Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Vyšetření sluchu
Autor Zpráva
AOZ
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2007 14:35
- Nahlásit

Koukla jsem do starších témat a nenašla jsem, jak to probíhá. víte to někdo? Na táboře mi bylo řečeno, že pes občas neslyší(jako fakt) při revíru, běhám s ním, a na druhou maketu jsem po jeho levé straně, tak tam.

jeje
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2007 15:57
- Nahlásit

AOZ
ak to ma byt zistenie jednostrannej hluchoty, tak takto
http://www.jaggy.cz/cz/clanek.php?id=c_422b75db721 16

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2007 16:00
- Nahlásit

AOZ
Téda, ty s ním porád něco máš...

AOZ
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2007 16:06
- Nahlásit

jeje
díky, takže jedině nějaké pozorování mozku, u nás by to nebylo vrozené, ale získané po kousnutí do ucha, ani nevím jestli je to možné vůbec to nevypadalo, že to bylo kousnuto dovnitř

AOZ
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2007 16:15
- Nahlásit

Mucholabka
připadám si jako cvok, takovej pes a ...

jeje
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2007 16:48
- Nahlásit

AOZ
kusanec mohol a spravidla aj sposobi zapal ktory nemusi byt navonok viditelny. Jedina spolahliva metoda na zistenie jednostrannej hluchoty je ta audiometria mozgoveho kmena. Ak je ale znicene vnutorne ucho malo by sa to prejvovat aj poruchou rovnovahy a pod. Ak je zniceny len bubienok, ten sa dokaze regenerovat. Zapal treba ale vyliecit, take ucho zvycajne smrdi...

AOZ
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2007 16:57
- Nahlásit

jeje
rovnováha je v pohodě, nic nemá. ucho nesmrdělo a nesmrdí, spí v posteli, takže bych si toho všimla, navíc je normálně čistíme. myslela jsem, že popíšu kde, ale to vážně nejde

Mipooo
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2007 09:43
- Nahlásit

AOZ
Cauko, na BAER test by som si dal pozor u naseho Maxa vyslo, ze pocuje len nad 130 decibelov na obe usi (kombinacia vrodenej hluchoty a vysledok dlhotrvajuceho zapalu) a on pritom pocuje v pohode aj ked teda nema bubienky - Napriklad buchnutie vytahu o 5 poschodi nizsie - slabe hlasy na chodbe atd.

Kazdopadne odporucam urobit rozbor, ci tam nie je zapal - nemusi byt ani vytok ani usi nemusia smrdiet - moze to byt az v strednom uchu - skratka za prerusenym bubienkom... Toto sa bohuzial robi v narkoze, pretoze je to neprijemne. Kazdopadne doktor by mal byt schopny sa najprv pozriet do uska a zobrat vyter z vonkajsieho zvukovodu, ak sa tam nic nenajde minimalne kuknut dovnutra a mal by skontrolovat bubienok - ak tam bude - znaci to ze zapal v strednom uchu nie je...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání