Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Přiotrávení psa
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 2 Čen 2005 18:36
- Nahlásit

Dobrý den prosím o pomoc co máme dále dělat.Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti co se týká paragrafu o úmyslné otravě psa.V našem okolí se vyskytuje stará ženská která krmí psy starýma zkaženýma buchtama /Zaznamenáno na kameře/ což vede u všech psů jí krmených k stejným příznakům obrovské bolesti při vyprazdňování /psi uplně vijou a brečí.Po dobrém ani po zlém se s ní nedá dohodnout je nějaká naděje ,že by to šlo řešit soudně?Děkuji za případnou odpověď.
Erik Vorlíček original.erik@seznam.cz

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 18:51
- Nahlásit

Anonymní
Já nevim, ale nedalo by se to udělat nějak přes poškozování cizí věci?

haha
# Zasláno: 2 Čen 2005 19:02
- Nahlásit

no dost dobře nechápu jak někdo může krmit mýho psa aniž bych mu to dovolila , tak zamezte psovi v přístupu k tý babě at se k ní prostě nedostane.

Tony
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 21:58
- Nahlásit

haha
To není tak jednoduchý, pokud máš psa na zahradě, tak to neuhlídáš (vím z vlastní zkušenosti, "naštěstí" ta "naše" důchodkyně, krmila psi, protože je měla ráda - takže masem - a kostma ) Předcházet tomu jde snad výchovou, ale na to je často dost pozdě, navíc, pokud někdo na zahradu něco hodí a pes to najde, tak to sežere... Jinak se na to zeptám nějakého právníka, mám jich tady na kolejích kolem sebe dost.

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 07:10
- Nahlásit

Tony

pokud ta baba nepřelézá lidem ploty na jejich pozemky, pak bych pro zabezpečení psa ve vaší nepřítomnosti doporučovala udělat bytelný a prostorný kotec, kde by pes byl než se vrátíte....Pokud i tak baba rozháže na zahradu otrávené jídlo, pak vy přijdete, ty hnusoty sesbíráte, a pak teprve pustíte psa z kotce a nehrozí nebezpečí.
JInak pokud máte to nežádoucí chování té baby natočeno, stejně nemůžete dokázat, že ti psi byli přiotrávení zrovna z toho, co jim hodila. Musel byste nafilmovat tu babu při činu a nepřerušit natáčení postiženého psa dokud by se u něj neprojevili příznaky, aby bylo jasné, že mu mezitím nikdo nic nedal....jenomže i toto je velmi zpochybnitelné........
Je to hrozné, že se na takovéto lidské zmetky pořádně nemůže, a nejlepší je proto psa zabezpečit tak, aby nic nežádoucího ve Vaší nepřítomnosti sežrat nemohl.

Anonymní
# Zasláno: 3 Čen 2005 07:31
- Nahlásit

Kotec mám ale bohužel menší zahradu takže tam klidně dohodí nicméně i pokud by byl můj pes v bezpečí je mě líto těch ostatních těch pejsků je víc.Dům mě hlídá průmyslová kamera a natočeno je vždy osm hodin v kuse to že pes po požití začne zvracet je natočeno.Nejhorší je že se jedná o starého člověka takže všichni jsou bezmocný ,protože se to omluví tím ,že ona to myslí dobře ona má zvířátka ráda.Jsem s toho Erik

Anonymní
# Zasláno: 3 Čen 2005 08:08
- Nahlásit

Věk není žádná omluva!!! co takhle to zkusit řešit přes městský úřad stížností na špatné sousedské soužití - nemůže přes plot házet kde co - pokud by otraveni psa nebyl dostatečný důvod. Třeba by na tu babu stačila domluva na úřadě.
A měli byste prokazatelně vědět, že ty bychty nejsou OK, pokud je jen zkažená,tak asi nic nezmůžete,ale na druhou stranu, ze zkažené buchty by psovi nic moc nebylo.

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 08:15
- Nahlásit

To byste se divili, kolik toho psovi může být ze snědení zkaženého jídla......Naše babi se jednou neovládla a rozdělila našim psům zkažený hermelín........celý den střídavě zvraceli a ještě asi 3 dny poté měli průjem jako blázen........... Takže zkažené či přiotrávene přijde ve výsledku nastejno.
Jinak ale souhlasím, že by se situace snad dala řešit před úřadem na občansko-správním odboru - jako "přestupek proti občanskému soužití". Každopádně bych to nenechala plavat, té babě se v tom musí nějak zabránit.

handula
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 08:21
- Nahlásit

Já myslím že by jsi měl buchtu sebrat a dát na toxikologii, aby se zjistilo co do nich dává, protože "jenom" zkažené asi nebudou. Pokud se tam něco najde, tak bych to asi začala řešit přes policii, minimálně by se toho ta bába mohla zaleknout, že bude platit pokutu nebo tak něco. Víc se asi dělat nedá.

Anonymní
# Zasláno: 3 Čen 2005 09:12
- Nahlásit

Zkusim dneska zaskočit na městský úřad pujdeme tam asi všichni.Pokud by měla platit jenom mě za veterinu tak se to vyšplhá na SEDM tisíc a to si nepřidávám mám doma faktury a navíc jsem strávil celkem 72 hodin po veterinářích.Pokud jsem doma pes se jídla nedotkne takže vzorek /buchty,chleba/ vždy plesnivé seženu jako důkaz díky vám všem za radu.Erik

Tony
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 12:07
- Nahlásit

Tak jsem se dozvěděla, že pokud bydlíte v menším městě, tak máte šanci to vyřešit přes obecní úřad (přestupky proti majetku paragraf 50 z. 200/1990), ve větších městech jsou prý ale podobné žádosti často zamítany nebo nakonec nedořešeny (já si ale myslím, že je dobré se alespň pokusit). No a pak už zbývá občansko-právní žaloba (s petitem na zdržení se jednání) a pokud máte dost důkazů, máte velkou šanci na úspěch.

haha
# Zasláno: 3 Čen 2005 18:53
- Nahlásit

já mám zahradu rozdělenou tak že se psy k plotu prostě nedostanou a kdyby mi tam někdo něco házel tak bych je snad měla radši zavřený v bytě a na zahradu je brala poze v mojí přítomnosti než abych riskovala jejich otravu, jinak někteří lidé mají občas snahu na ulici jim něco cpát ale psi si to za prvé bez dovolení nevezmou a já jim to prostě nedovolím mé psy nesmí krmit ani mí kamarádi nebo příbuzní natož nějaké cizí baby

Usanda
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2005 15:23
- Nahlásit

Sežeňte co nejvíc lidí, kterým to udělala, zdokumentujte to písemně, přidejte tam všechny podpisy.Napište,že jste měli několikrát snahu to řešit,ale že dotyčná nereagovala, přidejte veškeré dokumenty (výsledky od veterinářů a vyúčtování péče, nahrávky na kameře, třeba dopisy na úřad, veterinární správu.....). Bylo by účinné napsat tam,že se obáváte třeba o dti, že by nějaké dítě toto jídlo mohlo pozřít, protože je hloupé bla bla bla.....a že by se mohlo otrávit. To by mohlo zapůsobit,aby měli strach to tak nechat.
Pak jděte na městský úřad-stačí jeden, nemusí tam celá tlupa, ale s těma věcma.Pokud to nepůjde, zahajte občanskoprávní řízení.

niniel
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2005 14:21
- Nahlásit

S tim uradem, je to dost nanic. Stejny pripad se resil nedavno u nas. Mame silene sousedy, stare duchodce a vedle nich bydli rodina a ta ma psa. Zaclo to tim, ze duchodci vzdycky hodili chciplou slepici za plot a pak to svadeli na toho jejich hafika a chteli slepici zaplatit. Pak psa porad cpali nejakyma zkazenyma vecma a kostma, navic jeste byli schopni se kvuli tomu s majiteli pohadat. Proste nevideli duvod, proc by toho psa nemohli krmit. Takze to skoncilo na urade, duchodci dostali pokutu 100,- a to bylo vse. Rodina udelala to, ze zvysila plot, natahla kolem cernou folii a psa dali na druhou stranu zahrady.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání