Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / problem po porodu
Autor Zpráva
CharleeSkywalker
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2007 22:57
- Nahlásit

mame yorkshirku a v patek privedla na svet tri stenatka...krom toho ze vcera zvracela (nejspis protoze sezrala kousek placenty), tak dnes jsme pod jednou bradavkou objevili takovy utvar...no nejspis proste zatuhava mleko pod bradavkou ze ktere stenata nepijou...zatim je to jeste docela mekke a z bradavky jde dostat mleko, ale stenata nespolupracuji a z toho ceciku nechou pit, je nejaky zpusob jak to treba rozmasirovat, nebo na to neco prilozit???Zatim zkousime teply obklad a trosku masirovani (tak jak se to dela u lidi...)

doporucite neco dalsiho?Nebo rychle k vete?Zitra se mame stavit na treti injekci antibiotik, tak bude to stacit (ty injekce zacla dostavat kvuli zvysene teplote pri tom zvraceni - pro jistotu)???Prede dik

ati
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 00:17
- Nahlásit

CharleeSkywalker
cecík rozmasírovat a mléko odstříkat,nic hrozného to není,pokud z cecíku nejde zapáchající tekutina

emikami
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 01:05
- Nahlásit

CharleeSkywalker
A ten cecík má horký nebo ne?
Já nedávno řešila trochu jiný problém, ale když píšeš, že si myslíš, že má cecík zatvrdlý jestli to není podobné, ale když má dost toho mléka, proč by štěňátka nespolupracovala.

Moje fenka už málo kojila, pak se štěňata během dvouch dnů rozprchla do světa, hned druhý den jsem zjistila že má spodní cecíky velmi nalité a zdvrdlé, boulovité, vylekalo mně to, a také dost horké. Přikládala jsem buď studené obklady, také jsem mléko odstříkala, trochu to pomohlo, ale co pomohlo nejvíce, bylo že jsem ji pomazala cecíky měkkým tvarohem a na to dala studený obklad, tak jsem ji měla na zádech tak 20-30minut.Tvaroh jsem ji tak opláchla, krásně nám to pomohlo a cecíky změkli, já potřebovala tvorbu mléka zastavit, udělala jsem ji to dvakrát a tím že nadále nekojila, se to pak stále zmenšovalo, nevím jak to myslíš, teplé obklady u lidí, ale když má žena ztvrdlý prs, plný mléka, tak se dávají studené obklady, odstříkává se mléko, a nebo se právě dává ten tvaroh, který mléko vytahuje, tím prs změkne, a nenastane zánět, nesmí se to nechat ztvrdnout kvůli tomu zánětu a následné horečce, pokud má fenka zdvrdlé cecíky, asi bych zkusila tohle, nechci teda nějak radit, aby to nebylo špatně, ale cecík by ji třeba změkl, mléko by se jí určitě neztratilo a tím, že by kojila by se jí tvořilo dál. Jestli štěňata nepijí a jí se mléko tvoří a nejde ven, pak ji to tam tvrdne, zřejmě. Jestli štěňátka nepijí a to ani jedno, dala bych je vyšetřit, zda nemají roštěp patra, či něco, nebo pijí ale z jiného cecíku? Než se někdy naučí štěňátka dobře sát, musí se neustále k cecíku přikládat a pomoc jim cecík chytit do papulky, dělat to tak dlouho až se přisajou a začnou sát. Hodně štěstí

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání