Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / kočka a štěně - hrozí nebezpečí?
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
bisonka
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2007 21:15 - Změnil/a: bisonka
- Nahlásit

Mám dotázek, máme kocoura, je asi 3 roky starý, jako kotě se přitoulal a už zůstal, vesměs je venku,na lovu, občas se pár dní neukáže jak už to u koček bývá, ale občas spí i doma na gauči nebo tak. Teď budem mít ale štěndo a i přesto že předtím než ho budem mít chceme s kocourem na veterinu aby ho tam odčervili a očkovali proti vzteklině,zajímá mě jestli štěně, pochopitelně ještě nedoočkované, může od kocoura něco chytit. Máme si dát pozor na něco dalšího?

haji
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 05:59 - Změnil/a: haji
- Nahlásit

Tomu aby se kocour netoulal se dá částěčně zabránit jeho kastrací(u kocourů to není nijak vážný zákrok),zároven tím zabráníš hromadě kotátek kolem vašeho bydliště(s nejasným osudem).
I o kočky je potřeba se starat pravidelnou vakcinací proti kočičím nemocem a pravidelným odčervením.Vzteklinu je taky třeba očkovat,ale myslím,že její očkování je až mezi posledním ve všem co jsem napsala.
Takže v každém případě bych nechala kocoura --odčervit,nasadit obojek na klíštata a blechy,kastrovat,očkovat,přeočkovat a teprve potom bych domů přivedla štěně.
Opravdu nevím jaké nemoci může kočka na štěně přenést,naše měla taky tři roky když jsem přinesla domů štěně,ale všechny výše popsané úkony měla za sebou.
Přeju aby ste si z kocourkem a štěnátkem užili krásný a dlouhý život plný lumpáren

aren
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 15:59 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

haji
aby se kocour netoulal se dá částěčně zabránit jeho kastrací(u kocourů to není nijak vážný zákrok),zároven tím zabráníš hromadě kotátek kolem vašeho bydliště
Promiň, ale to se pleteš.
a) toulání kastrací nezabráníš, případně jen částečně. Například moje kastrovaná kočka si dělá výlety docela dost. Promiň, teď vidím, vždyť píšeš, že částečně.
b) na počet koťat v okolí nemá kastrace tvého kocoura absolutně žádný vliv, tento počet je závislý jen a pouze na počtu plodných volně žijících koček. To bys totiž musel vykastrovat v okolí kocoury všechny. Pokud na okolí zbude jen jediný virilní kocour (a tomu nezabráníš), tak budou mít stejně všechny volně žijící kočky stejný počet koťat, jako kdyby tam běhalo nekastrovaných kocourů padesát. Akorát budou geneticky zmršenější, páč nebude mezi kocoury žádná soutěž a koťata budou příbuzný.

fatdog
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 17:02
- Nahlásit

aren

hele paní, že tys studovala genetické inženýrství?

Lájoš
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 17:04
- Nahlásit

fatdog
to nestudovala stím se narodila

fatdog
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 17:11
- Nahlásit

Lájoš
to nestudovala stím se narodila

bisonka
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 19:05
- Nahlásit

haji
No dík za rady, příští týden s kocourem zajdeme za veterinářem a snad bude vše ok.

fatdog
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 19:17
- Nahlásit

bisonka

ho jako chcete nechat vykastrovat?

bisonka
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 19:27
- Nahlásit

fatdog
Nee, jako že zajdeme za veterinářem na očkování, odčervení.. kastrovat ho rozhodně nechcem.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 19:27
- Nahlásit

aren
) na počet koťat v okolí nemá kastrace tvého kocoura absolutně žádný vliv,
No já nevím,ale nemusíš se na tom přeci podílet ne?Mě teda osobně by nenapadlo mít kocoura nevykastrovanýho,měla bych jaksi pocit,že počet bezprizorních koťat zbytečně zvyšuju,což nechci.Kocour se sice toulá,ale míň a bez "následků".

fatdog
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 19:29
- Nahlásit

davidkova renata
No já nevím,ale nemusíš se na tom přeci podílet ne?Mě teda osobně by nenapadlo mít kocoura nevykastrovanýho,měla bych jaksi pocit,že počet bezprizorních koťat zbytečně zvyšuju,což nechci.Kocour se sice toulá,ale míň a bez "následků".
Ale ale to jsou mi principy .......

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 19:44
- Nahlásit

fatdog
Ale ale to jsou mi principy
Nechápu...bohužel.

aren
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:13
- Nahlásit

davidkova renata
měla bych jaksi pocit,že počet bezprizorních koťat zbytečně zvyšuju
Nezvyšuješ. Spočítej si to, je to úplně jedno, jestli je jeden kocour vykastrovaný nebo ne. Koťat bude furt stejně, no možná budou geneticky jednotvárnější.
Proto já kastruju kočky holky.

sue
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:16
- Nahlásit

aren
já osobně bych kastrovala obojí aby byl klid...navíc doma mít kocoura nevykastrovanýho ani nejde a venku si to nelajznu taky...souhlasim s davidkouvou renatou že se podílím na zvyšování počtu koťat tak jako tak

aren
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:21 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

sue
podílím na zvyšování počtu koťat
fakt si myslíš, že zvýšením počtu kocourů roste počet koťat?

aby byl klid
Leda tak. No, tak klid bude, to jo.

haji
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:25 - Změnil/a: haji
- Nahlásit

Pro aren....
Jeden vykastruje kocoura,podaří se mu přemluvit souseda a ten vykastruje kočku a tak postupuje osvěta o kastrování koček
Pro všechny....
To je bohužel jenom fikce, tak to nefunguje.Každý kdo vykastruje venkovně žijící kočku nebo kocoura se nepodílí na útulcích plných kotat ,na depozitech praskajících ve švech a nepíšu o koncích kotat na vesnicích.Já mám kočku kastrovanou a žádný následek to na ní nemá.Samozřejmě,že kastrace byla pouze doporučení,vakcinace,odčervení a odblešení je nutnost.

Jenom mě zaráží několik věcí,někoho z Vás by napadlo nevakcinovat svého psa,nedávat mu odčervovací tablety ,nekoupit mu spot nebo nechat psy se nekontrolovatelně množit a tak plnit již přeplněné útulky???Je zvláštní,že u koček Vám to připadá asi normální.

sue
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:26
- Nahlásit

aren
no ne si to vem, když nějakej inteligent nenechá svojí kočku co pouští ven vysterilizovat a nebo jí vyhodí či se taková kočka venku narodí,tak ty nebo ostatní co pouští kocoury ven,zapříčiňujete to,že kočky budou oplodněny a porodí koťata.Kdyby se všichni kocouři kastrovali tak by to nebylo.Ale jasně platí to i u koček a hlavně kdyby se ven pouštěla jen kastrovaná a sterilizová zvířata tak nemáš koťata...hlavně nejhorší je to když se vyhodí ven kočka nesterilizovaná a kocour nekastrovanej,stane se z nich divoká populace a množí se mezi sebou ale i mezi ochočenými kočkami z domu....a tim si myslim že i ten majitel co nemá doma kocoura kastráta k tomu přispívá a kort když třeba ví že v okolí má divokou populaci koček....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:31
- Nahlásit

haji
kdo vykastruje venkovně žijící kočku nebo kocoura se nepodílí na útulcích plných kotat ,na depozitech praskajících ve švech a nepíšu o koncích kotat na vesnicích.
asi tak to vidim.

sue
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:34
- Nahlásit

mě prostě přijde nezodpovědný pouštět ven nekastovaný či nesterilizovaný zvířata ven a kort když vim že v okolí jsou divoký kočky či kocouři,který jsou 100% nekastovaný či nesterilizovaný....to je fakt v útulku plno( a to vim o čem mluvim páč v něm pracuju)

haji
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:36
- Nahlásit

davidkova renata
.....a tak pomalinku ,ale jistě ,bude postupovat osvěta o kastracích venkovních koček.

Filip
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:36
- Nahlásit

Spočítej si to, je to úplně jedno, jestli je jeden kocour vykastrovaný nebo ne. Koťat bude furt stejně, no možná budou geneticky jednotvárnější.

aren
A prosím tě, mohla by si ten propočet nějak stručně napsat?

Každý nekastrovaný kocour, která běhá po městě zvyšuje už tak dost vysoký počet koček, které nikdo nechce, to je snad jasné každému, kdo nevěří na to, že koťata nosí čápy

Smečka
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:44
- Nahlásit

aren
b) na počet koťat v okolí nemá kastrace tvého kocoura absolutně žádný vliv, tento počet je závislý jen a pouze na počtu plodných volně žijících koček. To bys totiž musel vykastrovat v okolí kocoury všechny. Pokud na okolí zbude jen jediný virilní kocour (a tomu nezabráníš), tak budou mít stejně všechny volně žijící kočky stejný počet koťat, jako kdyby tam běhalo nekastrovaných kocourů padesát. Akorát budou geneticky zmršenější, páč nebude mezi kocoury žádná soutěž a koťata budou příbuzný.

No to je mi ale blbost,podobná jako včera s tím labradorem.
Nekastrujte kocoury,podpoříte heterozní efekt v kočičí populaci!!Jo.
Člověk na tebe nemůže bejt hodnej,protože ty jsi fakt demagog v tomhle směru.

(Já kastruju všechno co se najde,nebo příjde,psy i kočky,všechno jednim šupem,abych aspoň nerozšiřovala řady těch ubožáků)

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:51
- Nahlásit

Smečka
Já kastruju všechno

Ty vogo..., chudák manžel.

aren
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:54 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Filip
mohla by si ten propočet nějak stručně napsat?
Klidně.
jedna kočka + jeden kocour = pět koťat.
jedna kočka + dva kocouři = pět koťat.
jedna kočka + tři kocouři = pět koťat.
jedna kočka + čtyři kocouři = pět koťat.
a tak dále.
Po deseti řádkách ti napadne, koho je vhodnější kastrovat.

sue
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:55
- Nahlásit

aren
ale ne vždy jde jen o jednu kočku nebo jo??

Smečka
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:57
- Nahlásit

Garfield
Uznávám

haji
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:57
- Nahlásit

Jenomže jeden kocour není čáp(myslím,že je to tak u čápů) a nedrží se jenom jednoho partnera!!!

aren
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:59 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

sue
ne vždy jde jen o jednu kočku nebo jo??
OK, pro tebe:
deset koček + jeden kocour = padesát koťat.
deset koček + dva kocouři = padesát koťat.
deset koček + tři kocouři = padesát koťat
deset koček + čtyři kocouři = padesát koťat.
deset koček + milion kocourů = padesát koťat.

Ale:
pět koček + milion kocourů = dvacetpět koťat
jedna kočka + milion kocourů = pět koťat
nula koček + milion kocourů = nula koťat

(kočka myslím samo nekastrovaná)

fatdog
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:59
- Nahlásit

davidkova renata
Ale ale to jsou mi principy
Nechápu...bohužel.

opravduuuuu nevim, jestli jste to psala Vy, ale myslím, že onehdá ano.....bud Vy nebo Mac1...že se Vám nelíbí, když někdo jen tak preventivně v rámci jakože odpovědnosti nechá vykastrovat fenku....psala jste to tedy Vy nebo Mac1?

haji
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2007 20:59
- Nahlásit

Je naprosto jasné,že kastrace kočky je vhodnější řešení,ale kastrace kocoura je mravenčím krůčkem ke snížení stavu nechtěných potomků

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání