jinak si tam pes zavleče infekci a z pár pupínků může být polízanice na antibiotika

Marmorata
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 19:30
- Nahlásit

Už několik let mám v lékárničce Aktiv Lotion, to je takový roztok s bylinkama, který je proti svědění a kromě toho změkčuje a regeneruje. Používám ho na poštípání od hmyzu, podráždění od trávy, ale i jiné pupínky. Nejen u psiny, ale i u sebe. Zatím se mi vždycky osvědčil. Ichtoxyl hodně dráždí kůži, ztenčí ji kůže se oloupe. Pokud to není podebrané, preventivně ho určitě nedávej. Řepík je dobrý u ekzémů, ale jinak vysušuje. Proti svědění v případě nouze pomůže i troška olivového oleje nebo obklad z čaje (hadřík namočený v chladném čaji).

žanda
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2007 12:38
- Nahlásit

když je nouze nejvyšší pomůže i namočit packu do octu s vodou.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání