| Autor |
Zpráva |
Maketa
|
# Zasláno: 3 Čen 2005 11:51
- Nahlásit
Jak často a čím čistíte hafákovi uši???
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2005 12:51
- Nahlásit
Udělám si větší smotek vaty, který držím mezi prsty, lehce ho navlhčím obyčejným stolním olejem a opatrně vytírám psovi boltec. Jen tam, kam se dokážu smotkem dostat, nijak zvlášť hluboko. Olej se mi osvědčil, neboť výborně odstraňuje špínu a ucho - kůži lehce promastí. Čistím namátkově, podle potřeby. Pokud se pes koupe, tak vytírám vždycky. Ať už jde o koupání doma ve vaně nebo někde venku.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2005 13:02
- Nahlásit
ještě lepší než smotek vaty, jsou tampony na odličování...ale to jen na tak na okraj...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2005 13:43
- Nahlásit
já taky používám tampony na odličování - ty co nejsou tolik chlupaté jako klasická vata. Jinak používám Otiffree - roztok na čištění uší, (ale vyrábí se toho spousta)....Pesani to ale nemají rádi, takže tím roztokem čistím tak jednou za dva měsíce a jinak průběžně dle potřeby těmi odličovacími navlhčenými tampony.
Evičko, ten olej je dobrý tip
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2005 14:10
- Nahlásit
Takových tipů bych měla třeba i víc, co jsem si za ta léta tak různě ověřila, že to funguje, jen si na něco vzpomenout. Vždycky mě to napadne až když je o něčem řeč. Já zase zkusím odličovací tampony. Taky dobrý tip.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Čen 2005 17:44
- Nahlásit
Olej je zastaralá věc.Dneska to každý vet odsuzuje.Ucho sice chvilkově vyčistí,ale způsobí,že se tam prach nachytá znovu a daleko dříve a ve větším množství,póry se zanesou.Olej psovi do ucha nepatří.Nebo vy si ho taky lejete do ucha?Ucho se má čistit nasucho,nejlépe vatovými tyčinkami po koupání a pokud je v uchu nadměrný maz,nejlepší službu udělají ušní čistící kapky.Než olej,raději borovou vodu.Ale na ty ušní kapky snad každý pejskař ušetří.
|
kure25
|
# Zasláno: 3 Čen 2005 20:27
- Nahlásit
Taky pouzivame Otiffre a cistime tak jednou za mesic nebo dva,podle toho,jak je potreba. Vatovymi tamponky a stetickami pak nedokonalosti... Nase psice to snasi v pohode...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2005 14:30
- Nahlásit
Ja vytiram usi po kazdem koupani a jelikoz jsou navlhle, tak suchym odlicovacim tamponem. A kdyz je potreba, tak vezmu borovou vodu a je to. Taky jsem si vsimla, ze pesan ma jedno ucho permanentne spinavejsi, to druhe ma temer ciste, nesetkali jste se s tim nekdo?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2005 09:07
- Nahlásit
Taky používám Otifree. Psi stojí ve frontě, nakapu do uší a pak si sednou k páníčkovi, který jim uši jednomu po druhém promne a prodrbe-nikdo neumí tak drbat jako on
Poté opatrně zbytky nečistot vytřu vatovými tyčinkami.
Veteránce se dělá celý život hodně mazu a můžeme čistit klidně 2x měsíčně. Žluťákům stačí méně často a stejně je mají skoro čisté.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Čen 2005 10:04
- Nahlásit
S tím,že je jedno ucho víc zanešené než to druhé jsem se setkala u psů na stříhání.Je to docela časté a normální.Dokonce i zánět mívají pouze v jednom uchu nebo ještě není chronický jako v tom druhém.A musím říct,že když si čistím uši já,tak mám taky jedno čistší.Takže bych se nad tím vůbec nepozastavovala.
|