| Autor |
Zpráva |
barona
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 15:46
- Nahlásit
Ahoj, potřebovala bych poradit ještě jiný druh odčervovací pasty pro dospělého psa než Banminth. Abychom pořád neodčervovali tím stejným. Psovi jsou dva roky. Doteď jsme dávali normální tablety, ale už na to nemám sílu. Je to vždy celodenní operace a navíc ještě s nejasným koncem, protože když už to do něj už nějak dostanu, tak to většinou ještě vyzvrací. Takže jsme teď začali odčervovat pastou. Nadšený z toho taky nebyl, ale za 10 min jsme to do něj stihli vpravit a dokonce to ani nevyzvracel, takže u past chceme zůstat.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 17:10
- Nahlásit
barona
já používám od firmy Virbac pastu Vitaminthe
|
barona
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 00:06
- Nahlásit
Nikdo jiný neznáte nějakou další pastu?
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 06:37
- Nahlásit
barona
pokud máte takové problémy s tabletami a pastou tak skuste ruzné spot ony které jsou na trhu,já používám strongholt ale jsou i jiné.dává se to jako pipeta do srsti a je to bez problému.Ted jsem tak odčervovala štěnda i fenu a super.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 07:54
- Nahlásit
barona
já mám s čubou úplně stejný problém a vyřešila jsem to tak, že po domluvě s vetem sbírám 3 dny bobky (vždy jen malý kousek) a oni to pak vyšetří a řeknou, zda má parazity a je třeba odčervit. Jsem s tím moc spokojená, neb odčervování zatím nebylo třeba (praktikuju to tak teprve rok), pejsu netrápím nevolností z léků a cena je 120kč, takže jako za prášek nebo pastu.
Ne všichni veti jsou ochotní to udělat, ale určitě někoho najdeš.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 07:56
- Nahlásit
Ne všichni veti jsou ochotní to udělat, ale určitě někoho najdeš
no pokud jsi barona z Prahy, tak stačí zanést bobany do LABVETu v Holešovické tržnici.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:00
- Nahlásit
Bohužel jsem z malého města, takže se zkusím poptat u nás, jestli mi tohle někde udělají.
Taky by byl zřejmě menší problém v tom, donutit aby sbírali kousky bobků i děti a manžel, protože opravdu nejsem schopna venčit 3 dny psa jen já
KEISSA
A ten stronghold je i proti červům uvnitř trávicí soustavy? Já myslela, že je to proti blechám, dravčíkům atd...
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:05
- Nahlásit
[b]barona[/b
ano strongholt je i proti vnitřním červum a jsou i jiné preparáty je potřeba se zeptat veta.Divím se že ještě žádnej nedoporučil.Navíc tato přípravky učinkují podstatně déle,jejich nevýhodou je spíše cena.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:07
- Nahlásit
KEISSA
A u toho Strongholdu to není třeba měnit? Jako je tomu u tabletek...
|
barona
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:09
- Nahlásit
KEISSA
No ono náš vet je tak trošku na heslo. Vždycky si radši informace zjistím předem někde na netu a pak tam jdu s konkrétní věcí. Kolikrát mi totiž přijde, že toho vím víc jak on
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:10
- Nahlásit
barona
nemusíš sbírat 3 dny těsně za sebou, můžeš to rozložit na třeba týden, ale musí to být směsný vzorek
Taky jsem z malého města, jeden vet mě odmítnul a druhý řekl - no problem, tak se ze mě stal stálý zákazník
|
barona
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:24
- Nahlásit
kokoška
No my máme veta bohužel jen jednoho... Tak snad to vyjde. Nerada bych vozila bobky busem x km. To by byl zážitek snad pro všechny zúčastněné.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:36
- Nahlásit
barona
zážitek snad pro všechny zúčastněné
musíš to hermeticky uzavřít třeba sklenička od dětské přesnídavky je ideální - smraduvzdorná
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:37
- Nahlásit
jestli se to musí měnit tak to nevím přesně ale vím že těchto přípravku je několik.Jsou učiné na vnitřní i vnější parazity a jejich učinnost je kolem jednoho měsíce.používám to u štěnat,u fen ale i u koček se kterýma jinak bývají problémy s tím jak odčervit (asi jako máš ty u svého psa)a vše v pohodě.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:40
- Nahlásit
KEISSA
Hmm jenže kde to zjistit, můj vet zná akorát ten stronghold...
Právě že je pro mě nejlepší za ním přijít, ať mi sežene konkrétní přípravek a on to beze všeho rád zařídí, ale jakmile chci poradit, tak plácá páte přes deváté a v konečném důsledku se stejně nic nového nedozvím.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 12:26
- Nahlásit
už tu někdo zmiňoval Caniquantel?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 12:37
- Nahlásit
Caniquantel
to je ten "cukr" ?
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 12:52
- Nahlásit
barona
tak zkus zatím ten strongholt a pak se uvidí,mezitím získáš další informace o jiných přípravcích.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 12:58
- Nahlásit
petl
Caniquantel jsme měli jako tabletku, vet říkal jak je to ochucené a jak to psů nechutná, ale ten náš sek tomu stavěl stejně jako ke všem ostatním tabletkám...
KEISSA
No teď jsme dali tu pastu, za 4 měsíce zkusím ten stronghold a pak už snad budu mít tip na něco dalšího.
On ten stronghold je i na srdeční červi, že?
|
petl
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 13:20
- Nahlásit
My měli Caniquantel jako pastu na odčervení štěňat. Vetka říkala že je to lepší než ten Banminth či jak se to píše protože ten prý není na škrkavky a tak, ten Caniquantel je prý na všechno. Štěňata to normálně zdlábla bez ošklíbání ale zas na druhou stranu ani dospěláci se mi jen tak nad něčím neošklíbají a u věcí jako tablety s nimi o tom ostatně nediskutuju.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 13:29
- Nahlásit
petl
A jo, vzpomínám si, že jsem se i o té pastě Caniquantel bavila s vetem a říkal, že do toho teď začali dávat nějakou rybí příchuť či co a že to psi moc nechtějí. Tak nevím... Ale pořád se mi do něj snáz dostává pasta než tabletky. Ty rozpozná úplně ve všem a když mu je zkusím dát nasílím, tak je pak stejně buď vyplivne nebo vyzvrací.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 13:32
- Nahlásit
KEISSA
Ted jsem tak odčervovala štěnda i fenu a super.
no nevim, jak presne ten stronghold funguje, ale moje vlastni zkusenost a rada od naseho veterinare: stenatum se ma davat pasta a ne tablety. pasta totiz dostane z tela zive cervy, kdezto tablety je zahubi a pak jsou nasledne pohybem strev vytlaceni ven .... problem je v tom, ze mrtvy cerv vypousti v ramci sveho rozkladu jedovate latky, ktere mohou male stene zabit .... jak jsem psal na zacatku, nevim, jak stronghold funguje, ale pokud zabiji cervy, tak bych to na stene (do cca tri mesicu) radeji moc nedoporucoval .....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 15:13 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
KEISSA
ano strongholt je i proti vnitřním červum
Stronghold nefunga na ploche cervy (cili tasemnice - stejne tak Banminth), kdezto Vitaminthe a Caniquantel pusobi na oboji (ploche i oble - cili tasemnice a skrkajzny)...
kokoška
že po domluvě s vetem sbírám 3 dny bobky (vždy jen malý kousek) a oni to pak vyšetří a řeknou, zda má parazity a je třeba odčervit.
Idealni.
baronaAle pořád se mi do něj snáz dostává pasta než tabletky. Ty rozpozná úplně ve všem a když mu je zkusím dát nasílím, tak je pak stejně buď vyplivne nebo vyzvrací.
Ja nediskutuju s psikem.. Kdyz nechce tabletky spolknout v pastice ci tavenaku, nastupuje "drsna" skola - aneb prasek na koren jazyka a drzeni tlamicky.. Driv nebo pozdeji to pes spolkne.. (aby mu prasek v takovym pripade lip klouzal do krku a neprilepil se na jazyk, dostane na prasek zdibicek masla..) .
|
barona
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 15:17
- Nahlásit
Fifi
Jo, takhle to provozuju taky, ale vzhledem k tomu, že pes má placatej čumák (fr.buldoček), tak se mu tlama špatně drží, když se mi snaží vší silou vysmeknout. Je to operace pro min. 2 dospělé lidi a většinou když už jsem si myslela, že prášek fakt spolknul, tak jsem ho našla v nějakém zákoutí tlamy. A nebo jak říkám ho vyblil.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 15:25 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
barona
že pes má placatej čumák (fr.buldoček), tak se mu tlama špatně drží, když se mi snaží vší silou vysmeknout.
Ja driv tabletkama krmila boxika, ten mel taky cumak dost splaclej... nejak nejni zvrchu za co chytit... Kdyz si prasek nasla v zakouti tlamy, dalas ho moc vysoko na jazyk, to chce az do "chrtanu" ,fakt co nejniz. A jak operace pro dva lidi - francouzak - supnu ho do klina, nohama rukama znehybnim (nebo v kline ho zvednu na zadni), sup tam s piluli, staci mu drzet tu spodni hybavou celist (ikdyby rukou se zaprit o celicko) a spolknout to musi.. (Ale asi to vidim jednoduse, ze.. )
|
barona
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 15:29
- Nahlásit
Fifi
No trošku asi jo. On má totiž o dost větší sílu než na jakou vypadá. Po takovýto operaci jsem vždycky totálně dodrápaná a plná modřin. A jak říkám, má už to snad nějaký reflex či co, ale když už do něj tu tabletu dostanu, tak to skoro vždy následně vyzvrací...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 15:34
- Nahlásit
barona
tak to skoro vždy následně vyzvrací...
To bude tim stresem z podavani...
Ale kdyz vam ty pasty sedi, proc se vystavovat modrinam a bojum... Byt tebou - tak kdyz nejde bobkosber, tak zmenit pastu za Vetaminthe...
|
barona
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 15:35
- Nahlásit
Fifi
Ok, píšu si a za ty 4 měsíce dáme tuhle.
|