| Autor |
Zpráva |
zuzupes
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 11:13
- Nahlásit
Dobry den, mam taku otazku:
ale pred pol rokom moja fenka zozrala vonku igelitovy sacok aj s dakym obsahom.volala som veterinarovi co robit a on ze nic, ze to vyde same von.a ja ze ci neni nieco na vyvolanie zvracania a on ze u psov nie!
ale mi to nedalo a este som cinkla inemu a ten povedal ze treba okamzite prist a podal jej peroxid vodika a do 20tich minut to cele vyvratila.
o mesiac na to zas zozrala lopticku a tak sme k nemu leteli. zas jej podal ten peroxid a zaplatili sme cca 150sk. ked som sa spytala veterinara ake to je riedenie peroxida ze popripade (co dufam ze to uz nebude nikdy treba, ale clovek nikdy nevie) by som jej ho podala aj sama a on povedal ze to je peroxid este s niecim ze to jej ja nemozem dat. neviem ci to nieje z dôvodu zarobenia si.pretoze pracujem v lekarni a vpohode si mozem vsetko zohnat, ale si myslim ze staci ten peroxid - a teraz ta otazka ake mnoztvo peroxidu a kolko percentneho na 25kg psa?
|
KatkaM
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 11:31
- Nahlásit
zuzupes
My jsme peroxid koupili normálně v lidské lékárně, vet nám řekl i kolika % máme koupit, ale to už si nepamatuju... Takže asi nějaký speciální není až tak potřeba.
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 11:36
- Nahlásit
zuzupes
Velmi podobně funguje na většinu psů i slaná vlažná voda.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 11:37 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit
zuzupes
já jsem slyšel také názor, že vyvolávání zvracení není u psů moc vhodné...nevím proč, už si to nepamatuji. Ale mám to ze zdroje, kterému plně věřím.
Myslím teda, že opakovaně to nebude rozumné......
Tuším, že balonek by se neměl nechávat vyzvracet...pes se může poškodit ještě více.....to samé pokud jedl kosti apod......někdy hold otevření zvířete může být šetrnější cestou....
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 11:44
- Nahlásit
fatdog
V některých případech je to ale asi lepší. Třeba pokud máš podezření, že ti pes sežral jed na krysy, lepší než čekat, nechat ho radši vyzvracet.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 12:00
- Nahlásit
Hafina
no to rozhodně....to, co jsem psal já, se týká předmětů spíše, které mohou přinásilné cestě zpět více zranit....
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 12:18
- Nahlásit
fatdog
No mě to zvracení balónku taky přijde absurdní...
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 12:25
- Nahlásit
Nám u veta doporučili 3% peroxid, koupíš normálka v lékárně naředěný, dávka podel velikosti psa. My ho potřebovali v souvislosti s tím, že mám pes snědl broskev i s peckou, pecka by mu mohla ublížit, tak ji prostě musel vyzvracet dřív, než se dostane do střev.
|
zuzupes
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:45
- Nahlásit
no nam ziedla gumovu loptu o velkosti tenisakuto az po tom sacku, a veterinar povedal ze ju treba vyzvracat, pretoze keby sa jej dostanie do criev a zasekne sa, tak by mohla umret, popripade keby sa jej tam ta guma zacala rozkladat.
dakujem za rady.papa
|