| Autor |
Zpráva |
ladiska
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 06:42
- Nahlásit
Chtěla bych poradit - mý psi žerou First Mate, ale není teď nějak k dostaní. Jsme s ním spokojená, myslím, že je to docela v pohodě a za dobrou cenu (mám to od kamaráda za nákupku). Našla jsem nejakou akci na Eagle Pack (http://www.vesela-tlapka.cz/index.php?obsah=aktua lity) a tak bych ho chtěla zkusit. Máte s ním někdo zkušenosti? Díky
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 06:51
- Nahlásit
ladiska
jojo Eagle Pack je taky super.taky krmím First Mate-taky nejsou a občas to střídám s Eagle Packem-to jsou opravdu velice dobré granule -zatím jsem na ně neslyšela skoro žádné negace
|
choco
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 08:07
- Nahlásit
ladiska
Já jím taky krmím, mám Eagle Pack puppy large breed holistic s. a jsem s ním a pejsan snad taky spokojená. I když od někoho furt slyším, že by měl víc přibrat, tak jsem ráda,že není naopak moc při těle, když ještě roste.
|
overview
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:16
- Nahlásit
my uz zaplatpanbuh nikoliv, psi zacali hubnout a srst sla pekne do haje. Ale znam spoustu psu, co jsou na Eaglu nadherni Moji to bohuzel nejsou
|
Spea
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 15:58
- Nahlásit
Uz jsem na tretim 15 kg baleni Eagle Pack Small and Medium Breed Puppy u 7 mes. stenete stredniho cerneho knirace. Nemuzu si ho vynachvalit. Je znamo, ze cerny knirac potrebuje na srst kvalitni krmivo a zatim se zda, ze EaglePack jim skutecne je. Ma ji cernou jak uhel a nadherne lesklou. Po nasypani davky krmiva do misky se po nem jen zaprasi. Pouze se mi zda, ze doporucena davka je jaksi nedostatecna a musim prikrmovat. Stendo se mi v posledni dobe zda byt hladovejsi. Stavbu tela ma super, takze ja jen doporucuji. Nakupuji na netu zde - http://www.ichovatelskepotreby.cz/info/Puppy-Small ---Medium-Breed-15-kg-3486/ . Cena 1184,- Kc a postovne u PPL za 15 kg baleni zdarma.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 16:21 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Ahoj,my jsme začali krmit Eagle pack.Máme asi už třetí pytel a jsme spokojeni.Pes vypadá dobře,stolice je taky O.K.
kupuju ho tady:
http://www.haty.cz/katalog/krmivo/eagle-pack/
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 17:53
- Nahlásit
ladiska
já krmím Eaglem už asi dva roky a nic jiného nechci
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 18:00
- Nahlásit
Mel
a nic jiného nechci
tobe to chutna?? mne to prijde docela tvrdy na rozkousani ....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 18:02
- Nahlásit
Jirikovo
jo, a zůstává po tom takovej hořkej "vocas".....
Ale už mám narvanej mrazák masíčkem od vetamixu, nicméně na Eagle nedám dopustit
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 18:11
- Nahlásit
Mel
a zůstává po tom takovej hořkej "vocas".....
no napadlo me neco ve smyslu jako ze mam kliku, ze to nejim, ze bych mohl diky horkemu vocasu prijit o nejaka ta lidska poteseni, ale radeji mlcim ....
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 08:08
- Nahlásit
krmim do ted KRONCHEM, jsem s nim spokojena (pes na nich super prospiva), ale posledni dobou mi prijde, ze kdyz mu dam nahodne par kousku jinych granuli (treba od orryho a nebo co vyhral na coursingu), muze se po nich utlouct, kdezto kronch sezere ze ma hlad..je mozne, ze se mu mohly prejist?? premyslim, az skrmim pytel, o zmene...
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 08:21 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit
Orry krmis premiovym krmivom takehoto zlozenia : Fish (16% fresh salmon, fish meal), maize, barley, rice, lard, blood meal...
Eagle pack je superpremiove krmivo a patri do inej kategorie krmiv.
Pozri si dobre text v originale a zistis ze vlastne nevies nic. Taketo zlozenie neuvadza kolko vlastne rybacieho produktu mas v krmive.
Preco sa vyrobca nepochvali. Myslis ze mucka z krvi je vhodna zlozka v krmive.
Propylgallate v krmive prospieva zdravium, uz lepsie sa asi nenajde.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 08:37
- Nahlásit
fosilia
nechci se dohadovat, ktere granule jsou lepsi..kronch mi byly hodne lidma doporuceny. Kazdy rika neco jineho..kazdy propaguje jine granule...prestala jsem toto resit...je to neustaly boj porad dokola.
Pro me je dulezite jak se citi pes...jak roste a vypada, jestli je zdravi...jestli mu chutnaji a tak...
premyslim o zmene jen z toho duvodu, ze mi prijde, ze mu prestavaji chutnat a jine (cizi) granule zere vice s chuti...
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 20:33 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit
Orry tu nie je o com sa dohadovat lebo v zlozeni Kronchu su suroviny s ktorymi by som nikdy nekrmil a moze byt vychvalene ako chce.
Ako hodnotit krmivo
Cas:
3-4tyzdne sa po zacati krmenia sa nesmie objavit alergia
6-8tyzdnov sa musi prejavit kvalita krmenia alebo udrzat rovnaky stav.
Najhorsie je vsak skryte poskodzovanie zdravia. Blood meal nema co robit v kvalitnom krmive, podobne ako propylgallate a je jedno z akeho je zdroja.
Blood Meal is produced from clean, fresh animal blood, exclusive of all extraneous material such as hair, stomach belchings and urine except as might occur unavoidably in good manufacturing process. A large portion of the moisture is usually removed by a mechanical dewatering process or by condensing by cooking to a semi-solid state. The semi-solid blood mass is then transferred to a rapid drying facility where the more tightly bound water is rapidly removed. The minimum biological activity of lysine shall be 80%.
An inexpensive protein booster. You have no way of knowing what type of animal the blood came from or what residues of hormones, medications or other substances are in this product. It has a better use as fertilizer than as a dog food ingredient.
Propyl Gallate also known as Gallic Acid or Propyl Ester. It is made from natural Gallic Acid, which is obtained by the hydrolysis of tannins from Tara Pods.
Used as an antioxidant to stabilize cosmetics, food packaging materials, and foods containing fats. I have not found conclusive evidence either for or against the safety of this product, but it is suspected of causing liver diseases and cancer, so once again personally I prefer to err on the side of caution. Mixed tocopherols, citric acid and rosemary extract are effective, all-natural alternatives - just more expensive.
Co nema krmivo v zlozeni obsahovat inac mate produkt ktory sa vyraba velmi lacno. Vyrobca nemoze pri kvalitnom produkte uviest text Fish bez udania podielu a presneho nazvu druhu ryby.
Preto nasleduju zatvorky kde sa uvedie len jeden druh ryby a potom uz len fish meal teda odpad. Takto mnohych kupujucich informacia vedie k tomu ze v krmive je min. 16% lososa co vsak nie je pravda.
All generic meat ingredients that do not indicate a species (meat, meat byproducts, meat byproduct meal, meat meal, meat & bone meal, blood meal, fish, fish meal, poultry, poultry byproducts, poultry meal, poultry byproduct meal
Doporucujem si precitat tento link a porozmyslat ci krmivo ktore mam doma a citam zlozenie zodpoveda cene za com som to kupil/a.
Mozno to mnohym pomoze pri vybere krmiva.
URL
V krmive by sa nemali nachadzat syntetika ci ine additiva a ochudzovadla
Quality products are preserved naturally, but sadly there is almost always a possibility of products containing hidden preservatives and additives, since manufacturers only have to declare ingredients on the label that they have added themselves. If they purchase for example fish oil and meal, fats or other prepared ingredients from suppliers with stabilizers and other additives already added, these do not have to be listed.
The higher the ingredient quality, the less effort must be made to delay further degradation of the product, making natural antioxidants like rosemary extract and vitamin E very effective. Any chemical preservative should not be trusted, some of them are even banned from human consumption in some countries outside of the U.S. due to their questionable side effects.
Prirodne konzervanty:
►Mixed Tocopherols (Vitamin E), Rosemary-, Sage-, or Clove Extract, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid and other forms of Vitamin C
Synteticke konzervanty:
►BHA (Butylated Hydroxysanisole), BHT (Butylated Hydroxytoluene), Ethoxyquin, TBHQ (Tertiary Butylhydroquinone), Sodium Metabisulphite
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 21:12
- Nahlásit
fosilia
dekuji za info...kazdopadne jsem se rozhodla granule zmenit, neb psovi uz moc nechutnaji
co rikas na ANF???
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 21:24 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit
ANF Premium Pet Food:
Orry pokial je k dispozicii a uz ma nove povolenie do EU tak ok.
Ked sa pozries na zlozenie krmiva tak splna zakladne podmienky dobreho premioveho krmiva. Su vsak na americkom trhu daleko kvalitnejsie krmiva ale cena u nas by bola velmi vysoka.
Takze cistota krmiva ok plusom je holistika. Presne definuje suroviny. Treba vyskusat a pes ti odpovie.
Nevyhoda: mala velkost granul pre velke a gigantske plemena psov
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 21:26
- Nahlásit
fosilia
Když už jsme u toho Kronchu, co si myslíte o lososovém oleji???
Myslíte, že je dobrý???
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 21:30
- Nahlásit
fosilia
Treba vyskusat a pes ti odpovie.
presne tak..diky..nejspis vyzkousime
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 21:38
- Nahlásit
Monty: Zalezi co potrebujes riesit. Pretoze tento olej musi splnat niekolko vlastnosti.
Ako je vyrobeny a ako je konzervovany.
Ucinne su tieto dve NMK - kyselina ikosanová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA).
Pozname ich pod spolocnym oznacenim Omega3. Pridavanim mozeme narusit pomer vacsinou 1:5 k Omege6. A ocakavany efekt nepride. Upresni preco chces aplikovat tento olej.
Propylgallat v lososovom oleji nema co robit.
Tu je link na produkt, ktory v Cechach mate a je cisty.
URL
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 21:44
- Nahlásit
fosilia
no dávám to hafanovi, protože mu vařím tak aby měl potřebné látky, které potřebuje..... takže mu to nemám dávat, jo? No a to co jsme mi dala ten link, to se dá u nás sehnat????
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 22:04 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit
Monty myslel som ze pes ma lupiny ci nejaky zapal koze. Pokial je ok a varis tak kludne ten olej aplikuj. Vsetko vsak zmierou lebo prave tieto oleje su nositelmi tazkych kovov a biotoxínov DSP,KO,DTX,YTX.
Dobre je mat doma aj pupalkovy olej ci olej z Brutniaka lekarskeho na vyvazenie NMK pri varenej strave.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 22:10
- Nahlásit
fosilia
ne ne ne, Monty je naštěstí zdravý jako řípa. A ten pupalkový olej je dobrý na co? a seženu ho v lékarně?
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 22:18
- Nahlásit
Ked ho budes kupovat pytaj si len prirodny pupalkovy olej.
Teraz trochu to napisem mozno mudro Olej z Pupalky je latkou ktora pomaha syntetizovat prostaglandiny a tym priaznivo ovplyvnuje reakcie a imunitu. Obsahuje 72% kyseliny linolovej a 9% kyseliny gama-linolenovej. Prave ta druha vystiepena nas laikov zaujima pretoze ta ovplyvnuje prave lesk a zdravie srsti a patri pod NMK Omega6 teda ked budem aplikovat tento olejcek do varenej stravy , pozor nie granul, tak dosiahnem rychlejsie efekt lesku.
Treba sa vsak riadit davkovanim a dodrzat vzajomny pomer 5:1.
Zalezi vsak este ake igrediencie sa psikovi varia.
To je fakt husta veda a chce to nejake skusenosti...
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 22:20
- Nahlásit
A není jednodušší krmit tím, co se blíží přirozené stravě psovitých plemen a není to granulované?
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 22:23
- Nahlásit
fatdog ano mas pravdu len to chce vedomosti, skusenosti a cas.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 22:35
- Nahlásit
fosilia
granule už mu vůbec nedávám, radši mu vařím, aspoň vím co mu dávám.... 5:1 to jako jídlo k tomu pupalkovému oleji? Já dávám buď to kuřecí nebo hovězí někdy filety s vločkama a k tomu nějaké vitamíny, protože zelenina mu vůbec nechutná a vždy ji vybere ikdyž je nadrobounka nakrájená a dávám mu alavis
|