| Autor |
Zpráva |
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:11
- Nahlásit
Kdyby se dneska ta moje puberťačka nepokusila udělat, to o co se pokusila, tak mě to snad ani nenapadne. Moje feňule se pokusila ulovit pořádně vypasenou vosu. Naštěstí cvakla naprázdno. Vosa měla víc rozumu než ten pes a odletěla pryč. Ale pak mě napadlo, že vlastně nevím co dělat, kdyby dostala bodanec do tlamy, aby se mi neudusila než by jí člověk dopravil k veterináři. Tak se ptám, jaká je první pomoc v takovém případě? Díky
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:22
- Nahlásit
ko4ka
Někdo mi tu radil mražené knedlíky nebo ovoce do tlamky. Letos jsem tuhle radu velmi ráda využila.....Brut dostal pigárko zevnitř do pysku.....nacpala jsem mu do tlamy jahodovou dřeň a neměl ani otok Takže dodatečně děkuji tomu, kdo mi takhle poradil ( ovšem venku v lese s sebou nosím zyrtek a vodu)
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:30
- Nahlásit
ko4ka
mojí čubině se to už povedlo, ale u nás se sedalo do auta a jelo 150tkou na veterinu, nastesti bylo vse ok... v tu chvili jsem moc o prvni pomoci nepremejslela
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:31
- Nahlásit
ko4ka
Coby alergik u sebe mam Zyrtec. Kdyz mi onehda cuba hrabala ve vosim zemnim hnizde a schytala x bodancu, dostala pulku prasku, kolabujici se vzpamatovala, ani jsme k vetovi jet nemuseli, ale nema alergicke reakce na bodnuti hmyzosem...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:31
- Nahlásit
ko4ka
Nevím, jestli Ti to k něčemu bude, ale:
Můj otec s mátí byli kdesi na horách, daleko od civilizace, a táta snědl s malinami i vosu, bodla ho do jazyka. Notně se orosil, hned se sebrali a uháněli do údolí ke vsi. Cestou táta trhal jitrocel a cpal si ho do huby a žvýkal a žvýkal...... a nic. Neopuchnul, neosypal se, nedusil se, jen ho bolel jazyk, ale dál už to neřešil.
Je to mírně mimo, ale alespoň u člověka to za pokus stojí.
Jinak my s Hankou už s sebou stále nosíme antihistaminika.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:36
- Nahlásit
Walda
hmmm, mražené knedlíky ani zmrzlinu s sebou ven nenosím ..v lese nekoupím ....jitrocel nepoznám .....alergik nejsem ...nu což, asi koupím pro jistotu nějaké antihistamikum
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:44
- Nahlásit
Tak díky za rady. Samozřejmě jsem myslela něco co do ní narvu než stihnem dojet k vetovi, kdyby se začala dusit
Asi bych souhlasila s mac1 - viz. hmmm, mražené knedlíky ani zmrzlinu s sebou ven nenosím ..v lese nekoupím ....jitrocel nepoznám .....alergik nejsem ...nu což, asi koupím pro jistotu nějaké antihistamikum To bude nejjistější
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:02 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
ja se zas nevyznam v lecivech a jitrocel poznam podle toho ze sme ho davali andulce na okusovani
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:12
- Nahlásit
Já nosím claritin nebo zyrtec v kapičkách, rychlejc to zabírá a to je první pomoc - špageta je alergická na tuhle havěť.
Pokud se podá včas, tak sice oteče, ale po chladivých obkladech splaskne.
Když začne blinkat, tak hurá na veterinu a dostane kapačku - calciovku a něco dalšího, ale od štěněte jsme nemuseli jet.
Jinak můj muž dostal vloni pigáro do ruky, včela byla nejspíš něčím "nacucaná" a měl pořádný otok, musel do nemocnice, dostal kapačky, kortikidy (myslím) a vyhrožovoli mu hospitalizací. Takže taky záleží na čem ta mrcha před tím seděla a tankovala.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:18
- Nahlásit
fromeli
u mně stačí taky jedno pigárko a jedu takže si nosím po kapsách prášky ( když nezapomenu, tak i prednison) a doufám, že se mi potvory vyhnou
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:18
- Nahlásit
fromeli
MOje kolegině loni dostala bodanec do dlaně a měla ruku brutálně oteklou až k lokti. Mazec. Takže souhlasím...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:20
- Nahlásit
mně stačí taky jedno pigárko a jedu
no já jakmile dostane pigáro, tak směruju vycházku k domovu případně pro jistotu k nejbližší veterině. Ale zatím musím zaklepat...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:23
- Nahlásit
fromeli
Při posledním pigárku jsem strkala nohu v chatě do sudu a cpala se práškama, abych byla vůbec schopná dojet k doktorovi ..... tam jsem dojela oteklá jak pumlíč a ve velmi veselé náladě ( chvíli před ďobnutím jsem vypila skleničku vína a ty prášky k tomu....prostě paráda )
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:36
- Nahlásit
chvíli před ďobnutím jsem vypila skleničku vína a ty prášky k tomu....prostě paráda
takovej malej feťáček
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:50
- Nahlásit
Ta naše trubka leží na okně, mám tam muškáty a je tam včela, tak se jí snaží polapit. Čekám, jestli pojedem na veterinu s bodancem do tlamy nebo s něčím zlomeným, až spadne z toho parapetu.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:54
- Nahlásit
fromeli
takovej malej feťáček
jj, já moc nepiju, takže ta sklenička docela stačila, bylo horko a pak ještě prášky....prostě jsem mělavysmáto, jen nechápu, proč se na mně ten doktor tak divně koukal
pojedem na veterinu s bodancem do tlamy nebo s něčím zlomeným, až spadne z toho parapetu.
alespoň to nemáš daleko,já bych musela ještě sehnat auto
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:55
- Nahlásit
alespoň to nemáš daleko,já bych musela ještě sehnat auto
no to ne akorát bych k tomu ještě přidala cestou úpal, protože auto je na sluníčku a bude v něm tak 60 stupňů
|
Jasminka
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 09:27
- Nahlásit
MOje fenecka kdyz byla mensi chnapla si po vcele, no a chytla. Pak jsem uz jen tahala z jazyka cast zadecku i s zihadlem, no my pod stanem, pes mi zacal usinat a na nic nereagovat, no byla jsem laik a napadlo me jenom cibule na jazyk, jak byla oblbla tak se cibuli nebranila a po chvili se vzpamatovala, jinak samozrejme se neponaucila, po cemkoliv co lita chnapa dal, ale ted uz ji okriknu a necha vcelstvo vcestvem tak aspon neco Jasminka
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 10:02 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
PREDNISON???
Kdopa tu mluvil o Prednisonu? Myslíte, že by zabral i na bodanec? Teda my ho máme jako první pomoc krz potravinový alergie porád u sebe. Tak kdyby něco, mám mu ho též šoupnout...?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 10:45
- Nahlásit
bullvnouzi
Prednison beru já a ne pes ...psovi bych dala Zyrtec
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 12:12
- Nahlásit
brut
u mně stačí taky jedno pigárko a jedu takže si nosím po kapsách prášky ( když nezapomenu, tak i prednison) a doufám, že se mi potvory vyhnou
Tak jsem myslela, že prednison jako pomáhá na bodance. Teda i u psů, To bych ho začla nosit taky (jako pro psy), páč ho mám mraky.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 14:38
- Nahlásit
brut
My mame po Zyrtecu a Claritinu hyperaktivitu. Takze Prednison.
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 15:52
- Nahlásit
jééjda, tak musím taky něco tahat na výlety sebou, Belda je v pohodě většinou po ničem nechňapá, ale kdyby. no a já ani nevím jestli jsem na tyto potvory alergická, co si pamatuju tak mě včela ani vosa ještě nepíchly, asi jim nevoním bo co.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 16:36
- Nahlásit
bullvnouzi
Já osobně po cca 3-5 tbl Zyrtecu/Zodacu/Fenistilu usínám ...teď mě dost bere alergie na pyl, tudíž mi jeden resp dva nepomohly, tak jsem jich do sebe narvala "víc než je zdrávo) a chodila pak jak ve snách ...Naštěstí jsem teď vyfasovala Xizal, ten mi od cca 7:00 do cca 19:00 stačí...Pro psa zatím nevyzkoušeno...i když...tu krabičku Xizalu mi vytáhla ze zavřeného šuplíku u nočního stolu (asi je malej Houdiny...) a pokud jsem dobře počítala, tak sežrala 2 kousky...Naštěstí ji nic nebylo (má 4,5 kila...) žádná hyperakce ani únava...tak ji podezřívám, jestli s tím někde nekšeftuje
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 17:54
- Nahlásit
Naší čubinu (3 kg tehdy) bodla včela hned první den na dovolené. Šla okamžitě do limbu, zvracela, neudržela se na nohou. Před tím jsem se na to ptala veterináře, tak mi říkal čtvrtku nebo půlku dithiadenu (pro naší muší váhu samozřejmě) nebo trochu rozpustného kafe pod jazyk, že je to na povzbuzení srdeční činnosti. Zabralo to, ale vyspávala to půl dne. Tenkrát jsem se hrozně vyděsila. Radši vždycky něco s sebou.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 18:31
- Nahlásit
Martina
nevíš kolik toho Zyrtecu/Zodacu pro "muší váhu" (cca 4,5 kg) ? Díky
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 18:41
- Nahlásit
blanulinka1
To nevím, se mnou mluvil veterinář o tom dithiadenu, nevím jaké je složení zyrtecu, jestli je to tak nastejno nebo ne. Já mám teď v kapse pořád jeden prášek ustříhlej, protože to už nechci zažít, fakt jsem měla strach, že o fenku přijdeme. Vypadala hrozně, ležela mi vláčně v náručí, oči v sloup, vyplazenej jazyk. Ono je něco jiného, když štípne včela nebo vosa třicetikilového psa nebo tříkilového. A to jí štípla jen do packy.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 18:46
- Nahlásit
Martina
zítra to zjistím na veterině Jdeme na hormonální pigárko
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 18:48
- Nahlásit
Martina
mě stačí, když taková potvora štípne mě...nebýt léků vypadám podobně...žádná sranda... Předloni v Olomouci v ZOO jsem si dala zmrzlinu a pak mi vosa přistála na rtu...ososávala mi ze rtů ten cukr...Klepala jsem se jak osika a měla takový strach, že jsem sebou málem švihla...(panák to spravil )
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 14:26
- Nahlásit
tak ji podezřívám, jestli s tím někde nekšeftuje
Takovej malej feťášek...
|