Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / nechce čůrat
Autor Zpráva
Saita
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 10:30
- Nahlásit

Mám jorka. Byl v pořádku, ale ve středu večer se vrátil večer z venčení a potom se po chvíli začal motat. Špatně chodí na zadní nohy a hodně kulhá na levou přední. Hned jsme jeli k veterináři, ten pejska vyšetřil a prý to vypadá na něco s rovnovážným centrem v uchu. Pejsek dostal injekce a prášky. Teda občas zvrací, ale o jídlo má zájem a s chutí jí, pije, jenom je obrovský problém s venčením. Včera to jakž takž šlo, musela jsem s ním docela dost pochodit než zvedl nožku, ale přece jenom se vyčůral. Taky se dokonce i vykakal, ale dneska se ještě nevyčůral. Od včerejšího večera(půl desáté) doteďka. Chodila jsem s ním dost dlouho, ale vždycky tak mazimálně čuchl a šel dál. Co mám dělat? Můj vet je právě na dovolené, ale odpoledne pojedem k veterináři který toho našeho zastupuje. Jak jej mám donutit aby se vyčůral?

slony
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 10:46
- Nahlásit

Saita
CO NAJSKOR K VETOVI na dalsie liecenie , ultrazvuk , rozbory a pokial sa k svojej velkosti i primerane nevymoci tak vycievkovanie ...

neviem ci je prob tvojho psa neurologickeho ci ineho povodu, ale pokial sa pes nevymoci (a pije ... ak nepije tak zas k vetovi, kapacky, hrozi dehydratacia) tak sa mechur neprirodzene zatazuje, akutne hrozi ruptura, chronicky hrozi "skolabovanie" . Viem o com pisem, z neznalosti (tj. vlastnej blbosti) takto mojmu psovi presiel akutny zapal mocovych ciest do chronickeho a pes je v najlepsiom pripade schopny samostatne zo seba dostat par kvapiek, takze ho tri roky 2x denne cievkujeme

Saita
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 11:05
- Nahlásit

slony
Pije a docela dost, ale vyvenčit se nechce. Ještě to jdem jednou zkusit a jestli nic, tak asi pojedem do vedlejšího města k veterináři. Vůbec nevím jak bych jej měla vycévkovat, ale tam mi to určitě ukážou. No a odpoledne právě jedem k tomu zastupujícímu vetovi, ten je docela daleko ale právě odborník.
A co když se nebude chtít ani vykakat?

slony
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 11:41 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

Saita
hm ... nechcem strasit ale neodkladajte navstevu veterinara, zvlast ak pije dost (predpokladam ze york je skor doma kde tej vody vela nevydycha) . Pri obvyklom prijme vody sa mechur naplni na hranicu (i ked jeho elasticita je neuveritelna) za menej ako 24 hod. Ak normalne prijima potravu a na rozdiel od problemov s mocenim sa vykadil, tak snad s tym problemy mat nebude ... vyzera to skor na nieco neurologicke , mocenie a kadenie su v tomto nezavisle ale nie som odbornik

to cievkovanie sa da lahko naucit ale verim, ze sa to ucit nebudes musiet , "mrtvicka" mocovych ciest nie je casta zalezitost (jediny pes ktoreho poznam s takym problemom mi drichme v predsieni na kachlickach)

ale skutocne ak nemocil 12 a viac hodin tak co najskor k vetovi

Smečka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 15:28
- Nahlásit

to cievkovanie sa da lahko naucit ale verim, ze sa to ucit nebudes musiet , "mrtvicka" mocovych ciest nie je casta zalezitost slony
No, myslím,že může jít o mrtvici mozkovou.

slony
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 15:50
- Nahlásit

Smečka
myslím,že může jít o mrtvici mozkovou
preto som to dal do uvodzoviek , ale inak to najlepsie vystihuje stav mojho psa - nepodarilo sa diagnostikovat (rtg, sono, ultrazvuk, pohmat) ci ide o mechanicke alebo neurologicke poskodenie, ci sa jedna o blok, krc, odumrt a ci co , vysledkom je ze nohu dvihne a necvrkne a necvrkne pri mozkovej mrtvici by sa myslim prejavili aj ine sprievodne javy, nie ? u neho je sprievodny jav jediny - odvtedy daleko viac hrabe zadnymi pri vyprazdnovani alebo simulacii mocenia, je mu jasne ze mocom nic neoznackuje ...

Smečka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 15:53
- Nahlásit

pri mozkovej mrtvici by sa myslim prejavili aj ine sprievodne javy, nie ?slony
Nevím.Měla jsem NO který ve svých 14 letech prodělal mozkovou mrtvici a popis celkem sedí.Stabilizoval se v podstatě sám po cca týdnu.Od té doby chodil nakřivo,zemřel v necelých 16 letech.

slony
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 16:06
- Nahlásit

Smečka
aha , ty si mala na mysli priznaky psa autorky vlakna ... to hej

Smečka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 17:16
- Nahlásit

aha , ty si mala na mysli priznaky psa autorky vlaknaslony
hej,hej

Saita
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 17:40
- Nahlásit

Smečka se trefila. Právě jsme se vrátili z veteriny. Dělali rentgen, odebrali krev(výsledky budou večer, nebo zítra), nic zvláštního nenašli ani na kosti u ucha která by signalizovala zánět. Už jak jej viděli chodit tak řekli(viděli jej dva doktoři nezávisle na sobě) že je to asi mrtvice. Navíc prý močový měchýř neměl nijak zvlášť naplněný(opravdu si nejsem vědoma chvíle kdy se vy pejsek vyčůral) a dokonce byl dehydrovaný. Dostal injekce vody z glukózou, vitamín B(na ten budeme chodit každý den), prášky které dostal od mého veta mu nechali. Navíc po opíchání před rentgenem jsem se s ním šla projít jestli se nevyčůrá a on se vyčůral. Prý je ale dost plný, tak musí lehké jídlo aby se ještě nezacpal(no taky kdyby se chtěl taky vykakat). Ten pejsek je docela mladý. 20. bude mít čtyři roky, ale bohužel se to prý stává i mladým i když velice zřídka.

Smečka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 18:06
- Nahlásit

Saita
Ten pejsek je docela mladý. 20. bude mít čtyři roky, ale bohužel se to prý stává i mladým i když velice zřídka.
Právě,že je mladej,bude určitě rychle dobrej

slony
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 19:50
- Nahlásit

Právě,že je mladej,bude určitě rychle dobrej

jj

Saita
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 20:43
- Nahlásit

Díky, snad jo. Už se vykakal i vyčůral, byl dehydrovaný i když pil opravdu dost(normálně toho nevypije ani polovinu). Děkuju za rady.

Saita
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2007 10:47
- Nahlásit

Tak už zase máme jinou diagnózu. Měli jsme jet na vitamín B a byl tam jiný doktor. Ten Nišku znovu prohlédl, koukal se na snímky(i včera nám říkali že by tam něco mohlo být, je to ale špatně vidět a mohl se zrovna pohnout). Pak se nás ptal jesli jej něco nebolí a to právě že jo. Jak jej někdy vezmu(normálně pod hrudníkem), tak někdy zakvíká a třeba dneska jsem hodila míček, on k němu došel najednou zakvíkal a odkulhal. No ale ať je to co chce léčba je stejná, mám mu cvičit s pacičkami bude jezdit na vit B a na laser.

Saita
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2007 11:26
- Nahlásit

Asi je to opravdu to ta plotýnka, když má Nikky jíst, skloní hlavu tak jej to bolí. Akorád pořád strašně zvrací. Včera půl dne zvracel snídani, odpoledne už se to uklidnilo, večer dostal vločky s mrkví(kvůli lékům), to strávil, dneska zase zvracel, nedali jsme mu nic a zvrací žaludeční šťávy(co dvě hodiny). Odpoledne bysme měli jet k vetemu kvůli injekci B. Může to zvracení být z léků nebo z čeho?

jeje
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 07:09
- Nahlásit

Saita
moze mu byt vselico, aj taketo existuje, aj ked len vzacne:
http://www.jaggy.cz/cz/clanek.php?id=c_46288a812bc c4

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání