| Autor |
Zpráva |
AOZ
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 13:30
- Nahlásit
Včera byla moje kolegyně z práce se psem u lékaře, udělala se mu boule na hubičce. Zjistila to v pondělí, a na úterý už byla objednaná. Měl jít večer do narkózy a na vyndání. bohužel jí lékař sdělil, že je to u čelisti, který je dutá a není možno operativně odstranit, mohla by se zlomit. Odběr na druh nádoru(zhoubný x OK) neudělal,odstranil psovi zubní kámen, a nasadil lék SANICELL. Narkóza nebyla. Psovi je 10 let, po příjezdu domů se v pohodě nažral a pak začal obsakovat koucoura, takže žádné známky bolesti nejevil Navrhovala jsem jí ať zkusí jiného lékaře, alespoň na odběr z nádoru. Požádala mě ať se zeptám jestli někdo nemá s tímto zkušenosti. Něco jsem tady sice našla, ale nádory nebyli u čelisti. Díky lékaře spíše Ústecký kraj, ale jak jí znám jela by kamkoliv.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 15:45
- Nahlásit
tak posouvám, kdyby něco, třeba nějaké rady, jak se takový odběr dělá, jestli zvenku nebo zevnitř, narkóza nebo bez, eventuelně jestli to jde zjistit z krve(zhoubnost)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 15:50
- Nahlásit
AOZ
Určitě by se to muselo dělat v narkoze. Vím,že u lidí se rakovina dá zjistit z krve,jak je to u psů to netuším,ale nedávno se o kostních nádorech psalo na mujpes,zkusím to najít a hodit ti sem odkaz,i když to bylo na dlouhých kostech,ne na čelisti. Jen se obávám,že jestli to je nádor,tak pejsek bohužel nemá moc času
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 15:52
- Nahlásit
Tak momentálně je téma na třetí straně a jmenuje se Rakovin-Osteosarkom
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 15:58
- Nahlásit
jana33
díky, jukne na to, dneska zkusí zavolat k jinému lékaři, tak uvidí
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 06:29
- Nahlásit
Tak bohužel, kost je velmi prořídlá roste to z ní, nejde určit jestli nádor je nebo není zhoubný. Dělali mu rentgen. jisté je jen to, že mu ta čelist prý sama praskne, ale nedokážou říct kdy. Řešení by byla amputace půlky čelisti.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 08:46
- Nahlásit
AOZ
A jak velké je to plemeno? A poradili něco doktoři,tu amputaci doporučili nebo ne? Víš,jestli je to plemeno velké a má před sebou rok,dva života,tak je to asi na zvážení,na druhou stranu,jestli je to střeďák nebo malé plemeno a může tu být do 15,tak by to asi zákrok chtělo. Stejně jestli mu ta čelist praskne,tak se to bude muset udělat,co?
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 09:00
- Nahlásit
jana33
No ona ta amputace půlky čelisti by mu asi dost snížila kvalitu života co se týče žrádla. Oni nedokážou říct, kdy se to stane, ale ví, že to praskne. Pes se jeví naprosto OK, kolegyně den předtím nic nevěděla(myslela, že prasknutí hrozilo operací), tak mu házela míček, koupila kosti, ten pes byl OK a pak jí tam řekli, že mu s tím nechtěli moc hýbat, aby to neprasklo. Takže docela šok. Zatím je pes doma, nesmí ani suché granule?,s tím, že ona přemýšlí, že až se to stane, tak to ukončí. Ptala se mě co si o tom myslím, jako nic moc.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2007 09:03
- Nahlásit
AOZ
Já jsem četla o několika psech,co se jim v mládí musela amputovat část čelisti a myslím,že byli v pohodě,jen nemohli kosti a tvrdé věci.
|