| Autor |
Zpráva |
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2007 14:00
- Nahlásit
Dnes se mi Chelsinka ( GR ) poprvé rozhárala. Myslela jsem si, jak mám vše dopředu nastudované a když je to tu, tak si vybavuju velký houby samozřejmě... Fenka krvácí, může už nějakou dobu hárat, aniž bych si toho všimla, nebo to začíná právě krvácením? A od kdy do kdy krvácí, jak moc a jak dlouho teda to hárání celkem trvá? Prostě mi sem prosím hoďtě nějaký základní informace i o falešce. Už jsem to všechno četla, ale jak to přišlo, tak fakt nic nevim
O tom, že jsme přihlášený na sobotní výstavu radši nemluvím... Taky si to ta potvora nemohla nechat až na neděli
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2007 14:05
- Nahlásit
ko4ka
ono je to dost individuální
Obvykle začíná špiněním, ale krátkým, pak přejde do krvácení a pak výtok už nemá krvavou barvu a nastávají plodné dny, pak už zase jen dočišťování. Hárání trvá cca 3 týdny.
Jakmile zjistím, že fenka hárá, tak ji nepouštím z dohledu, zpočátku o psa nejeví zájem a pak ve svých plodných dnech je jak utržená ze řetězu.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2007 14:08
- Nahlásit
fromeli
Já Tessinčiny "plodné dny" poznám hlavně podle toho, že začne trošku smrdět i nám (a přestane to mít krvavou barvu, jak jsi psala i ty), nevim, jestli je to tak u všech fenek, ale naše ty čtyři kritické dny prostě trošku smrdí...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2007 14:28 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
ko4ka
Fáze hárání poznávám podle zájmu psů, bo my žádný postřehnutelný výtok nemáme tak v tom Ti neporadím. Jak píše Fromeli, je to dost individuální, tak si zapisuj své postřehy s datumama, bude se Ti to příště hodit.
Faleška vás případně čeká za dva měsíce po skončení plodných dnů. Projevuje se "pelíškováním" péčí o "štěňátka" - hračky, zduřením mléčných žláz a skutečnou tvorbou mléka. Zatvrdnutí mléka ve žlázách může být velmi nebezpečné a vést k zánětu - jak to tvrdne a teplá, musí se k vetovi.
Jinak se při falešce doporučuje hodně pohybu, hodně jiných podnětů, mazlení s páníčky, odvádět pozornost od pelíšku a opečovávaných hraček (páč to právě podněcuje tvorbu mléka), případně pelíšek a hračky sebrat. Méně jídla.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2007 16:49
- Nahlásit
Faleška vás případně čeká za dva měsíce po skončení plodných dnů
no to je taky individuální Naše mrcha ji prvně vůbec neměla a další hárání pro jistotu plynule přešla z hárání do falešky
Ale nejčastější je počátek fakt v době potencionálního porodu
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 07:51
- Nahlásit
ahoj, tak si vše poctivě píšu a hlídám, nastávají nám pomalu, ale jistě ty "nejlepší" dny a nápadníky poctivě odháním. Naštěstí to jde zatím v pohodě. Ale mám takový dotaz, bylo mi řečeno, že bude krvácet cca týden, no a dneska už je to dýl jak týden a ona krvácí furt a docela festovně, je to normální nebo se krvácí celý hárání? To snad ne ne? Nebo se mám zeptat vetky? No, musím naznat, že bych nebyla schopná, kdyby byla chovná, aby měla štěňata, jí nechat - a hlavně mě to nechat absolvovat znova Tohle člověka vyléčí z chovatelských plánů
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 07:59
- Nahlásit
ko4ka
ono je to fakt individuální, naše tedy krvácí trochu dýl než týden, řekla bych, že přestává krvácet, když začne chtít psa
Navíc první hárání bývá netypické.
Začala bych plašit až v případě, že by to trvalo dýl jak 3 týdny a nebo fenka začala nadměrně pít, nadměrně být unavená.....
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:22
- Nahlásit
fromeli
tak jo díky, už aby byl konec...
|
Synus
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 17:48
- Nahlásit
Ahoj,pesanka mi začala poprvé hárat,zatím psům moc nevoní,což nás údajně brzy čeká,ale mám takový dotázek.Stalo se někomu u feny,že když si olizuje ta místa tak potom jakoby mlaská a vrže zubama?Když krvácí,jakože pár kapek jde ven,tak potom se olizuje hrozně vrže zubama a jakoby překusuje,nevím proč to dělá,říkám si jestli ji nemůže něco bolet.A když třeba čůrá,tak jak si dřepne a vypouští,tak TO má jaksi povysunuté a vypadá to ještě větší.Nikdy jsem fenu neměla,vždycky psi,tak nevím jak to má v reálu probíhat ani vypadat.Nemůže mít nějaký zánět nebo něco,co ja vím...prosím podělte se o zkušenosti.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 17:50
- Nahlásit
Synus
myslím, že to stačilo vytáhnout jen v jednom tématu ne?
Jinak já neporadím, ač se kolem mě motává neustále 10fen - hárání jsem nikdy neřešila páč je vídám jen čas od času a nejsou mé...
Ale Teď to čekáme cca za 2měsíce u mé první vlastní fenky tak uvidíme co nás čeká ...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 17:57
- Nahlásit
Synus
Je to zcela normální. Cvakání zubama může značit sexuální vzrušení.
Při hárání se to vždycky zvětší...u některých fen docela mega.
|
Synus
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 18:44
- Nahlásit
leila
Asi stačilo,ale nevěděla jsem kam se kdo koukne,tak jsem si to chtěla pojistit .
Mucholabka
O tom zvětšením jako takovém vím,myslela jsem,jen při tom čůrání se mi to zdálo jaksi óbr.
Tak díky...
|