| Autor |
Zpráva |
damila
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 19:20
- Nahlásit
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Rozhoduji se zda jit na ultrazvuk s březí fenkou nebo se raději nechat překvapit kolik nám nadělí radostí? Kolikátý den březosti je nejlépe jít? A také kolik to stojí?
díky za odpověď
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 19:35
- Nahlásit
Ahoj, já jsem právě dneska šla se svou fenkou. Je to 25. den po krytí, tak nám to taky doporučila i veterinářka. Počet štěňat ale zjistit moc nešel, ale alespoň jedno bylo vidět tak vím že je feňule březí. Kdybys chtěla vědět přesný počet štěňat, tak se dá na konci březosti jít na rentgen(jsou tam prý vidět hlavičky a dá se s větší jistotou určit počet). Celé nás to stálo 200.
|
damila
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 09:21
- Nahlásit
Saita,
díky za odpověď. Přeji aby se vám narodila krásná a zdravá stěňátka.
Naše fenka je březí 28 den, zdá se mě, že nějak moc přibrala i když dostává zatím stejnou dávku krmení jak dřív i pohybu (procházky) má dostatek. S ultrazvukem tedy ještě počkáme, jen kdyby nastaly nějaké problémy, zatím je vše OK.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 11:10
- Nahlásit
damila
Taky přeji aby se tvojí fence narodila krásná a zdravá štěňátka, aby porod byl v pohodě.
Moje fenka asi od 21. dne úplně přestala jíst granule. Odmalička byla žrout, co se jí dalo to snědla, ale teďka ne, stala se vybíravou i třeba na ovoce zeleninu. Najednou nechce kousek papriky a nemusí třeba mléčné výrobky(sýr Cottage, ovesnou kaši), které dřív jedla normálně. Jestli ji to nepřejde, tak bude muset zůstat na vařeném(a to jsem jí koupila velký pytel granulí pro březí a kojící fenky). Vypadá to že jí asi po ránu nebývá moc dobře.
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 11:47
- Nahlásit
Saita
naše fenkaje na tom podobně,že by to bylo tím granule jen s masem a to ještě maso vybere a granule pečlivě olíže a nechá být.Odpoledne budeme moudřejší,jedeme na ultrazvuk
|
damila
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 12:53
- Nahlásit
Saita
ta moje fenule je taky veliký žrout, dříve žrádlo hltala aby ji ho nikdo nezežral ale teď jí pomalu....vychutnává si to.
Není to brzy dávat fence granule pro březí a kojící feny, tyto granule obsahují hodně tuku, štěndy mohou být velké a tím i porod může být komplikovanější.
Nejsem žádná odbornice, jen jsem to někde slyšela.
Pentas
kolikátý den je tvoje fenečka březí? Dej vědět výsledek ultrazvuku.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 13:13 - Změnil/a: Nahoda
- Nahlásit
Taky se přidávám do klubu "těhulek" feňule je březí 32 den, na ultrazvuku byla minulý týden ve čtvrtek. Viděla jsem tam cca 6 - 7 kousků, takové malé černé flíčky. Normálně mě to dostalo, čekáme náš úúúplně první vrh, tak jsem z toho nějak vedle sebe.
Také už dáváme krmení pro březí a kojící feny a štěňata.
Snad vše proběhna tak jak má. . . to přeju i vám
Ještě vlastně dotaz, jak jsou aktivní, popřípadě neaktivní vaše feňule? Ta moje je líná jako vandrák v červenci, nejraději by snad ani nechodila a jen se mazlila a nechala drbat.
Beru jí alespoň na víc kratších vycházek, ale mám pocit, že ji snad za chvilku budu nosit.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 14:00
- Nahlásit
Jeje to bude štěňátek.
Pentas:
Jsem zvědavá jak dopadnete na ultrazvuku.
Damila:
Já vím je to brzo, ale jelikož v normálních granulích které jí je rozmarýnový extrakt(a ten se nedoporučuje pro ženy v těhotenství- převedla jsem si na psa), tak jsem raději přešla na ty pro březí fenky, ale v kombinaci s vařeným. Klidně bych objednala jiné granule, ale říkám si jestli by těch změn nebylo moc. No feňule to vyřešila za mě, zatím je na vařeném a pokud ji to přejde tak pak budou granule.
Nahoda: Teda tolik štěňátek. Já mám malé plemeno tak jich bude(doufám) méně i když feňule má předpoklady k početným vrhům, ale jelikož je to můj(i její) první porod a taky je riziko eklampsie, tak raději méně než více, ale ne zase jedno velké. Na sonu bylo vidět jedno, ale moc to veterinářka nezkoumala(říkala že u malých psů se štěnda schovávají a jdou těžko najít). Objevil se takový černý váleček, potom zmizel a po chvíli se objevil znovu.
Jinak ohledně té aktivity, to je děs. Ona pořád spí. Na procházce se loudá nepospíchá hodně čuchá, doma s hračkou si pohraje, ale když ji ostatní psi vyzívají ke hře tak nechce. Většinou chrní na gauči nebo se mazlí.
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 14:08
- Nahlásit
už jsou s přítelkyní na cestě.nakryta byla 5.5.U nás by to byl také první vrh,neboť jsme k té naší 7leté krasavici přišli jak slepý k houslím.jeden člověk přišel o barák v restitucích a musel se do týdne vystěhovat.A celou chovnou stanici rozdal.Jaké granule pro březí fenky jste zvolily/předpokládám,že tu jsou pouze krasavice rodu ž./
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 14:43
- Nahlásit
tak s Lakynkou musíme ještě v pondělí na upřesnění,paní vet si není jistá.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 07:44 - Změnil/a: Nahoda
- Nahlásit
Saita
já mám střední plemeno a u něj je tenhle počet normální.
Tak s tou aktivitou jsou na tom feňule úúúplně stejně
Ještě k tomu krmení, krmím Purinou proplan jehněčí adult a teď jsem přešla na puppy také Purinu jehněčí.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 08:46
- Nahlásit
Pentas:
Já mám Winner Plus pro štěnda, původně jsem chtěla jiné ale nebyly a tyhle mi byly doporučeny.
|