| Autor |
Zpráva |
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2007 20:38 - Změnil/a: jorkaAmálka
- Nahlásit
Zdravím všechny, má někdo z vás zkušenosti se zlomeným nebo vykloubeným prstem na přední nožičce u pejska ? Nejdříve to vypadalo jako natržené lůžko a bolestivý dráp ( v neděli ) a dost to krvácelo. Ale dle veta to teď už vypadá na zlomeninu nebo vykloubení vzhledem ke neustávajícímu krvácení a bolestivosti ( drápek zatím drží pevně ) Rentgen prý zatím nemůžou udělat, jelikož je to nateklý a nebylo by to průkazné. Zajímalo by mě co nás asi čeká v případě zlomeniny ( kůstka nad drápkem ? ) nebo vykloubení . Stalo se něco podobného vašemu pejskovi ? Jak dlouho se to léčí ? Děkuji za cokoli !!!!!
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2007 22:52
- Nahlásit
Trochu nechápu, že nelze udělat rtg. Zlomenina vždy otéká a vždy se okamžitě rentgenuje... Kvůli otoku se maximálně čeká se sádrováním. Tak nevím.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2007 23:40
- Nahlásit
Také nerozumím tomu, že se nedá udělat rentgen. Ve štěněcím věku měl pejsek výron (nekrvácelo nic), ale oteklý prst měl hodně. Chladili jsme přes suchý ručník složený přes packu ledovou drtí v sáčku a mazali mastičku. Když prst trošku oplaskl, ostříhali jsme chlupy jak to šlo a tejpovací páskou jsme prst slepili se sousedním. Měnili jsme pásku při uvolnění nebo velkém ušpinění, hned nahradili novou. Za tři týdny bylo všechno OK. To vše na radu doktora.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 01:18
- Nahlásit
Korálek si takhle poranil prstík na přední tlapce (kdo jinej taky, že). Nám ale udělali rentgen bez problémů. Otok by neměl být překážkou. Trvej na rentgenu.
Přece i u lidí se rentgenujou vyvrklé kotníky a bývají nateklé docela dost.
Na rentgenu doktoři nic neviděli, nebo aspoň se jim zdálo, že nic nevidí (jako žádnou zlomeninu), mně se zdálo, že tam něco je, tak jsem s tím otravovala, ale doktor (a podle mně hodně dobrej) mi řekl, že v případě zlomeniny stejně nemá prstík jak fixovat. No, nakonec jsem jim uvěřila, že to zlomené není a asi ani nebylo, páč má pejsek dodnes tlapičku v pořádku.
Korálka jsem nosila nějakou dobu v náručí, což se mu zalíbilo a vyžaduje to dodnes, aby se ujistil, že nepřišel o svou pozici ve smečce.
Někdy přemýšlím, jak bych fixovala ten prstík, kdyby to fakt zlomenina byla, snad by to nějak šlo. Hodně jsem se bála, že mu zůstane prstík nakřivo, ale nezůstal.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 09:17
- Nahlásit
aren
Je to malé plemeno a tvrdila mi, že RTG by v tuto chvíli nic stejně neřešilo. Zavázanou nožičku má až pod paži a hodně široký bal, chudák ji tahá za sebou. Stejně by prý postupovala kdyby se prokázala zlomenina. Ve čtvrtek večer jdeme na kontrolu, sundá to a uvidí se. Dostala antibiotika. Nejhorší na tom je, že v sobotu máme odjezd na výcvikový tábor, kam jet musím. Holt bude necvičící pes ) Hlavně aby to bylo dobrý.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 13:23
- Nahlásit
aren
Prst jsme tehdy podle návodu veta fixovali tejpovací páskou tak, že jsme ho přilepili k sousednímu prstu. Před tím jsme ostříhali chlupy, aby odlepování pásky netahalo.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 14:14
- Nahlásit
jorkaAmálka
Nam se stalo neco podobneho, fenka si v pul roce pri hre se psem prst v poslednim clanku vykloubila. RTG nam udelali, ikdyz to bylo natekle. Bohuzel se s tim nic moc delat nedalo, podobna zraneni se na pacce spatne hoji. Takze i pres bandaze a stahovani prstu k ostatnim ma fenule na danem prstu "pakloubek", drap roste krive trochu vzhuru, musi se strihat. Dodnes ji to zaboli, kdyz se ji packa probori ,treba ve snehu ci mekkem terenu.
Snad to u vas nasledky mit nebude...
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 16:06
- Nahlásit
Fifi
Taky doufám, že to bude dobrý. Je to mladá fenka s celkem slibně se rozjíždějící výstavní karierou. Samozřejmě je pro mě nejdůležitější její zdraví, ale byla by to škoda protože se ráda předvádí a myslím že jí to baví - hlavně cestování. No, zítra budu moudřejší ( snad ), asi se ale odlučuje drápek z lůžka, ten bude muset ven. A třeba to ani zlomený nebude. Tak držte palce, zítra večer napíšu jak jsme dopadli.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 19:00
- Nahlásit
jorkaAmálka
Zavázanou nožičku má až pod paži a hodně široký bal, chudák ji tahá za sebou. Stejně by prý postupovala kdyby se prokázala zlomenina.
No, tak zdá se, že má fenečka dobrou péči. Tak držím palce, ať se to zahojí dobře.
Essi
Prst jsme tehdy podle návodu veta fixovali tejpovací páskou tak, že jsme ho přilepili k sousednímu prstu. Před tím jsme ostříhali chlupy, aby odlepování pásky netahalo.
Dík za radu, doufám, že už nebude potřeba, ale co kdyby. Něco takového mě taky napadlo, ale v našem případě asi o zlomeninu nešlo.
Co je to ta "tejpovací páska?" Jako leukoplast?
|