| Autor |
Zpráva |
kure25
|
# Zasláno: 2 Čen 2005 19:43
- Nahlásit
Prave jsem sla natocit psiskum jen vodu a pak jsem je chtela dat domu-byli po jidle. Ale strasi fenule zacla prcka honit a ta pak vyzvratila ty granule... Ted uz je uplne v pohode.Je to toroze asi,ze? Snad uz se nic dit nebude...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2005 20:21
- Nahlásit
kure25
No torze to asi neni, ale kdyby byla mas tak cca 2 h na zachranu psa pak uz sance na preziti pruce klecaji, sleduj psa pokud se ti nebude neco libit okamzite na veterinu radsi zbytecne nez pozde. Torze se nemusi projevovat klasicky nafouknutim psa.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2005 20:21
- Nahlásit
kure25
Nechci strašit, ale pokud vim, tak torze se musí operovat, jinak hrozí psisku i smrt. Takže pokud máš pochybnosti tak bych co nejrychlejc zajela k vetovi...
Kamošce na torzi žaludku umřela německá doga...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Čen 2005 20:37
- Nahlásit
Jak se to dá poznat?? Týká se to všech psů nebo jen větších plemen??
|
kure25
|
# Zasláno: 2 Čen 2005 20:39
- Nahlásit
No ja jsem ji ted sledovala a je uplne v pohode,uz to jsou skoro 2 hodky a vsechno se mi zda v normalu... Toroze tedy snad ne...
|
jeje
|
# Zasláno: 2 Čen 2005 20:43
- Nahlásit
Torze to byt nemoze, ak sa prckovi naozaj podarilo granule vyvratit...
|
kure25
|
# Zasláno: 2 Čen 2005 20:45
- Nahlásit
Spokojene chrupka.....
|
*sara*,
|
# Zasláno: 2 Čen 2005 21:16
- Nahlásit
Torze to nebude.To by se mu rychle zvětšovalo břicho , nešlo by mu zvracet. Torze je, když se přetočí žaludek, nastane uzávěra žal.vstupu, zaškrtí se velké cévy atd. Musí se co nejrychleji operovat, jinak nastává smrt.
V tvém případě je určitě všechno v pořádku.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2005 21:24
- Nahlásit
*sara*,
To je klasicka torze, ale nemusi to tak probihat muze se uskripnout jen jedna strana zaludku a pes se vubec nafukovat nemusi.
|
*sara*,
|
# Zasláno: 2 Čen 2005 22:21
- Nahlásit
No vidíš, tak to vůbec nevím.
A když se uskřípne jen jedna strana, tak to je taky tak hrozně nebezpečné jako klasická torze?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2005 22:51
- Nahlásit
Tchor
když se přetočí žaludek, tak se uzavřou oba vývody,(to je jasný fyzikální jev) to je torze, tam se pes obvykle rychle nafoukne
pak může být dilatace, to je uzavření (ne přetočení) jednoho konce....
V každým případě pes nemůže zvracet, má jen nutkání, ale nic ze sebe nedostane....
|
jeje
|
# Zasláno: 2 Čen 2005 23:01
- Nahlásit
Nie, nebezpecenstvo torzie, ak teda hovorime o zaludku, je v tom, ze dojde k uzavretiu oboch vyvodov a obycajne pri traveni vznikaju rozne plyny, ktore nemozu zo zaludka unikat a v konecnom dosledku mozu zaludok roztrhnut - resp. zaludok priskrti ine organy - pluca, srdce... problem je v tom, ze to moze mat rychly priebeh.
Torziou (skrutenie, prekrutenie) mozu byt postihnute vselico, zaves creva, slezina, ... tam obycajne dochadza aj k priskrteniu krvneho obehu a tkanivo - organ moze odumriet, atd.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2005 23:19
- Nahlásit
Ebony
Nam na torzi bez nafouknuti umrel arkoun jedna strana se neuzavrela uplne druha jo plyny mohli volne odchazet takze se nenafouk. Tepny zasobujici zaludek ale jdou z obou stran takze doslo k odumreni zaludku. O dilataci (roztazeni zaludku) neslo.
Nevim jestli to pisu presne, kdyz tak to muze upresnit SALI.
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2005 07:38
- Nahlásit
kure25
Určitě bys neměla nechávat psy po nažrání (i pití většího množství vody) dovádět a honit se! A krmení u velkých plemen (máš RR, ne?) rozložit tak na 2 dávky denně. Prevence je vždy lepší
|
handula
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2005 08:26
- Nahlásit
Při torzi má pes přeci ohromný bolesti, je apatický, leží, nutkání na zvracení, slyšitelné pohyby střev...nebo se mýlím?
To co popisovlala kuře25 nejsou příznaky torze. Kdybych se napila a najedla a pak šla běhat, tak se pobliju taky....
|
kure25
|
# Zasláno: 3 Čen 2005 09:05
- Nahlásit
Rosa:
Jo,mame. Sla jsem dat jen vodu a oni se mnou a pak jim ruplo v bedne a zacly litat jak divy! Jidlo mame taky samozrejme rozdeleny na rano a vecer.
Jen jsem se chtela ujistit...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2005 09:30
- Nahlásit
Taky jsem viděla torzi, při které se pes nenafouknul. Jenom jí bylo hrozně špatně, snažila se zvracet, ale šla z ní jenom pěna. Zachránili jsme jí, ale bylo to teda o fous.
A to ani nikde neřádila.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2005 10:12
- Nahlásit
No jestli mám z něčeho strach u svých dvou velkých psů, tak to je právě torze
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2005 18:41
- Nahlásit
janina
jo moje noční můra je to taky, já viděla u vojáků tolik torzí, že na to ani nesmím myslet, moji psi žerou dvakrát denně a dědek, jehož táta na to zemřel(prý je tam dědičná dispozice) ještě ze stoličky.
Tchor
Já nevím, nám to takhle vysvětloval veterinář, ale asi jen laicky
|
Lady
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2005 21:57
- Nahlásit
Mě se dnes celý den zdá, že má moje psina nafouknuté bříško. Chová se naprosto zdravě. Na vycházce běhala a také vypadala zdravě. Teď jsem ji dšla dát žrádlo, tedy před hodinou a ona nechce žrát ale pořád vypadá zdravě. Nevím co dělat...mám burcovat veterináře?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 09:45
- Nahlásit
Lady
Může mít normálně zaražené větry.
Jednou jsem kvůli nafouknutému břichu volala veterináře, on mi řekl, že mám psa dát do vody, aby se břichu ulehčilo. No to jsem neudělala, protože pes vodu nemusí.. A sprdl mě, že jsem nedala pozor, když sežral hrušku (příčina jasná).
Po dvou hodinách ho to přešlo.
Jak to dnes vypadá u Tebe?
|
Lady
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 10:16
- Nahlásit
No nakonec jsem volala veterináři a ten říkal ať ji radši odvezu do nemocnice do Brodu. Tam jsem volala a řekli mi ať se neplaším, že jestli to má déle a jestli kadila tak že ji mám jen hlídta Tak s námi dnes spinkala doma (normálně je venku) a vše v pořádku. Ráno jsem ji radši chtěla odvést k bráchovi (musela jsem do práce) aby byla pod kontrolou ale cestou mi v autě zvracela (úplně poprve) a taky měla průjem Tak jsem to s nervama nevydržela a teď je s ní brácha na veterině. Snad to opravdu bude jen něco zkaženého k žrádlu
Ale ten typ s vodou je vážně dobrý...
moc díky
|
Lady
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 11:05
- Nahlásit
Tak teď se vrátili. Prý je zaplynovaná, ale projistotu udělali rengen jestli nemá zauzlovaný střeva nebo něco v nich a něco ji prý píchly. Tak snad v pořádku
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2005 11:56
- Nahlásit
Lady
Tak to je fajn . Jinak ještě se dá břicho jemně masírovat, ale jak to by měl spíše také poradit vet.
|