Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zvětšená děloha, cysta na vaječníku ....
Autor Zpráva
Meggi
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:11
- Nahlásit

Tak jsem se rozhodla dát fenu vykastrovat, neb se mi divně hárala..... V pátek měl být den D. Pan doktor uděla ultrazvuk a ejhle, abnormálně zvětšená děloha + cysta na vaječníku tudíž kastrace nelze, dostali jsme injekci, třeba se to srovná a pokud ne, zůstaneme na injekcích pořád, aby nedošlo k hárání. Dále máme problém s tím, že furt chlastá, takže jsme podstoupily rozbor krve a čekáme na verdikt. Pan doktro má zatím podezření buď na cukrovku nebo na štítnou žlázu. Rozbor udělal kompletní, takže se toho co nám ještě nefunguje dozvíme asi víc. Pak máme srůsty na patních kloubech na jedné noze pouze 20% ohyb, ta druha je ještě celkem v normě. Tak jsem věděla jen o problémech s patníma kloubama a nakonec se dozvím, že mám psa nemocného celého. Operovat jí klouby jsem zamítla již dříve a pan doktor mi sám řekl, že tím psovi stejně nepomůžu, jedině kdyby se tam dostal zánět pak by byla operace nutná.

Máte někdo zkušenosti s těmito všemi stavy hlavně buď s cukrovkou nebo štítnou žlázou??? Já jen, že jí budou 15.5. teprve 2 roky a už máme všechno toto asi

Syska
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:55
- Nahlásit

Meggi
Tak sice ne můj psík, ale já má štítnou žlázu (hyperfunkci) a teda nějak extrémní žízeň nemám, spíš jsem zhubla a nedaří se mi nabrat. Co se týče cukrovky, tak bývalá pejsina ji měla a chlastala jak duha, takže bych se asi spíš přikláněla k téhle z těch dvou nemocí...
Každopádně držíme pěstičky...

Jandula
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:00
- Nahlásit

Meggi
Pes taky abnormálně pije, pokud má zánět dělohy, ale předpokládám, že to by pan doktor na ultrazvuku poznal...

Meggi
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:16
- Nahlásit

Syska
Jandula
No díky, uvidíme, dneska nebo zítra budou už výsledky z rozboru, tak se dozvím více. Zánět dělohy nemá, jen jí má zvětšenou a má tam cystu na vaječníku, proto má problémy s háráním, ale to jí hormonálně snad upraví, pokud se zadaří...

Syska
A měla nějaký speciální režim??? A to jí měla od narození nebo už jako "stařeckou" ?

Syska
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:41
- Nahlásit

Meggi
No já se štítnou žlázou žádný speciální režim nemám, jen než se mi upraví hodnoty, tak nesmím se moc namáhat a musím vynechat ryby apod.

Bystra tu cukrovku měla od pěti let, zemřela v jedenácti, takže s cukrovkou žila 6 let a nikdo by to na ní nepoznal, bylapořád hrozně vitální. Jen tě nechci strašit, ale v důsledku nemoci oslepla, ale vůbec jí to nevadilo. Speciální režim měla, žrala 2x denně po 12-ti hodinách a jednou denně po ranním žraní se jí píchal inzulín.

abby
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 14:53
- Nahlásit

Meggi

Pokud bude mít špatnou štítnou žlázu,tak se to upravuje léky a pes většinou žádné větší problémy nemá.

A co to je za psa?

Meggi
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 15:54
- Nahlásit

abby
No přeci Megouš RTW, posílala jsi mi její fotky ze srazu při jejím hají....

abby
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 17:22
- Nahlásit

Meggi

Ale ty máš 2 psy,ne?
Zrovna včera jsme o ní mluvili.Vzpomínali jsme na to její hají.Byla kouzelná a moc hodná

Meggi
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 09:07
- Nahlásit

abby
Mám, ještě LR. Hodná jooo, to nevim teda, si hraje na hluchou momentálně a dělá, že ani neví jak se jmenuje

abby
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 11:22
- Nahlásit

Meggi

Nám přišla úžasná

hraje na hluchou momentálně To je asi nějaká viróza,Abby to má taky

Meggi
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 12:08
- Nahlásit

Ale jo, je to broučínek prolezlej nemocema od A až po Z

Meggi
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 11:19
- Nahlásit

Tak nám rozbor krve dopadl tak, že máme jen tu šťítnou žlázu o 30%, jinak ledviny a vše ostatní v pořádku krom teda jiných příznaků. Máme tabletky na 14 dní, pak další rozbor a pak teda ta kastrace.

Jak reagovali Vaše feny na kastraci. Myslím tím, jestli jste je museli 24 hodin hlídat, aby si nelízaly jizvu, nebo jsou v obvazech??? Díky za info

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 11:34
- Nahlásit

Meggi
Sára kastraci přežila naprosto, naprosto v pohodě, je pravdou, že díky probouzecí injekci blila ještě dva dni, takže jsme museli jezdit na veterinu na píchání antibiotik a analgetik, protože prášky neudržela, ale už druhý den se cpala do postele a za sedm dní byla k neudržení... Na jizvu dostala pruban, takže si to nemohla vůbec lízat a mohla zůstávat sama bez dozoru...

Meggi
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 12:05
- Nahlásit

Jandula
Děkuju za info. Na vytahování stehů jste šly za 7 dní že jo??? No já se právě bojim, že s ní budu muset zůstat x dní 24hodin neb si ze sebe serve i ten pruban a já jí budu buzerovat ať se hodí do klidu!A límec jste dostaly taky? No uvidíme jak to nakonec dopadne, třeba mi pak zas příště pan dokotr řekne, že kastrace nelze, že zůstane jen na injekcích....

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 12:37
- Nahlásit

Meggi
Jj, já myslím, že pokud bude mít správnou velikost prubanu, tak si ho neserve, ale nesmí jí být malej... Límec jsme neměli, užila si ho dostatečně při operaci loktů a vadil jí hodně, takže teď jsme ho nedávali...

Tak dej vědět a držím vám palce...

ivakul
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 11:22
- Nahlásit

Máme fenku-špic. Je jí 12 let a 1.1.2007 prodělala operaci dělohy.Nic takového jsem v životě neviděla.Děloha má být jak stéblo trávy a vypadalo to jak vetřelec.Nafouknuto jak balón.Šlo o vteřiny.Děloha byla plná hnisu a pokud by to prasklo-nemělo k tomu daleko, hned by zemřela-sepse-otrava.Tímto děkuji panu doktorovi.

ivakul
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 13:13
- Nahlásit

Ještě jsem zapomněla podotknout,že to chlastání vody patří k tomu-zánět dělohy.Ta naša u toho vypila kvanta vody.Měla nafouknuté břicho a po operaci bylo vidět, že se jí hrozně ulevilo.Fakt to vypadalo děsivě.FUJ!Držím palce

Meggi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 09:47
- Nahlásit

ivakul
Díky, ale my zánět dělohy naštěstí nemáme, jen je zvětšena s cystou na vaječníku. Máme štítnou žlázu v ....

Jandula
Tak kastrace se konat nebude, neb další rozbor ukázal, že se štítná žláza nelepší a vetovi se do kastrace moc tímto pádem nechce. Máme tablety na štítnou žlázu a to na furt chjoooo a pak každých 5 měsíců hormonální injekci, aby se nehárala. Vet řikal, že je toto pro ní lepší, ale nevím, furt do ní cpát hormony

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 10:48
- Nahlásit

Meggi
Tak to je mi líto, co zkusit jinýho veta, protože ty hormony se mi taky nezdají, ale zase je pravda, že tety fena je na tom už přes deset let a je v pohodě...

Meggi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 11:13
- Nahlásit

Jandula

Jinyho veta moc zkouset nechci, toto je vet od taty, delal pro nej vet.technika, takze mu i tak nejak verim. On mi tu kastraci klidne udela, kdyz na ni budu trvat, ale je tam to riziko kvuli te cyste, neb by mohla prasknout ..... a budu mit po cube . Jednu injekci uz dostala a byla v poho, na dalsi jdem v cervenci a pak kazdych 5 mesicu. Treba se ji to srovna po tech injekcich a pak by byla kastrace bez rizika uvidime.
Jinak diky moc

kokoška
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 11:23
- Nahlásit

Meggi
nejsem vet, tak se asi ptám jak tydýt, ale v čem je ta komplikace s cystou na vaječníku, vždyť při kastraci o ty vaječníky stejně přijde......
připadá mi to nějaké divné

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 11:37
- Nahlásit

Meggi
já myslela, že jí nechce operovat kvůli té štítné žláze... tak to jooo, nejsem vet, takže nemůžu posuzovat...

Meggi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 12:09
- Nahlásit

Jandula
No kvuli tomu taky , to byl pak ten duvod proc dostala ty prasky, na 14 dni jestli se to zlepsi a kdyz ne, tak zustane na praskach a na injekcich

kokoška
Taky nejsem vet i kdyz dcera veterinare , jen mi rikal, ze tam hrozi riziko pri podvazu bo co a tam je to riziko prasknuti, ma to zpusobeno pry tou stitnou zlazou....

No ja jsem z tech vsech informaci zmatena sama

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 12:11
- Nahlásit

Meggi
tak to držíme palečky, ať to Meggi všechno zvládne...

Meggi
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 12:16
- Nahlásit

Jandula
Copak Meggi, ale já joke..... díky moc

kokoška
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 12:20
- Nahlásit

Meggi
nějak se mi to nezdá, ale já slyším i trávu růst, stejně se ale připojuju k Jandule - zkusit jiného veta. A samo, že taky držím palce

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání